10 фільмів з високим рейтингом для затишних вечорів

  1. Служниця (2016)


Гостросюжетна мелодрама переносить глядача у 30-ті роки 20-го століття у Корею. Шахрай, який представляється Графом, готується провести чергову аферу. Жертвою він обирає багату японку Хедіко. Він хоче одружитися з нею і привласнити її гроші. В якості помічниці Граф наймає бідну дівчину Сук-хі. За його задумом вона повинна влаштуватись служницею до Хедіко і допомогти йому зав’язати з нею стосунки. Проте його план несподівано зазнає поразки.

2.Бруклін

Brooklyn

© BBC Films

Історія про дівчину на ім’я Еліс, яка вирішує покинути рідний дім в ірландському селі і вирушити до вільної Америки. На новому місці дівчина сумує за домівкою, але поступово ця туга проходить. До того ж Еліс закохується, однак несподівана новина з рідних місць змушує її повернутися додому. Але незабаром доля ставить дівчину перед вибором, від якого буде залежати все її подальше життя.

3. Тренер (McFarland, USA) 2015

Режисер: Нікі Каро
У головних ролях: Кевін Костнер, Марія Белло
Бал IMDb 7.4

Кевін Костнер тренує команду підлітків – чи це не є свідченням найдобрішого фільму саме по собі? Головного героя було звільнено за специфічні методи роботи і тепер його єдиний варіант – місце вчителя біології та за сумісництвом тренера футбольної команди у невеликому містечку МакФарланд у школі, де переважно навчаються діти бідних латиноамериканців. Успіхи у навчанні та спорті не на першому місці для тих, кому доводиться постійно допомагати батькам на зборі врожаю, тому тренер згодом вирішує змінити профіль команду з футболу на крос. В його ідею ніхто не вірить, але сам він вірить у талановитих бігунів. За реальними подіями.

4. Кухар на колесах (Chef) 2014

Режисер: Джон Фавро
У головних ролях: Джон Фавро, ЕмДжей Ентоні, Софія Вергара, Джон Легуізамо, Скарлетт Йоганссон, Олівер Платт, Боббі Каннавале, Дастін Хоффман, Роберт Дауні-молодший
Бал IMDb 7.3

Людина, яка подарувала нам Мандалорця та надію на те, що у новітньому всесвіті Зоряних війн все може бути добре, Джон Фавро, створив маленьке душевне кіно про те, що у всіх має бути другий шанс. Він виступив режисером, сценаристом та виконавцем головної ролі, а ще запросив своїх партнерів по всесвіту Марвел – Скарлетт Йоганссон та Роберта Дауні-молодшого (та багато інших гарних акторів). Талановитий шеф-кухар ресторану у Лос-Анджелесі намагається знайти шлях до нормального спілкування з власним десятирічним сином та порозуміння з господарем ресторану одночасно. Він розлучений і перевантажений роботою – це погано впливає на стосунки з сином. Він бажає створювати щось нове та цікаве у своїх стравах, а не експлуатувати одну й ту саму формулу успіху – це викликає напруження у спілкуванні з босом. Але якщо є бажання подолати складнощі, це завжди може спрацювати.

5. Пальми в снігу (2015)

Дія романтичної сімейної саги з високим рейтингом паралельно відбувається у 50-х роках ХХ століття та сучасності. Юна Кларенс приїжджає до гірського села на похорон свого батька Хакобо де Рабальта, якого практично не знала. Серед батьківських паперів донька знаходить фрагмент листа, що інтригує. Послання півстоліття тому відправлено братом Хакобо, Кіліаном, з Африки, куди вони разом прибули на плантації какао. Дядько страждає на хворобу Альцгеймера, тому розповісти про історію листа не може. Кларенс вирушає на далекий острів Фернандо-По, щоб дізнатися історію таємного кохання дядька та темношкірої медсестри Басили.

6. Таємне життя Волтера Мітті (The Secret Life of Walter Mitty) 2013

Режисер: Бен Стіллер
У головних ролях: Бен Стіллер, Крістен Віґ, Ширлі Маклейн, Шон Пенн, Адам Скотт
Бал IMDb 7.3

Якщо ви думаєте, що Бен Стіллер може зніматися лише у тупуватих комедіях про те, як змійкою прищемило члена, то ви помиляєтесь. Більш того, як режисер він знімає досить несподівані – і головне, цікаві картини. “Таємне життя Волтера Мітті” розповідає про шлях до мрії, до іншого життя, яке здається таким цілісним, значущим, вагомим. У кожного є свої ідеали, культові надихаючі постаті та бачення свого довершеного майбутнього. Іноді шлях до цих ідеалів стає цікавішим за результат.

7. Ти тільки люби

Tylko mnie kochaj

Добрий фільм польського виробництва. Його головний герой Міхал – успішний архітектор. У нього, на перший погляд, є все, про що можна мріяти, але він самотній і свої вечори проводить за переглядом телевізійних програм. Але рутині приходить кінець, коли до нього в будинок приходить маленька дівчинка і каже, що він – її тато.

8. Шлюбна історія (2019)

Чарлі та Ніколь – чоловік і дружина, які працюють в одному з театрів Нью-Йорка. Союз режисера та актриси здається щасливим. Проте Ніколь подає на розлучення, забирає сина і переїжджає до матері. А Чарлі нічого не залишається, як втягнутися у шлюборозлучний процес, намагатися зберегти стосунки з сином і не втратити роботу, курсуючи між двома узбережжями.

9. Він і Вона (2016)

Мелодрама про кохання з цікавим сюжетом охоплює 45 років стосунків однієї пари. Анна та Віктор випадково познайомились у безтурботній юності та закохалися. Вони швидко одружилися і прожили разом багато років. Творчі успіхи змінювались невдачами, а до шалених пристрастей приєднувались образи і розчарування. Історія про їх спільне життя, яке нагадувало бурхливий океан, причаровує від початку до кінця.

10. Щасливий випадок (2023)

Новий фільм, знятий Вуді Алленом у дусі чорної комедії, розповість історію про зраду, любовний трикутник і силу сліпого випадку. Якось в осінньому Парижі доля зводить випускників нью-йоркського ліцею: співробітницю аукціонного дому та письменника, закоханого в неї зі шкільних років. Душевні зустрічі однокласників переміщуються зі столичних вулиць до мансарди літератора. Але Фанні одружена з заможним соціопатом, що вміє стріляти з рушниці. З моменту, коли чоловік береться до справи, мелодрама повертає в русло детективного трилера з іронічним фіналом.