10 нових серіалів що миттєво вас захоплять

Продовження легендарних “Секретних файлів”, теракт у вежах-близнюках і технології, які знищують суспільство. Найкращі серіали, які змусять закупити відро поп-корну і до літа загорнутися у ковдру

Темрява (Dark)

Компанія нового сезону: Netflix

Прем’єра: 1 грудня 2017

Про що серіал: У 2019 році у німецькому провінційному містечку Вінден зникають діти і помирають птахи. Втрати жителі пов’язують із місцевою АЕС, яка знаходиться неподалік від міста. Події, що тут відбуваються, перегукуються із Чорнобильською катастрофою.

Також події пов’язують із загадковими печерами, які ніхто ніколи не досліджував. Можливо, саме у них є портал, який дозволяє подорожувати у минуле.

У центрі історії кілька ключових для міста сімей. Події охоплюють їх життя в різні періоди минулого і теперішнього. Зв’язок між сім’ями формується іноді абсолютно несподівано. Спроби розібратися в минулому, сьогоденні і майбутньому з одного боку захоплюють, з іншого – заплутують іще більше.

Корона (The Crown)

Компанія: Netflix

Прем’єра нового сезону: 8 грудня 2017

Про що серіал: У першому сезоні “Корони” Єлизавета ІІ проходить шлях від смерті батька до успадкування трону. У ньому показують і непростий період стосунків королеви із чоловіком, герцогом Единбурзьким Філіпом.

У другому ж сезоні автори показують Суецьку кризу 1956 року, а також відставку третього прем’єр-міністра королеви Гарольда Макміллана після політичного скандалу, який відомий як “Діло Профьюмо”.

Автори вже запланували зняти третій сезон серіалу.

Чорне дзеркало (Black Mirror)

Компанія: Netflix

Прем’єра нового сезону: 29 грудня 2017

Про що серіал: Єдине, що пов’язує серії “Чорного дзеркала” між собою – це сучасні технології, які вливають на стосунки людей та жорстке висміювання теперішнього способу життя суспільства.

Кожна серія – це окрема історія про різних людей, місця та час, у якому вони живуть. Автори серіалу вирішили знімати кожну серію як окремий художній фільм, і до кожного створювати трейлер. Актори у всіх епізодах теж різні.

Четвертий сезон “Чорного дзеркала” вмістив шість серій. У одній із них творці розповідають про керівника технічного відділу компанії, яка створила віртуальну гру. У реальному житті розробника ледь помічають, тому у віртуальному світі він стає справжнім жорстким босом. На борт космічного корабля він “витягує” людей із реального світу, використовуючи їхню ДНК.

У іншій серії йдеться про дочку та матір, яка прагне контролювати свою дитину. Вона погоджується на сумнівну ін’єкцію, яка дозволить слідкувати за донькою.


Секретні матеріали (The X-Files)

Компанія: Fox

Прем’єра нового сезону: 3 січня 2018

Про що серіал: У серіалі розповідають історію про роботу та особисте життя спецагентів ФБР Фокса Малдера і Дани Скаллі. Малдер — талановитий детектив і він понад усе вірить в існування розумного позаземного життя на Землі. Через це його відправляють у непопулярний відділ X-Files, який спеціалізується на нерозкритих злочинах.

Віра у паранормальне почалася тоді, коли його сестру викрали інопланетяни. Впродовж усього серіалу він шукає істину, яку, на його думку, ретельно приховує держава. Разом із ним працює лікар Скаллі, яка пояснює явища з наукової точки зору. Так вона допомагає слідчому зберігати об’єктивність.

Через те, що їй рідко вдається знайти аргумененти проти його знахідок, лікарка поступово змінює свої скептичні погляди і починає вірити у надприроднє.


Американська історія злочинів (The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story)

Компанія: FX

Прем’єра нового сезону: 17 січня 2018

Про що серіал: У другому сезоні автор серіалу Райян Мерфі розповідає про гучні справи із світу моди і гламуру. У сезоні показують історію вбивства Джанні Версаче.

Модельєра Джанні Версаче вбили 15 липня 1997 році під власним будинком в Майямі-Біч. Злочинцем виявився серійний вбивця Ендрю Кьюненен. І хоч ім’я винуватця відоме, у справі залишилося багато заплутаних моментів.

У пресі з’являлася версія про те, що в усьому винна італійська мафія. ЗМІ звинувачували і сім’ю Версаче. Вбивцю знайшли швидко. Поліція оточила Кьюненена, але він застрелився. Свідки говорили, що маніяк був в нижній білизні від “Версаче”.

Перший сезон “Американської історії злочинів” про спортсмена і актора О. Джей Сімпсона отримав “Золотий глобус” за кращий міні-серіал в 2017 році.

Ще до виходу сезону сім’я дизайнера вирішила бойкотувати прем’єру. За їх словами, зйомки не були узгоджені з ними і епізоди, пов’язані з Джанні Версаче, варто сприймати як вигадку.

Творці ж серіалу заявили, що в основою стала книга спеціального кореспондента Vanity Fair Морін Орт “Vulgar Favors: Andrew Cunanan, Gianni Versace, and the Largest Failed Manhunt in U.S. History”, яка відноситься до жанру нон-фікшн і вважається документальної прозою.

Алієніст (The Alienist)

Компанія: TNT

Прем’єра нового сезону: 22 січня 2018

Про що серіал: Нью-Йорк. Кінець 19-го століття. Ведеться розслідування убивств юнаків, які продавали своє тіло, щоб заробити на життя. Таємничі справи наважилася розслідувати команда професіоналів: лікар психології Ласло Крайцлер, репортер колонки кримінальної хроніки “Таймс” Джон Мур, перша в історії жінка-поліцейський Сара Говард і їхній шеф – комісар поліції Теодор Рузвельт.


Мозаїка (Mosaic)

Компанія: HBO

Прем’єра нового сезону: 2 січня 2018

Про що серіал: Сюжет інтерактивного міні-серіалу Стівена Содерберга “Мозаїка” оповідає про вбивство відомої дитячої письменниці Олівії Лейк. Картина являє з себе класичне розслідування про пошук вбивці.

Особливість серіалу полягає в тому, що навколо основної нитки розповіді буде “накручена” заплутана мережа епізодів (на даний момент відомо про 14 подібних “вузлів”).

За допомогою мобільного додатка користувач зможе обирати, з чиєї точки зору стежити за сюжетом. В результаті кожен вибір буде безпосередньо впливати на подальший розвиток історії аж до різних кінцівок в залежності від алгоритму дій глядача.


Трагедія в Уейко (Waco)

Компанія: Paramount Network

Прем’єра нового сезону: 24 січня 2018

Про що серіал: Документальний міні-серіал “Трагедія про Уейко” розповідає про криваву облаву у центрі “Маунт Кармел” в Уейко, що у Техасі.

У ньому на 51 день забарикадувалися члени релігійної секти “Гілка Давидова”. 19 квітня 1993 при спробі ФБР-вців штурмувати будівлю у ній стається пожежа. Як наслідок, 80 загиблих, серед яких 25 дітей. Лише 9 людей залишаються живими. І хоч подія була у центрі уваги ЗМІ, історія залишалася покритою таємницею.

ФБР, прагнучи прикрити свої прорахунки під час штурму, призвели до появи численних теорій змови про те, що сталося в стінах центру, і хто винен в загибелі людей.

На підставі ексклюзивного доступу до матеріалів по цій справі, у серіалі нарешті можуть розповісти усю правду.


Довіра (Trust)

Компанія: FX

Прем’єра нового сезону: у січні 2018

Про що серіал: Сюжет заснований на реальних подіях, які відбулися в 1973 році в Римі. Тоді викрали онука нафтового магната Жана Поля Гетті. Викрадачі зажадали за юнака багатомільйонний викуп, однак до їх превеликий подив, ні його батькові-наркоману, ні дуже багатому дідові до хлопця не було діла.

І лише мати, у якої не було грошей, намагалася зробити все, що в її силах, щоб врятувати сина.

Примарна вежа (The Looming Tower)

Компанія: Hulu

Прем’єра нового сезону: у лютому 2018

Про що серіал: В умовах терористичної загрози з боку Усами Бен Ладена і Аль-Каїди, ФБР і ЦРУ об’єднують зусилля, щоб попередити терористичні атаки. Двоє фахівців із цих відомств отримують наказ працювати разом, щоб попередити теракти 11 вересня.

Мартін Шмідт – аналітик з ЦРУ, вважає за краще не ділитися інформацією, вважаючи себе найрозумнішим. Джон О’Ніл ж переконаний, в тому, що теракт вже планується, але він занадто заплутався у власних проблемах. Численні подружки, від яких він приховує існування дружини і дітей, заважають йому повністю зануритися у вирішення важливих завдань по роботі.

За матеріалами https://espreso.tv/article/2018/01/12/serialy_zymy_2018