Вечір для двох. 16 романтичних фільмів на будь-який смак

Кадр з фільму Щоденник пам'яті

© New Line Cinema

Кадр з фільму Щоденник пам’яті

У День святого Валентина представляємо добірку романтичних фільмів на будь-який смак

День закоханих можна відсвяткувати по-різному: в ресторані, клубі, у театрі, а можна провести спільний вечір вдома за переглядом кіно. Дані фільми не лише скрасять вечір, але й подарують атмосферу любові і тепла.

Клятва

Жанр: драма, мелодрама

У фільмі розкривається незвичайна історія кохання, заснована на реальних подіях. Головні герої Пейдж і Лео під час медового місяця потрапляють в автокатастрофу, після якої дівчина втрачає пам’ять – півтора роки відносин з Лео повністю стерті. Незважаючи на будь-які труднощі, він знову готовий боротися за серце коханої.

Любов під час холери

Жанр: Драма, мелодрама

Красива історія кохання знята за мотивами однойменного роману Нобелівського лауреата Габріеля Гарсія Маркеса. Між молодими людьми різного соціального статусу спалахують справжні почуття, але батьки дівчини змушують її вийти заміж за багатого шанувальника. Роки розлуки тільки зміцнили почуття юнака, тому він готовий чекати свою любов скільки буде потрібно, навіть якщо на це піде все життя.

50 перших поцілунків

Жанр: Мелодрама, комедія

Мабуть, найнезвичайніша історія відносин розповідає про хлопця Генрі, який закохується в Люсі при першій зустрічі. Вже до вечора він завойовує її серце, а вночі засинає з упевненістю, що знайшов ту єдину. Але наступний день підносить неприємний сюрприз – Люсі хвора амнезією, тому один і той же день вона проживає заново. Хоча дівчина не пам’ятає Генрі, він має намір боротися за її любов щодня.

Вічне сяйво чистого розуму

Жанр: Мелодрам, драма, фантастика

Картина розповідає про закоханих, які внаслідок неприємної сварки і розриву відносин намагаються забути один одного, тому звертаються в компанію, яка надає послуги по стиранню спогадів. Але чи зможуть герої прожити один без одного?

Куди приводять мрії

Жанр: Фентезі, драма, мелодрама

Історія розповідає про кохання, як за життя, так і після смерті. Головна героїня Енні після загибелі чоловіка і дітей не витримує і закінчує життя самогубством. За це вона потрапляє в пекло, в той час як її родина знаходить безсмертя. Щоб возз’єднатися з Енні, головний герой відправляється у найбыльш моторошне місце потойбічного світу.

Щоденник пам’яті

Жанр: Драма, мелодрама

Зворушлива історія знята за мотивами однойменного роману Ніколаса Спаркса. В ній розповідається про молодих людей з різних соціальних верств, які провели незабутнє літо, поки їх не розлучили батьки, а потім Друга світова війна. Через багато років доля підносить їм ще одну зустріч, яка повністю змінює їхнє життя.

Місто ангелів

Жанр: Фентезі, драма, мелодрама

Картина оповідає про молоду дівчину Меггі, яка не вірить в існування ангелів, поки не закохується в одного з них. Хоча для ангелів невідомий світ людських почуттів, щоб бути з коханою, Сет складає свої крила і наближається до смертної життя.

Мулен Руж

Жанр: Мюзикл, драма, мелодрама

Дія фільму розгортається у знаменитому паризькому ескорт кабаре Мулен Руж, де працює головна героїня куртизанка Сатін. У неї закохується бідний письменник Крістіан, який занурюється в світ нічних розваг, щоб здобути серце Сатін. Взаємна любов таки спалахує між людьми, але чи зможуть вони залишитися разом.

Закохайся в мене, якщо наважишся

Жанр: Драма, мелодрама

Фільм розповідає незвичайну історію кохання двох людей, які знайомляться ще в школі. В юності в них зав’язується незвичайна гра Насмілишся – не намілишся, через яку герої потрапляють у вир життєвих подій, які так чи інакше повинні закінчитися щасливо.

Загадкова історія Бенджаміна Баттона

Жанр: Фантастика, драма

Картина розповідає про незвичайну людину Бенджаміна, який народжується у віці 80 років і з кожним роком молодшає. На своєму незвичайному життєвому шляху він зустрічає юну дівчину, яка стає любов’ю всього його життя. Хоча їм не судилося прожити життя разом, герої знаходять спосіб побути щасливими хоча б трохи.

Великий Гетсбі

Жанр: Драма, мелодрама

Фільм знятий за мотивами однойменного роману Френсіса Скотта Фіцджеральда. Сюжет розвивається навколо мільйонер Джея Гетсбі, який відомий своїми масштабними вечірками, які він влаштовує тільки з однією метою – знову зустрітися з коханою. І коли вона зазирає в його будинок, старі почуття знову спалахують…

Ціна пристрасті

Жарн: Трилер, драма

Сюжет фільму розповідає про офіцера поліції Холліс, який переконує людей не стрибати з даху. На цей раз йому доведеться поспілкуватися з Гевіном, який розповість офіцерові не тільки про причини свого вчинку і неймовірну історію свого кохання, але і вкаже яку ціну доведеться заплатити за свої почуття.

Мої чорничні ночі

Жанр: Драма, мелодрама

Фільм розкриває історію життя молодої дівчини Елізабет, яка намагається залікувати розбите серце і прагне знайти себе. Незабаром життя їй дарує нові знайомства, завдяки яким вона змінює погляди на життя і знаходить нову любов.

Якщо тільки

Жанр: драма, мелодрама

Красива історія кохання розповідає про молодого хлопця Янга, який зациклений на своїй роботі і не знаходить часу на свою дівчину Саманту. В один день автокатастрофа забирає життя дівчини, після чого головний герой убитий горем просить у долі другий шанс, щоб все виправити.

Один день

Жанр: Драма, мелодрама

Дивовижна історія кохання розповідає про молоду романтичну дівчину Еммі і серцеїда Декса. Вони вперше зустрілися в коледжі 15 липня, і хоча провели наодинці весь день, вирішили залишитися друзями. Глядачі побачать пару в той же день через рік, два і навіть через кілька років, але чи зможуть герої зрозуміти наскільки вони потрібні один одному.

Неймовірна доля Амелі Пулен

Жанр: Мелодрама, комедія

Чи знаєте ви, що всі події, які відбуваються в нашому світі, навіть найнезначніші, взаємопов’язані найдивовижнішим чином? Як політ крихітної мухи може викликати десь далеко потужний ураган, так і дивні і, на перший погляд, незрозумілі вчинки тихої і самотньої дівчини, що живе в світі своїх фантазій, можуть назавжди змінити життя абсолютно різних людей, подарувавши їм щастя і розфарбувавши навколишній світ яскравими фарбами. Цю дівчину звуть Амелі Пулен.

За матеріалами https://nv.ua/ukr/style/art/kino/romantichni-filmiv-na-bud-jakij-smak-97001.html