ДВІ ПОРАДИ ДЛЯ ТИХ ХТО ПОЧИНАЄ РЕМОНТ В СТАРОМУ ПРИМІЩЕННІ!!!

Як покласти кахель на дерев’яну підлогу

Щоб викласти плитку на дерев’яну підлогу, потрібно переконатися, що підлога має тверду, рівну поверхню. Якщо вона не рівна, необхідно зробити підкладки, які допоможуть вирівняти поверхню.

Вам знадобиться
ДСП;
саморізи;
рівень;
сітка;
кисть;
латекс;
рідке скло;
вода;
пісок.

Інструкція
1. Підготуйте підлогу. Видаліть повністю фарбу і лакове покриття. Обробіть його. Монтажною піною гідроізолюючому стики між стіною і ДСП.
2. Обробіть ДСП захисним просоченням або розігрітій оліфою (будьте обережні – це вогненебезпечно). Якщо в підлозі є щілини, закрийте їх за допомогою герметика.
3. За допомогою кисті, товстим шаром обробіть ДСП латексом. Використовуйте максимально широку кисть.
4. Негайно, після обробки викладіть на поверхню малярську сітку і залиште її до повного висихання.
5. Після того, як сітка висохне, прикріпіть її до ДСП саморізами. Не шкодуйте смаорезов, вони потрібні, щоб було повне прилягання до сітки.
6. Обробіть поверхню наступною сумішшю: 2 частини рідкого скла, 1 частина води, 2 частини крупного піску. Щоб підлога «не гуляв» і «не скрипів», можна й простіше зняти його повністю до бетону і зробити нову стяжку.
7. Коли склад повністю висохне, прикладіть рівень і подивіться, чи став підлогу рівним. Потім на оброблену поверхню можна укладати кахель.
8. Визначте місце, звідки ви будете починати укладання кахлю, заміряйте кути, зробіть розмітки.
9. Приготуйте розчин цементу, змішайте його з будівельною мастикою. Це допоможе міцно приклеїти кахель до поверхні. Таким чином, він буде міцний і стійкий до руйнування.
10. Плитку накладайте залежно від її малюнка рівними рядами. Між швами, зробіть затірку, приберіть зайвий шар цементу. Не чекайте, коли він висохне, робіть це відразу.
11. Якщо ви сумніваєтеся, що самі можете правильно укласти плитку, довірте цю справу професіоналам, вони знають свою справу, і зроблять все якісно і в більш короткі терміни.

Зверніть увагу
Якщо підлога буде не рівна, можуть у майбутньому з’явитися тріщини на плитці.

Корисна порада
Щоб підлога не скрипіла, необхідно зробити її якісно, ​​не упускаючи ніяких важливих деталей. Простежте за тим, коли ви будете викрадати кахель, поверхня повинна бути рівною.

5d97a0550b5fb4820534154d652ccd36

Фактурна облицювання стелі.

Ненав’язливі візерунки на стелі пожвавлять вашу квартиру, зробивши її вигляд більш святковим. Красу можна зробити за допомогою стельової плитки, а можна нанести спеціальне фактурне покриття.

Інструменти і матеріали:
1. Шпаклівка і грунтовка для вирівнювання дефектів стелі

2. Розчин фактурного покриття.

3. Кисть-макловиця або фактурний валик

4. Торцівка, трикутний шпатель

5. Малярська кисть 12,5 мм

Рада. Під час цієї роботи відключіть опалювальні прилади, щоб матеріал не сох занадто швидко. Якщо можливо, працюйте з помічником: поки один наносить шар, інший робить фактуру.

Процес:
1. Видаліть можливу фарбу, що відшаровується або штукатурку. Якщо є щілини і вибоїни, закрийте їх шпаклівкою. Потім покрийте поверхню ґрунтовкою. Нанесіть стільки шарів, скільки потрібно, щоб стеля стала рівним.

2. Приготуйте розчин фактурного покриття по інструкції виробника. Маса повинна бути сметаноподібної і однорідною. Чим густіше розчин, тим рельєфніше буде фактура стелі. Дайте розчину постояти 10 хвилин і знову перемішайте. Тепер можна приступати до роботи.

3. Пензлем-макловицей або валика нанесіть на полотков смугу приготовленого розчину шириною 0,5 м уздовж меншою його боку.

4. На вологе покриття нанесіть фактурне покриття, прикладаючи торцівку так, як це потрібно для отримання особливого візерунка.

Фактура «кора верби»: переміщайте по вологому покриттю фактурний валик.

Фактура «сувій»: переміщайте торцівку по покриттю перекриваються вісімками.

Фактура «відверто»: переміщайте торцівку по покриттю перекриваються колами.

Фактура «шкіра, що тисне»: помістіть торцівку в пластиковий пакет і переміщайте її випадковим чином.

6. Після обробки всієї смуги пройдіться злегка зволоженою малярським пензлем по кромці примикання фактурної поверхні до стіни. Якщо потрібно пом’якшити вийшов ефект, пройдіться по смузі трикутним шпателем.

5. Нанесіть наступну смугу покриття, вивівши її край врівень з першої смугою. Зробіть торцівку і загладьте пензлем. Продовжуйте таким чином, поки не покриєте всю стелю.

6. Незвичайний стеля готова!

nh3do3N6Ohg