10 ідеальних фільмів для родинного перегляду

1. Маленький Ніколя

Виробництво: Франція, Бельгія / 2009 / 1ч. 31м. / 6+
Жанр: Комедія
У ролях: Максим Годар, Валері Лемерсьє, Кад Мерад, Сандрін Киберлэн, Франсуа-Ксав’є Демезон та інші
Режисер: Лорана Тірара
Сюжет: Головний герой цієї французької комедії для всієї родини – маленький Ніколя, який живе в звичайній сім’ї, ходить у звичайну середню школу, і як всі звичайні хлопці в його віці, любить в міру похуліганити.

Компанію йому складають п’ятеро кращих друзів, один з яких одного разу повідомляє, що батьки скоро подарують йому маленького братика. Ніколя, як єдиної дитини в родині, лякає навіть одна думка про те, що і його батьки коли-небудь піднесуть і йому подібний «сюрприз».

Зверніть увагу, що цей фільм входить в ТОП кращих французьких комедій.

2. Жовтневе небо

k

Виробництво: США / 1999 / 1ч. 48м. / 6+
Жанр: Драма, біографічний
У ролях: Бен Вішоу, Ніколь Кідман, Х’ю Бонневілль, Саллі Хокінс, Джулі Уолтерс, Мадлен Харріс та інші
Режисер: Джо Джонстон
Сюжет: Кращий сімейний фільм, мотивуючий ніколи не здаватися на шляху до своєї мрії.

Життя маленького шахтарського містечка Колвуд в Західній Вірджинії буденно й безперспективна. Більшість жителів приречені на важку, довічну роботу у вугільній шахті. Однак і в такому закутку є люди, які прагнуть до іншого, цікавого життя, повної нових досягнень і відкриттів. Головні герої – брати Хиккемы, відчайдушно намагаються вирватися з Колвуда і втілити в життя свої найсміливіші мрії, всупереч наполяганням суворого батька побудувати кар’єру шахтаря.

3. Зірочки на землі

Виробництво: Індія / 2007 / 2ч. 45м. / 0+
Жанр: Драма, діти і батьки
У ролях: Даршил Сафарі, Аамір Кхан, Танай Чхеда, Сачет Енгинир, Тиска Чопра, Випин Шарму та інші
Режисер: Аамір Кхан, Амол Гуптэ
Сюжет: Маленький Ішан з самого дитинства відрізнявся від своїх однолітків. Навчання в звичайній школі давалося йому насилу, тому батьки, недовго думаючи, вирішили відправити хлопчика до інтернату для дітей із затримкою розвитку.

Нерозуміння і самотність призвело до того, що дитина замкнувся в собі й перестав розмовляти. Але одного разу в школі-інтернаті з’явився вчитель малювання, який завдяки терпінню і уваги, докорінно змінив життя Ішана.

Картина входить у підбірку кращих фільмів для підлітків.

 

4. Діти небес

Виробництво: Іран / 1997 / 1ч. 29м. / 6+
Жанр: Драма, діти і батьки
У ролях: Мухаммад Амір Наджі, Амір Фаррух Хашемян, Бахаре Седдики, Нафизе Джафар-Мухаммади, Фереште Сарабанди та інші
Режисер: Маджид Маджіді
Сюжет: Дивовижний, зворушливий фільм, що описує нелегку повсякденну життя маленьких іранських дітей з дуже бідної сім’ї – дев’ятирічного Алі і його чотирирічної сестри Захри.

По дорозі додому діти втрачають єдині туфельки Захри. Щоб не засмучувати батька, і без того обтяженого важкою повсякденною працею та доглядом за хворою дружиною і літньою матір’ю, діти вирішують не розповідати йому і втрати і обходяться однією парою заношених кед на двох.

5. Фліка

Виробництво: США, Великобританія / 2006 / 1ч. 35м. / 6+
Жанр: Драма, пригоди
У ролях: Тім МакГроу, Марія Белло, Елісон Ломан, Райан Квантен, Деніел Піно, Даллас Робертс та інші
Режисер: Майкл Майєр
Сюжет: Дивовижна історія взаємин шістнадцятирічної річної Кеті і дикої коні Фліки, яким одного разу судилося зустрітися, щоб раз і назавжди змінити життя один одного. Батько Кеті володіє ранчо, на яке відправляють Флику.

Приручити дикого мустанга виявляється не так просто, як здається, і власник ранчо вирішує позбутися від некерованої коні. У Кеті є всього кілька днів, щоб довести батькові, що терпіння, завзятість і любов може творити чудеса…

6. Життя Пі

Виробництво: США, Тайвань, Великобританія / 2012 / 2ч. 7м. / 6+
Жанр: Пригоди, драма
У ролях: Сурадж Шарма, Ірфан Кхан, Рейф Сполл, Табу, Аділь Хуссейн, Жерар Депардьє та інші
Режисер: Енг Лі
Сюжет: Приголомшливо красивий, добрий і в той же час захоплюючий фільм, який завоював відразу кілька почесних нагород в галузі кіноіндустрії.

Сім’я п’ятнадцятирічного індійського хлопчика Пі вирішує емігрувати з рідної Індії в Канаду, щоб почати там нове життя. Батько Пі володіє власним зоопарком, з безліччю екзотичних тварин, яких він бере з собою в дорогу, щоб вигідно продати після прибуття.

На півдорозі корабель, на якому пересувалася сім’я, терпить крах. Прокинувшись, Пі розуміє, що він знаходиться посередині Тихого океану в одній шлюпці з гієною, пораненої зеброю і величезним голодним тигром…

7. Книга джунглів

Виробництво: Велика британія, США / 2016 / 1ч. 45м. / 6+
Жанр: Фентезі, драма, пригоди
У ролях: Ніл Сетхи, Білл Мюррей, Бен Кінгслі, Ідріс Ельба, Лупі Нионго, Скарлетт Йоханссон, Джанкарло Еспозіто та інші
Режисер: Джон Фавро
Сюжет: Чудова екранізація безсмертного твору Редьярда Кіплінга від студії Дісней, що розповідає про пригоди хлопчика Мауглі, з дитинства живе в індійських джунглях.

В джунглі приходить посуха, змушуючи всіх тварин дотримуватися закону перемир’я. Однак тигр Шерхан, незважаючи на надзвичайний стан, оголошує полювання на людське дитинча. Вовча зграя, в якій ріс і виховувався Мауглі, приймає рішення відправити дитину назад в людське плем’я. На шляху, повному небезпек, його буде супроводжувати вірна подруга – пантера Багіра.

8. Дівчинка і лисеня

Виробництво: Франція / 2007 / 1ч. 28м. / 6+
Жанр: Драма, пригоди
У ролях: Бертіль Ноель-Брюно, Ізабель Карре, Ізабель Карре, Каміль Ламбер, Кейт Вінслет та інші
Режисер: Люк Жаке
Сюжет: Приголомшливо красивий, французький фільм, що відкриває глядачам таємниці і краси дикої природи та її мешканців. Маленька рудоволоса дівчинка Лулу живе з батьками на околиці мальовничого лісу. Кожен день вона відправляється в нову подорож по незвіданих місць і стежинах.

Одного разу на дорозі зі школи Лулу зустрічає лисичку, яка зачаровує її з першого погляду. Тепер кожен день в один і той же час дівчинка приходить на місце зустрічі, щоб знову побачити і познайомитися ближче з рудим звірятком.

9. Зачарована

Виробництво: США / 2007 / 1ч. 43м. / 6+
Жанр: Фентезі, анімовані, музичний
У ролях: Емі Адамс, Патрік Демпсі, Джеймс Марсден, Тімоті Сполл, Сьюзен Сарандон, Идина Мензел та інші
Режисер: Кевін Ліма
Сюжет: Юна принцеса, за законами жанру класичних диснеївських мультфільмів, закохується в прекрасного принца і готується вийти за нього заміж. Однак зла мачуха порушує плани молодят і за допомогою чорної магії відправляє мультиплікаційну принцесу в реальний людський світ, в самий центр Нью-Йорка.

Тепер зніженої, примхливої принцесі доведеться зіткнутися з повсякденними проблемами цих людей, знайти роботу і навіть зустріти свою справжню любов…

 10. Думки про свободу

Виробництво: США / 2005 / 1ч. 40м. / 6+
Жанр: Пригоди, драма
У ролях: Алекс Микаэлетос, Імонн Уолкер, Хоуп Девіс, Кемпбелл Скотт, Мері Махато, Нтабисенг Кеноши та інші
Режисер: Керрол Беллард
Сюжет: Один з кращих сімейних фільмів, що розповідає історію дванадцятирічного хлопчика Ксана, одного разу знайшов дитинчати гепарда і фермера його в домашніх умовах. Однак будучи від природи диким тваринам, гепард не міг все життя залишатися в неволі, тому Ксан вирішує випустити кращого друга на свободу і разом з ним сам тікає з дому.

На шляху хлопчика і його плямистого одного чекають нелегкі випробування, серед яких сувора африканська спека, голод, дикі тварини і місцеві браконьєри.