10 фільмів для жінок, що виведуть з депресії та повернуть булу впевненість

1. Пронизливо голосно (2022) міні серіал, інша назва Ревіння

Антологія про вісім жінок, які стикаються з нетривіальними проблемами та неодмінно знаходять шляхи їхнього вирішення. За мотивами збірки оповідань Сесілії Ахерн «Жінка, яка розправила крила».

У цьому різножанровому серіалі з зірковим складом акторів представлені вісім водночас сумних і комедійних феміністичних історій, в яких з несподіваного боку висвітлені такі теми, як гендерні ролі, незалежність і ідентичність.

2. Кохання, Sex і турбулентність / Кохання без пересадок

Симпатична французька романтична комедія про гульвісу, який намагається втекти від справжнього кохання.

Головний герой – успішний адвокат та ловелас на ім’я Антуан, який ніколи не знав кохання, але завжди користувався успіхом у жінок. Вирушаючи у справах з Нью-Йорка до Парижу, в літаку він опиняється в сусідньому кріслі зі своєю колишньою дівчиною на ім’я Джулі. Їм є що сказати один одному, але приємного в цих словах буде мало. Приречені провести разом сім довгих годин колишні коханці встигають згадати колишні образи, всі неприємності, доставлені один одному, і зрозуміти, що їх розрив був помилкою…

3. Обіцяти – ще не одружитись (2009)

Стосунки дуже багатогранні. Проте, є чіткі сигнали, посилаючи які хлопець дає дівчині зрозуміти, що не бажає продовжувати з нею спілкування. Ці секрети наївній Джилі люб’язно відкриває Алекс. Проте, здається, вся наука випаровується з голови красуні, коли у її серці стукає любов.

4. Тиха гавань (Safe Haven, 2013)

Фільм знятий за мотивами однойменного роману Ніколаса Спаркса, з-під пера якого вийшли такі бестселери, як «Щоденник пам’яті» і «Поспішай кохати». За сюжетом цієї кінострічки молода жінка Кеті тікає від жорстокого чоловіка-тирана і знаходить притулок у маленькому містечку. Чи зможе вона знову довіритися чоловікові і знайти поруч з ним свою «тиху гавань»? Хороший фільм для затишного вечора.

5. «Все ще Еліс», 2014

Це історія жінки, яка бореться з безнадійною хворобою. Професор лінгвістики Еліс Гауленд почала помічати, що забуває певні речі. Почувши страшний діагноз, жінка вирішила не опускати рук і не ставати тягарем для своїх рідних.

6. В активному пошуку (2016)

Сюжет розповідає про чотирьох дівчат, плани на життя та принципи яких кардинально відрізняються.

Еліс не знає, що таке самотність. Все життя вона ділила кімнату з сестрою, подругами, бойфрендом. Відтак, наважившись, дівчина тимчасово розлучається із коханим та переїжджає у Нью-Йорк.

Доки Еліс насолоджується волею, її сестра Мег вирішує сама народити та ростити дитину.

Люсі намагається налагодити особисте життя, знайомлячись з чоловіками через Інтернет.

А от Робін не надто переймається майбутнім та з задоволенням проводить ночі в обіймах незнайомих коханців.

Хто з цієї четвірки досягне мети та чи не змінять життєві обставини цілі дівчат?

7. “Білий олеандр”

Важкі взаємини матері і дочки , які розгортаються з розвитком сюжету, і глядач вже не може відірватися від екрану. Вони і різні, і схожі, але можна сказати одне напевне: це дуже сильні і добре продумані характери, за якими цікаво спостерігати. Мішель Пфайффер в ролі матері – ще одна причина сісти за цей фільм.

8. “Щоденник Бріджит Джонс”

Історія кохання самої звичайної дівчини, яку можна переглядати скільки завгодно. Навіть якщо ви вже бачили цей зворушливий фільм, варто провести з ним вечір після важкого дня знову.

9. “Посмішка Мони Лізи”

Неймовірно мудрий жіночий фільм про силу забобонів і необхідності порушувати правила, щоб мати можливість жити власним життям. Джулія Робертс тут просто чудова!

10. “Читець”

Це саме той фільм, який зачіпає не тільки долі окремих людей, а й глобальні проблеми цілої епохи. Кейт Вінслет в головній ролі – це вже одна перевага кінострічки, однак такою ви її ще не бачили.