Топ 10 найкращих Різдвяних фільмів

10 кращих різдвяних фільмів

10 найкращих новорічних фільмів

“- Шелдон, тобі що, фільм зовсім не сподобався?

– Та ні ж, якраз навпаки. Я думаю, що Грінч – цілком реальний цікавий персонаж. І я був на його боці до того моменту, поки він не піддався суспільній умовності, і не повернув всі подарунки, врятувавши Різдво. Ну що за облом?”

(Т/с “Теорія великого вибуху”)

Неодмінним атрибутом зимових свят є перегляд гарного доброго різдвяного фільму. Пропонуємо вам скористатися нашою добіркою, щоб створити собі святковий настрій.

1. “Пережити Різдво” 


За гроші можна зробити майже все – навіть найняти людей, які будуть зображувати на Різдво твою сім’ю. Тільки от може статися так, що в тебе і цих людей різні уявлення про те, яким має бути Різдво.

Коли знімався фільм “Пережити Різдво”, у Бена Афлека був не найкращий період у житті – він розлучився зі своєю нареченою Дженіфер Лопес. Та Афлеку вдалося пережити важкі часи. А незабаром доля посміхнулася йому, влаштувавши зустріч з Дженіфер Гарнер, яка вже через рік стала його законною дружиною, а з часом – і матір’ю трьох дітей. У наступному році пара відсвяткує десятиліття спільного життя.

2. “Один вдома”


Життя грабіжників Гаррі та Марва було відносно спокійним, поки їм не “пощастило” забратися до будинку МакКалістерів. Вирушаючи до Європи на Різдво, сім’я в поспіху залишила вдома одного зі своїх дітей.

Батько Маколея Калкіна працював сторожем в церкві, але, незважаючи на свою скромну професію, він виявився досить діловим чоловіком – бився з продюсерами за кожен цент, постійно вимагав збільшення гонорарів для сина, наполіг на тому, щоб одну з ролей у фільмі дали його другому синові Кірану. Ну і гонорар в чотири з половиною мільйони доларів за другий фільм Маколею вдалося отримати не без татусевої допомоги. Це був найбільший гонорар в історії кіно, який виплатили акторові-дитині.

3. “Реальне кохання”


Десять історій, які розвиваються паралельно та сплітаються в єдиний сюжет. А пов’язують їх – кохання та Різдво.

Одна з сюжетних ліній у фільмі розповідає про хлопця на ім’я Колін, який не користується успіхом у англійських дівчат. Він вирушає до Штатів, сподіваючись на те, що його британський акцент привабить до нього американок. У фільмі є сцена, в якій Коліна роздягають одразу три дівчини. Актор Кріс Маршал, який зіграв Коліна, сказав, що отримав величезне задоволення від цієї сцени і не може брати за це гроші, тому він відіслав назад чек зі своїм гонораром. До речі, сцена була знята тільки з 21 дубля.

4. “Називайте мене Клаусом”


Найкращий спосіб знайти ідеального Санта Клауса – це стати ним самому. А якщо ти до того ж – темношкіра жінка середніх років – це буде найоригінальніший Санта.

Головну роль в цьому фільмі зіграла неповторна Вупі Голдберг. А в одній з епізодичних ролей тут знялася дочка актриси – Олександра Мартін.

5. “Грінч – викрадач Різдва”


У містечку Ктограде ніхто не любив зеленого чоловічка Грінча. Він вирішив помститися і викрасти у мешканців міста улюблене свято – Різдво.

Джим Керрі ненавидів костюм Грінча. Він був дуже незручний, а крім того, одягнути костюм і нанести грим займало кілька годин. Одного разу режисер Рон Ховард прийшов на студію о пів на четверту ранку, одягнув костюм Гріна, повністю загримувався і в такому вигляді пропрацював весь знімальний день. Керрі був дуже зворушений, дізнавшись про це, і пройнявся до режисера великою повагою.

6. “Чарлі та шоколадна фабрика”


Хлопчик Чарлі з бідної сім’ї отримує на Різдво в подарунок шоколадку, в якій заховано квиток. А він дає можливість потрапити на шоколадну фабрику Віллі Вонка.

Журнал “Форбс” періодично тішить своїх читачів рейтингами найбагатших вигаданих персонажів. У 2007 році його видавці склали список 25 найбагатших вигаданих компаній. На 15 місці в цьому рейтингу опинилася шоколадна фабрика “Wonka Industries”, активи якої оцінили у 21 мільярд доларів.

7. “Диво на 34-тій вулиці”


Маленька С’юзна, яку мати виховує одна, мріє про те, що в неї буде батько і молодший братик. Вона не вірить у казки, однак, після зустрічі з Санта Клаусом в універмазі, дівчинка розуміє, що дива існують.

Прообразом універмагу, в якому відбувається зустріч С’юзан з Сантою, став знаменитий універмаг “Macy’s”, який знаходиться на 34-тій вулиці в Нью-Йорку. Універмаг є однією з найвідоміших визначних пам’яток міста, не менш популярною серед туристів, ніж Статуя Свободи або Емпайр-Стейт-Білдінг. Щороку, починаючи з 1924, універмаг проводить грандіозний парад на честь дня подяки, після якого офіційно починається святковий сезон, який триває до нового року.

8. “Подарунок на Різдво”


Щоб повернути довіру свого сина, напередодні Різдва Говарду доводиться з головою кинутись у божевільні перегони за Турбоменом – іграшкою, яку мріє отримати хлопчик.

У 2001 році на компанію “20th Century Fox” подав до суду вчитель біології з Детройта Брайан Вебстер, стверджуючи, що ідею фільму “Подарунок на Різдво” компанія вкрала у нього. Він вислав сценарій на студію в 1994 році і не отримав а ні цента, не зважаючи на те, що фільм зібрав у прокаті 183 мільйони доларів. Розглянувши всі обставини справи, суд відхилив позов. Присяжні визнали цілком можливим, що два різних сценариста могли створити аналогічні сюжети.

9. “Нова різдвяна казка”


Телевізійний магнат Френк Крос – такий собі дядечко Скрудж нашого часу, неймовірний егоїст і скнара. Але які тільки дива не трапляються у світі – в одну чудову різдвяну ніч перевихованням Френка вирішують зайнятися надприродні сили.

У виконавця ролі Френка Кроса Білла Мюрея і режисера Річарда Донера під час зйомок фільму постійно виникали суперечні моменти. Коли під час одного з інтерв’ю Мюрею задали питання, чи були між ними непорозуміння, він відповів: “Зовсім небагато. Але кожну хвилину”.

10. “Чотири Різдва”


Щоб не образити нікого зі своїх батьків, закоханим Кейт і Бреду доводиться відсвяткувати за один день цілих чотири Різдва.

Якби у фільму була друга назва, його слід було б назвати “Фільмом зірок кантрі-музики”. Судіть самі, серед акторів, які зіграли в цьому фільмі, два співака кантрі – Дуайт Йокам і Тім Макгро. А ще троє акторів отримали премії “Оскар” за те, що зіграли співаків кантрі – Різ Уізерспун у фільмі “Переступити межу”, Роберт Дюваль у “Ніжному милосерді” та Сісі Спейсек у фільмі “Дочка шахтаря”. Можна припустити, що в перервах між зйомками, члени знімальної групи розважали себе запальними вечірками в стилі кантрі.