3 найсмачніші страви у вафельниці: докладні рецепти

Вафлі з тостового хліба

Ці французькі тости, підсмажені в стилі бельгійських вафель, підкорять вас своєю простотою в приготуванні і відмінним смаком. Тепер для того, щоб приготувати ідеальні вафлі, вам не доведеться возитися з тістом. Просто просочіть скибочки здобної булочки сумішшю з яєць, молока і цукру і підсмажте їх у вафельниці. Ви прийдете в захват від розкішної текстури вафель: солодкий танучий м’якуш в поєднанні з хрусткою скоринкою не залишать байдужим нікого! Автор рецепта – Food Network

Інгредієнти до рецептом: 1,5 ст. молока, 3 ст. л., цукру 1 ч. л. ванільного екстракту, Щіпка солі , 5 великих яєць, 4 скибочки булки або тости, Розтоплене вершкове масло для змащування вафельниці, мед, ягоди малини і цукрова пудра для подачі

Приготування страви за рецептом: Розігрійте вафельницю до помірно високої температури. Розігрійте духовку до 95 °С (щоб готові вафлі тримати в теплі). У мисці або формі для запікання змішайте віночком молоко, цукор, ваніль, сіль і яйця. Замочіть в отриманій суміші скибочки хліба по 2 хвилини на кожну сторону. Нагріваючу поверхню вафельниці злегка змастіть розтопленим вершковим маслом. Покладіть замочений хліб і акуратно накрийте (не притискайте кришку вафельниці). Готуйте 5 – 6 хвилин, поки вафлі не підсохнуть і не придбають золотистий відтінок. Готові вафлі складайте в духовку або на тарілку, накриваючи фольгою. Подавайте французькі тости з медом або кленовим сиропом, малиною і цукровою пудрою.

Банановий хліб у вафельниці

Банановий кекс люблять за його дивовижний смак, вологу текстуру і приголомшливий аромат. До того ж це відмінний спосіб використовувати переспілі банани, які втратили апетитний зовнішній вигляд. І чим темніше будуть банани, тим солодшим стане кекс. Їх можна подрібнити відповідно до ваших уподобань, до однорідної маси або шматочками, які будуть відчуватися у випічці. Відмінним доповненням до бананів  стануть волоські горіхи.

Автор рецепта – Food Network

 Інгредієнти до рецептом: 1 і 1/4 ст. борошна вищого сорту, 3/4 ст. цукру, 0,5 ст. нарубаних волоських горіхів, 1 ч. л. розпушувача тіста, 0,5 ч. л. соди, 0,5 ч. л. меленої кориці, 0,5 ч. л. свеженатертого мускатного горіха, 1/4 ч. л. дрібної солі, 1 ст. роздавлених бананів (2 – 3 невеликих банана), 0,5 ст. олії + додатково для змазування вафельниці, 0,5 ст. сметани, 1 ч. л. ванільного екстракту, 2 великих яйця, М’яке вершкове масло і цукрова пудра для подачі, за бажанням

Приготування страви за рецептом: Розігрійте вафельницю до помірно-високої температури. Розігрійте духовку до 90°С (щоб готові вафлі тримати в теплі). У великій мисці змішайте борошно, цукор, волоські горіхи, розпушувач, соду, корицю, мускатний горіх і сіль. В іншій мисці збийте банани, олію, сметану, ваніль і яйця. Перелийте рідку суміш в борошняну і акуратно змішайте до однорідної консистенції (нічого страшного, якщо в тісті буде трохи грудок). Злегка змастіть верхню і нижню частину вафельниці олією. Наповніть кожну секцію вафельниці тістом приблизно на три чверті (на деяких вафельницах є позначки). Закрийте кришку і смажте, поки вафлі не підрум’яняться, 4 – 6 хвилин. Готові вафлі складіть в тарілку, накрийте фольгою і тримайте в духовці, поки смажите інші. За бажанням намажте на вафлі вершкове масло і посипте цукровою пудрою. Примітка вафлі можна заморозити в пакеті з зіплоком на термін до 1 місяця. Перед подачею розігрійте в духовці-тостері або в звичайній духовці при температурі 150°С до хрусткої скоринки.

Піца “Маргарита” у вафельниці

Електрична вафельниця може гідно замінити вам духовку в приготуванні піци. Спочатку в вафельниці выпечіть основу з тіста для піци, потім розкладіть на ній всі інгредієнти і підсмажте верхівку, не закриваючи щільно кришку, як під нагрівальним елементом духовки з функцією гриля. Така вафельна піца виходить ще смачнішою, адже її краю стануть хрусткими, а глибокі виїмки зберуть в собі весь апетитний соус і розплавлений сир.

Інгредієнти до рецепту: 1 порція вагою 240 гр. тіста без дріжджів(складники на тісто: 3 ст. пшеничного борошна плюс ще трохи для роботи з тістом, 1/3 ст. сухого молока, 1 ст. л. цукру 5 ч. л. розпушувача, 2 ч. л. винного каменю(замінити оцтом), 2 ч. л. солі, 110 гр. нарізаного шматочками холодного вершкового масла, 1/2 ст. маргарину, 1,5 ст. кислого молока, 1/4 ст. розтопленого вершкового масла-  і маргарин масло порубати і замісити тісто)

Порцію тіста 240 гр – розрізати навпіл, 1/3 ст. томатного пюре, 1 ст. л. оливкової олії + додатково для змазування тіста Велика щіпка грубозернистої солі, 2 – 3 свіжих листка базиліка, порваних + додатково для подачі, Половина невеликого зубчики часнику, дуже тонко нарізаного, Борошно для розкочування, 0,5 ст. тертої моцарелли, Пармезан для посипання

Приготування страви за рецептом: Змішайте томатне пюре, 1 ст. л. оливкової олії, сіль, базилік і часник. Залиште при кімнатній температурі, щоб змішалися смаки і аромати інгредієнтів, приблизно на 1 годину. Розігрійте вафельницю до помірно-високої температури. Злегка присипте борошном чисту робочу поверхню і розкачайте половину тіста в коло діаметром 15 см. (або до максимального розміру, який може поміститися у вашій вафельниці). Змастіть одну сторону оливковою олією і покладіть змащеною стороною вниз на вафельницю, потім змастіть олією іншу сторону. Закрийте вафельницю (не натискайте) і смажте вафлі до золотистого кольору і повної готовності, 4 – 6 хвилин.  Тим часом розігрійте в мікрохвильовій печі томатний соус, щоб він став гарячим. Намажте кожну вафлю половиною соусу і посипте половиною моцарели. Покладіть одну піцу назад на вафельницю і утримуйте верхню частину вафельниці над сиром, поки він не розплавиться, 1 – 2 хвилини. Викладіть піцу на сервірувальне блюдо, посипте базиліком, збризніть оливковою олією і посипте пармезаном. Те ж саме повторіть з другою піцою. Великим ножем або ножем для піци наріжте піцу на скибочки і подавайте.

Джерело: https://grandkulinar.ru/recepies/8089-picca-margarita-v-vafelnice.html Гранд Кулінар