4 дивовижних рецепти приготування молодої картопельки


Печена картопля в гострій заливці

Цей рецепт з розряду тих, де потрібно мінімум інгредієнтів і мінімум рухів тіла, зате на виході максимум смакоти. Молода картопля, запечена в духовці, виходить такою смачною і ніжною, з дивовижною пікантною скоринкою, пахучою з часником і спеціями, що за вуха не відтягнеш. Скільки не приготуєш такої картоплі, все одно буде мало.
Інгредієнти:

1 кг. молодої картоплі
1 ч. л. солі (за смаком)
3-4 зубчики часнику
чорний мелений перець за смаком
пекучий червоний перець за смаком
сушений кріп
3-4 ст. л. олії
свіжа петрушка або кріп

Якщо молода картопля велика, то наколюємо її ножем або виделкою в декількох місцях, щоб вона швидше запікалася.
Тепер приготуємо заливку. Для цього чистимо 3-4 великих зубчиків часнику, дрібно ріжемо або тиснемо в часничниці.
Додаємо олію, сіль, чорний перець за смаком – це класика. Також додаємо сухий кріп, трохи пекучого червоного перцю. Взагалі, можна зробити свою улюблену комбінацію спецій, наприклад, додати розмарин, коріандр і т. д.
Молоду картоплю, викладену на деку, поливаємо отриманою сумішшю. Гарненько перемішуємо, щоб картопелька була рівномірно присмачена олією, сіллю і прянощами. До речі, картопля повинна лежати на деку в один ряд, ніяких багатоярусних нагромаджень.
Деко з картоплею ставимо в добре прогріту духовку.
Запікаємо молоду картоплю в духовці 30-35 хвилин при температурі 200°С. На всяк випадок доглядаємо за процесом, адже духовки сильно відрізняються.
Коли картопелька підрум’яниться, стане м’якою, а по кухні попливе неймовірно спокусливий аромат, витягаємо картоплю на світ божий.
Запечену молоду картоплю посипаємо свіжою рубаною зеленню і подаємо на стіл. В

2. Молода картопля в глазурі з соєвого соусу, меду і часнику

Інгредієнти:

450 г дрібної молодої картоплі;
2-3 столові ложки олії;
3 столові ложки соєвого соусу;
3 столові ложки меду;
1 зубчик часнику;
1 столова ложка насіння кунжуту.
Приготування

Ретельно промийте картоплю і просушіть в друшляку. У широкій сковороді на середньому вогні розігрійте олію і викладіть картоплю в один шар. Обсмажуйте овочі під кришкою 20 хвилин. Кожні 5 хвилин струшуйте сковороду, щоб картопля готувалася рівномірно. Зсередини вона повинна стати м’якою.

Змішайте соєвий соус, мед і подрібнений часник і полийте цією сумішшю картоплю. Готуйте 4-5 хвилин, постійно помішуючи, поки соус не загусне, а готова картопля не отримає  блискучу скоринку. Зніміть сковороду з вогню, посипте картоплю кунжутом і добре перемішайте.

Молода картопля фарширована сиром

Інгредієнти:

700 г молодої картоплі;
1 чайна + 1 столова ложка оливкової олії;
сіль — за смаком;
мелений чорний перець — за смаком;
120 г домашнього жирного сиру;
2 столові ложки тертого твердого сиру;
½ Лимона.
Приготування

Покрийте деко великим шматком фольги. На середину викладіть миту картоплю, полийте 1 чайною ложкою олії і приправте сіллю і перцем. З’єднайте кінці фольги, формуючи пакет для запікання. Поставте деко в розігріту до 230 °C духовку на 35-40 хвилин.

Змішайте домашній сир, твердий сир, дрібно натерту цедру лимона, сіль і перець. Коли запечена картопля злегка охолоне, зробіть на верхівці кожного бульби хрестоподібний надріз і злегка відкрийте.

Викладіть всередину картоплин приблизно по 1 чайній ложці сирної маси. Перекладіть фаршировану картоплю на блюдо сервіровки, полийте маслом і посипте перцем.

Варена молода картопля в вершково-часниковому соусі

Інгредієнти:

900 г молодої картоплі;
сіль — за смаком;
1 столова ложка оливкової олії;
1 невелика цибулина;
1-2 зубчики часнику;
180 мл жирних вершків;
½ пучка кропу.
Приготування

Промийте картоплю і злегка зішкребти з неї  шкірку жорсткою стороною губки. Великі бульби розріжте навпіл або на четвертинки.

Викладіть картоплю в каструлю, залийте холодною водою і додайте приблизно ½ столової ложки солі. Доведіть воду до кипіння і варіть бульби ще 15-20 хвилин. Готова картопля повинна легко протикатися виделкою.

Відкиньте її в друшляк, щоб скла зайва рідина.

Поставте сковороду на середній вогонь і розігрійте олію. Обсмажте дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору. Додайте подрібнений часник і готуйте ще хвилину, постійно перемішуючи овочі. Влийте вершки і підсоліть за смаком.

Доведіть соус до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте ще пару хвилин, періодично помішуючи. Додайте рубаний кріп, перемішайте і зніміть сковороду з вогню. Полийте соусом варену картоплю і добре перемішайте.

Смачного!

За матеріалами https://lifehacker.ru/recepty-molodaya-kartoshka/