Як виростити пишну петунію в формі кулі: розкриваємо секрети

Об’ємна і красива, пишна петунія кулькою – мрія багатьох садівників і дачників! Ця прекрасна однорічна квітка з чудовим ароматом є вельми і вельми популярною, що й  не дивно. Якщо виростити її в формі кульки, таку пишну і об’ємну, то одна лише петунія зможе чудово прикрасити і сад, і балкон, і терасу будинку. Найцікавіше в тому, що сформувати такий кущ не складає ніяких труднощів, проте, звичайно ж, потрібно знати ряд важливих і обов’язкових правил.

Отже, багато садівників і дачники купують петунію в такому віці (розсада з 5-6 листочками). Це та сама фаза, коли у петунії можна правильно сформувати активно зростаючі бічні пагони. Робиться це, звичайно ж, відомим методом прищіпки. Однак є один важливий нюанс.

Прищипнути петунію потрібно не як зазвичай (тільки кінчик пагону), а цілу верхівку пагона, яка становить близько 3-4 сантиметрів (див. фото нижче). Ця дія забезпечить квітці правильне формування сильних бічних пагонів. Наступна дія: коли бічні пагони сформуються і виростуть до 10-15-20 сантиметрів, необхідно кожен з них прищипнути аналогічним чином. Цю процедуру повторюємо в міру необхідності (відростання пагонів). Закінчиться робота в той момент, коли з маленької петунії утворюється пишний, гарний кущ кулькою.

Важливий нюанс: забезпечте петунії своєчасну і достатню підгодівлю, оскільки сформувати кущ кулькою — завдання не з простих для рослини. Якщо ви хочете виростити сильну і красивеу рослину, яке буде радувати вас пишним і ароматним цвітінням, своєчасно вносьте відповідні для петунії добрива (можна знайти в спеціалізованих магазинах).

Ось так буде виглядати розкішна і супер-пишна петунія на стадії «кульки» — красива і об’ємна:

За матеріалами http://cpykami.ru/petuniya-sharikom/