Лайфхак. Як пофарбувати плитку у ванній і на кухні

Поміняти плитку у ванній або на кухні – справа витратна. Особливо якщо кахель покладений ідеально і намертво. Виявляється, плитку можна просто пофарбувати.

Для ремонту потрібні:
– наждачний папір;
– ганчірка, щітка і губка;
– миючий і засіб для чищення;
– грунтовка (склад для підвищеної адгезії(зчеплення) – порадять в будівельному гіпермаркеті);
– валіки і кисті;
– фарба (оптимально – фарба саме для вологих приміщень – зарубіжні виробники освоїли випуск таких, дорогих, але результат того вартий);
– водний акриловий лак;
– малярська стрічка.


порядок робіт
1. Готуємо поверхню: стару плитку чистимо від бруду і цвілі, обов’язково знежирюємо, миємо, витираємо. Використовуємо абразивні чистячі засоби, щітку, губку. Для кращого зчеплення фарби з поверхнею дуже гладку плитку  шліфуємо дрібноабразивною наждачкою.

2. Наносимо захист на суміжні поверхні. Заклеюємо малярським скотчем краї ванни, стільниці, раковину, стелю, щоб на них не потрапила грунтовка і фарба.
На підлогу, ванну, меблі стелим старі газети або плівку.
Лиштви та розетки знімаємо або заклеює їх малярським скотчем.
3. Чисту і суху плитку грунтуємо. Наносимо склад рівномірним шаром за допомогою кисті або валика, не допускаючи патьоків. Ми залишаємо сохнути (час висихання вказано в інструкції на упаковці).


4. На підготовлену поверхню наносимо фарбу. Фарбуємо в два шари, кожен з яких повинен повністю висохнути. Фарбу наносимо тонкими шарами, використовуємо валик на великих поверхнях і кисть в важкодоступних місць.
Фарбу можна наносити суцільним шаром або фрагментами. Щоб краї малюнка вийшли рівними, використовуємо малярський скотч.