П’ять смачних альтернатив обридлому полуничному варенню на зиму


Полуничний сезон в розпалі. Коли вся родина вдосталь наїлась  солодких ягід, можна подумати про заготовках на зиму. У цьому сезоні можна не чіпати бабусин мідний таз, адже є відмінні способи зберегти ягоди абсолютно по-новому!

«Крижане варення» – Полуниця в морозильній камері

Найпростіший спосіб – вимити ягоди, очистити від хвостиків і заморозити. Однак для вживання доведеться розморожувати весь пакет. Є чудова альтернатива, яка отримала в народі прізвисько «крижане варення».

Вам знадобиться:

Полуниця;
цукор (за вагою ягід);
блендер;
окріп;
морозильна камера
Вимиті і почищені ягоди обдайте окропом. Сполосніть полуницю і ємності, які будете наповнювати. Краще використовувати контейнери з кришками, перед розфасовкою їх слід висушити. Подрібніть полуницю в блендері разом з цукром, до того моменту, як він повністю розчиниться. Розфасуйте і відправляйте в морозильну камеру. Такі ягоди не заледеніють, і їх можна брати з контейнера невеликими порціями. У такій суміші відмінно збережуться всі вітаміни і корисні речовини.

Полуничне морозиво

Чому б не наповнити морозильну камеру цим натуральним ласощами?

Вам знадобиться:

Літрова банка свіжої полуниці;
склянка цукру;
500 грамів жирних вершків
Вимиті ягоди обдайте окропом і подрібніть в блендері. У пюре додати цукор і почекати, поки він повністю розчиниться. Трохи охолодити вершки і збити міксером одночасно вводячи ягідне пюре. Сумішшю наповнити мороженицю або неглибоку миску. Поставте в морозилку. Якщо спеціального пристрою у вас немає, перемішуйте суміш кожні півгодини, щоб не допустити її зледеніння.

Солодкі цукати

Вони стануть відмінним доповненням до каш, пластівців і свіжого сиру.

Вам знадобиться:

Полуниця;
цукор (половина від ваги ягід);
глибока каструля
Промийте ягоди кип’яченою водою і покладіть на друшляк. Дайте полуниці трохи підсохнути, а потім покладіть на дно каструлі. Кожен шар ягід слід пересипати шаром цукру (300 грамів на кг ягід). Закрийте каструлю кришкою і дайте полуниці добу постояти при температурі близько 20-24 градусів. Другий спосіб – відправити каструлю на 2 дня в холодильник.

Важливо не перемішувати ягоди ложкою і дочекатися, поки цукор повністю розчиниться. Після того, як весь сік стече, додайте в нього ще склянку цукру і доведіть сироп до кипіння. Ягоди слід попередньо дістати. Після закипання сиропу зніміть його з вогню і опустіть в нього ягоди на 5-7 хвилин. Після знову процідіть сироп, а ягоди підсушіть на решітці при температурі 50-60 градусів до консистенції родзинок. Зберігайте цукати в холодильнику в щільно закритій банці.

Полуничний сироп

Після приготування цукатів він у вас обов’язково залишиться. Розлийте його по скляних, простерилізованою пляшках, попередньо довівши до кипіння.

Сушена полуниця

Можна зовсім обійтися без цукру, якщо у вас є спеціальна сушарка для овочів і фруктів. Розріжте ягоди на тонкі пластини, попередньо обдавши окропом. Використовуйте сушилку відповідно до інструкції. Зберігати такі ягоди краще в банку з герметичною кришкою.

ЗА МАТЕРІАЛАМИ http://cpykami.ru/vkusnyh-alternativ-nadoevshemu-klubnichnomu-varenyu/