Перепланування однокімнатної квартири (36 фото)

Перепланування однокімнатної квартири (36 фото)

Для багатьох своє власне окреме житло, нехай і крихітне солодше, ніж 5-тикімнатний зйомний пентхаус. Своє є своє. Тут працюють ваші правила і закони і обмежені вони тільки простором. Як у будь-якому законодавстві є сво їшпаринки, так і в плануванні малогабаритного житла є свої хитрощі по збільшенню корисної площі. Отже, підвищуємо юзабіліті.

132-650x566
Про популярність однокімнатних квартир свідчить нескінченний попит на цей вид житла: від молодих пар до студентів або самотніх холостяків. Часто при покупці стандартного рішення від радянського стройпрому (у кого житло «під ключ» в новобудові – справжні везунчики) виникає неприємне відчуття, ніби вас закрили в карцері. Крихітна спальня, сидяча ванна і кухня в якій важко навіть зітхнути.

Малосімейки і гостинки не надто щедрі на квадратні метри, але і в такому інтер’єрі місце для фантазії все ж є. Багато чого буде залежати від вимог до організації і функціональності приміщень і особистих побажань самих господарів. Одиноким кар’єристам властивий мінімалізм у всіх деталях, будь то гардеробна або кухня. Для сім’ї, особливо у якої вже є дитина, а може і не одина, свої переваги (ігрова зона, спальне місце для дитини, зона відпочинку і т.д.). У залежності від того наскільки ясно враховані і чітко прописані всі ці вимоги, настільки якісною буде їх реалізація.

165-650x564
Що потрібно знати, приступаючи до перепланування

Ось кілька житейських мудростей, які можна назвати правилами, до початку ремонтних робіт при переплануванні:

Враховуйте розташування несучих конструкцій, які в жодному разі не можна зносити повністю або перетворювати на сито. Усі вихідні дані є в технічному паспорті квартири.
Можна приступати до складання дизайнерського плану, як самостійно (в Мережі представлено безліч готових проектів) так і з залученням професіонала, який зможе втілити ваші побажання у віртуальну 3D-модель. Якщо для вас оплата послуг дизайнера – недозволена розкіш, при авторському плануванні зробіть всі необхідні заміри. Звичайно, важливо, куди стане двоспальне ліжко, ще важливіше чи влізе воно взагалі у відведене для нього місце?
Час і навички – обмежені ресурси, якими ви не завжди володієте в достатній мірі. Якщо ви не впевнені, що впораєтеся з ремонтно-оздоблювальними роботами самостійно, краще залучити підрядників. Хочете заощадити на ремонті? Найміться у безкоштовні підсобники до майстра. Винести сміття, подати відбійник, замісити розчин – роботи, які не потребують особливої ​​кваліфікації.
Будь-яке, навіть незначне архітектурна перепланування (розширення стінового прорізу або повний знос перегородок), який вимагає правок в генплан квартири, потребує узгодження і схвалення в БТІ. В іншому випадку вас чекають малоприємні штрафні санкції за невчасне сповіщення дозвільних органів (у кожному разі цю процедуру доведеться пройти при продажі квартири).
Якщо ви хочете швидкий і красивий результат, за який не шкода заплатити, можна вдатися до послуг компанії повного циклу, які при вашій мінімальній участі розроблять дизайнерський план, складуть кошторис, здійснять оздоблювальні роботи, узаконять перепланування, навіть привезуть і розставлять всі необхідні меблі.
Оптимізація простору

Спробувати ухитритися з 30 квадратів і менше перепланувати однокімнатну квартиру в двушку – це складна головоломка і навряд чи результат сильно вас порадує. Найкращим варіантом для реалізації вільного простору є студія. Суміщений санвузол залишаємо вільним, а всі перегородки благополучно демонтуємо (пам’ятаємо про несучі стіни). Можна зробити це частково об’єднавши, наприклад, коридор з передпокоєм і кухню. Початкове розташування кухонної зони краще залишити недоторканим, перенесення комунікацій (газ, вода, каналізація) може завдати чимало клопоту.

213-650x609
Використовуючи гіпсокартонні конструкції можна зробити невеликі острівці, ніші або кути, як на всю висоту, так і на 1-1,5 м. Для розмежування зон і маскування великогабаритних предметів (пральна машинка, шафа і т.д.). Кухню можна збільшити за рахунок лоджії або балкона, а отриманий простір віддати під обідню зону або розмістити в ньому вбудований гарнітур, пральну машинку (до речі, її можна перенести в санвузол під умивальник) або холодильник.

Якщо балкон розташовується в кімнаті, в ньому може розміститися напівзакрита робоча зона. В обох випадках суміщений балкон потребує додаткової гідро- та теплоізоляції (утеплюється мінеральною ватою або листами пінопласту, можна зовні). Спальне місце, що вимагає усамітненого умиротворення можна відгородити шторою або втопити в штучній ніші з гіпсокартону і виділити іншим покриттям підлоги і фактурної обробкою.

192-650x613
У проблемі із зберіганням книг і потрібних підручних предметів виручать навісні полиці над узголів’ям ліжка. Для штучного створення простору фахівці рекомендують використовувати світлі відтінки в оздоблювальних матеріалах і дзеркальні вставки в меблях і декорі. Важливе світло, особливо природнє, тому не обтяжуйте вікна щільним текстилем або жалюзі. Візуально легше дихатиметься в квартирі буде простіше при витриманому мінімалізмі речей і їх здатності до трансформації (складне або висувне ліжко, консольний стіл і т.д.).

1505

1506

2406

2496

2598

3392

3393

4280

4282

5234 5235 6200 6202 7189 7190 8173 8174 9154 9155 10138 10139 11169 12132 14117 15116 (1) 15116

Interior Design Ideas For Small Apartment

Interior Design Ideas For Small Apartment

18106 20109 21153 22126 23113