Камін в інтер’єрі: вітальня з каміном

Давно минули ті часи, коли каміни виконували функцію виключно обігріваючу. Дров’яне опалення змінилося на електричне або газове, місце печей і камінів зайняли бойлерні котли та централізоване опалення, але скептики, що пророкували повну і безвідмовну капітуляцію живого вогню в житлових приміщеннях, помилилися. Усередині навіть найбільш урбаністичного дизайну прокидається прагнення до природності, навіть первісності. Каміни пристосувалися до суворих умов сучасного дизайну і органічно увійшли в нього, як природний елемент, що зігріває не тільки тіло, а й душу.

Камін збирає навколо себе для дружнього спілкування, сімейного дозвілля і навіть гурманів для приготування барбекю.
253-768x1024
Каміни бувають різні

Електрокаміни. Власники міських квартир  напевно будуть розчаровані, дізнавшись, що з технічних причин, в першу чергу, пов’язаними з вимогами пожежної безпеки та міцністю підлоги, облаштування дров’яного каміна не є можливим. Однак і в цьому питанні інтер’єрний дизайн не стоїть на місці і пропонує споживачам найширший асортимент безпечних електричних камінів. За рахунок своєї мобільності електрокамін не стане для вас головним болем під час ремонтних робіт, ви не будете прив’язані до його стаціонарного розташування. Різноманітність форм, розмірів і країн виробників порталів (зовнішній корпус електрокаміна) залежать тільки від товщини вашого гаманця.

264

320

59

68-683x1024
Газові каміни. Від дров’яного каміна відрізняються тільки технологією розпалу й підтримкою регульованого температурного режиму. Додатковою перевагою (для когось це недолік), є відсутність дров.

88

1421
Фальш-каміни. Для людей з багатою фантазією і гарячим бажанням мати у власній вітальні камін, але  без достатньої кількості  коштів, для облаштування всіх вище перерахованих варіантів, є хороша альтернатива і полягає вона в монтажі фальш-каміна. Нічого крамольного в значенні цього терміна немає, втім, зігрівального теж. Фальш-каміни виступають тільки в якості декору. Портал складений своїми руками (з гіпсокартону, облицювальної цегли і т.д.) стане прикрасою будь-якої вітальні. Помістіть в нього зібрані пірамідою дрова, великі свічки або фотографії коханих і ви побачите, що від цього каміна вам буде тепліше, ніж від справжнього.

107
Для візуального створення глибини використовуйте внутрішню обробку порталу в більш темних тонах, а на задню стінку закріпіть дзеркальну поверхню. При запалюванні свічки, відзеркалення створить бажаний глибинний ефект.

129

137

1113
Розподіл по типу розміщення каміна

Кутові. Кутові каміни улюблена частина декоративної витонченості в різних стилях. Від бароко до модерну. Кутовий камін часто найпоширеніший вихід при маленькій площі кімнати.

147-685x1024

156

166
Пристінні. Найбільш поширені, класичні каміни. При їх облаштуванні важливо дотримуватися кількох правил. При відкритому варіанті топки, не допускається розміщення каміна поблизу дерев’яних елементів (дверей, сходів і т.д.). Також не рекомендується монтувати камінний блок уздовж зовнішньої стіни, так як все отримуване тепло буде просочуватися назовні. Це правило справедливо і при розміщенні між двох вікон.

96 184
Острівні. Острівний камін розташовується посеред вітальні. По тепловіддачі – це, безумовно, самий виграшний варіант, а от практичність такого рішення залежить від компактності самого каміна і габаритів кімнати.

234 244
Вбудовані. Вбудовані каміни розташовуються усередині ніш або колон, що вигідно економить простір в малогабаритній вітальні.

225-682x1024
Тонкощі камінного мистецтва
Залежно від обраного стилю вітальні, підбирається облицювальний матеріал для внутрішньої (вогнестійка керамічна плитка, облицювальна цегла, металеві листи з титану, міді або міцної сталі) і зовнішньої (ліпнина, тонкостінна цегла, штучний камінь) обробки порталу. Для цілісної гармонії бажано дотримати збіг хоча б одного і більше колірних рішень. Якщо стиль ще не вибрано, то варто починати саме з каміна.

205-707x1024
Найбільшу популярність в зовнішньому оформленні порталу здобули симетричні форми. Строгі геометричні пропорції і прямолінійність вписуються в більшість класичних стилів. На противагу стабільним шаблонам у хай-теці, лофті або кантрі портал може мати асиметричні розкуті грані. Таке оздоблення відразу ж приковує увагу і робить камін, ключовим елементом інтер’єру, підкреслюючи поетичність цих стилів.

Зазвичай у верхній частині каміна (пристінного або кутового) по периметру димоходу монтується полиця середньої ширини для декоративних прикрас, картин або дзеркала.
264 417-1024x684
Для більш виразною розстановки акцентів, крісла, журнальний столик або кавовий столик та інші меблі у вітальні розташовуються в безпосередній близькості від каміна для постійного тяжіння «камінного куточка» до себе. Виняток становить телевізор, який краще всього розташувати в окремій зоні. Занадто велика конкуренція.Хоча)))
Камін в інтер’єрі – фотоb-IMG_7c10dba592f2 b-IMG_8bc78d07d61e b-IMG_27047ae3e562 b-IMG_a13ee116d328 b-IMG_e9b418d7e8da dizayn-kamina-v-interereo-51 dizayn-starogo-kamina-v-sovremennom-interere-306 gazovyy-kamin-interer-i-tehnologii-608 камин-в-интерьере-зала