Спальня у крихітній квартирі 7 крутих ідей

Розмір квартири залишає бажати кращого? Не знаєте, де знайти місце для спального куточка і куди поставити ліжко, не жертвуючи вітальнею або робочим місцем? Ми вивчили найбільш незвичайні проекти і вибрали 7 цікавих рішень з облаштування спалень в крихітних квартирах.pic (4)

Якщо ви живете в маленькій квартирі або будинку, швидше за все, ви вже зіткнулися з проблемою тотальної нестачі місця. Іноді масштаби проблеми розростаються від «нікуди прилаштувати на ніч гостей» до «немає місця для власного ліжка”. Безсумнівно, у невеликих площ є ряд недоліків, але всі вони не смертельні. Сьогодні ми ділимося з вами ідеями щодо облаштування спальні в компактних квартирах. Всі ці способи працюють – перевірено на практиці.

pic (1)

Менше не буває. Почнемо відразу з шокуючого прикладу від французького архітектурного бюро Kitoko Studio. Ви не повірите, але на цих фотографіях – квартира площею 8 квадратних метрів! І це абсолютно повноцінне житло з ванною, кухнею, спальним місцем і навіть бібліотекою, вийшло з кімнатки покоївки. Беремо на замітку основну ідею – принцип швейцарського ножа, де в одному компактному-корпусі єдиному приховано Безліч лез із самими різними функціями. А невелика ліжко в шафі явно відчуває вплив японських капсульних готелів.

pic (3)

Володарі високих стель можуть сміливо виділити для спального місця додатковий поверх. Він не обов’язково повинен бути повноцінним – досить просто підняти ліжко на невелике підвищення. Плюсів у такого планування відразу кілька: починаючи з того, що на другому поверсі можна розмістити велике зручне ліжко,  і закінчуючи тим, що під спальним місцем може існувати ще одна кімната. Наприклад, як у цьому американському лофті: нагорі спальня, внизу – кухня.

pic-2

pic (8)
Червоний куб. Якщо у вас не вистачає місця, щоб розмістити все, що потрібно, і повністю розмежувати зони, ця пересувна спальня у вигляді червоного куба – те, що вам потрібно. По-перше, вона повністю відгороджує вас від зовнішнього світу, дозволяючи насолоджуватися приватним життям навіть в загальній кімнаті. По-друге, вона мобільна, а це означає, що ви отримуєте можливість, якої немає в інших: рухати цілу кімнату. Саме тому, коли до вас несподівано наскочать друзі або ви вирішите влаштувати велику вечірку, досить просто відсунути куб – вільне місце облаштується само собою.

pic (9)
Два в одному. Тим, хто шукає спосіб розмістити все необхідне на обмеженій площі, варто згадати дитинство. І двоповерхові ліжка в літньому таборі, і типові ліжка-горища в дитячій служили одній меті – використовувати простір не тільки по горизонталі, але і по вертикалі. І повірте, переосмислити цю концепцію можна дуже стильно. Наприклад, як зробили господарі цієї квартирки в Гетеборзі площею всього 29 м2. Ліжко – на «горище», внизу – цілком комфортне і просторе робоче місце. Таке планування хороша ще й тим, що хоча спальня і не відгороджена від загального простору перегородками або ширмами, висота виконує всю роботу за них.

pic (10)

pic (11)

pic (12)
На подіумі Подіуми все частіше зустрічаються в наших інтер’єрах, тому що стає зрозуміло: це не додатковий головний біль при ремонті, а реально працюючий інструмент для створення комфортного інтер’єру. Він використовується для зонування, зберігання і всього на світі. Так, наприклад, усередині подіуму у вітальні може сховатися … ціле ліжко.

pic (13)

pic (14)Звичайно, відчуття відокремленості і закритості простору такий спосіб не дає, але зате відмінно підходить для сучасних інтер’єрів і для квартир, в яких живе лише кілька людей.

Будиночок з дерева. Часта проблема власників однокімнатних квартир або студій – як з однієї кімнати зробити дві і як правильно розмежувати функціональні зони. Виділити для сну окреме місце допоможе звичайнісінька перегородка, наприклад як на цих фотографіях. З одного боку, вона відокремлює і обособлює міні-спальню, з іншого – виступає як яскрава акцентнаї стіна для вітальні. До речі, таку дерев’яну перегородку легко можна зробити самостійно.

pic (15)

pic (16)
Спальня у крихітній квартирі 7 крутих ідей
Острівець спокою .Дивну концепцію спальні-кокона розробили британські архітектори Вона абсолютно автономна і включає в себе не тільки спальне місце, але і власний душ, що дуже зручно: прокинувшись, можна відразу помитися і навіть не вибиратися із затишного кокона. Головна функція цієї міні-спальні – ізолювати ліжко від решти інтер’єру і додати спальному місцю затишку і відчуття захищеності. Поставити спальню-куб можна в будь-якому місці будинку або квартири. Головне – наявність чотирьох стін і освітлення.

pic (17) pic (18) pic (19)