Які штори повісити на нестандартних великих ВІКНАХ

Які штори повісити на нестандартних великих ВІКНАХ: дуже широких або дуже високих

Нестандартні віконні пройми  вимагають такого ж індивідуального підходу до їх оформлення. Непропорційні розміри вікон відносно загального периметра кімнати, її висоти і площі здатні при правильній подачі зробити кімнату особливою і неповторною, а при поганому оформленні – безглуздою та негармонійною.

Давайте розглянемо два найпоширеніші варіанти не стандартних великих вікон – дуже широкі і дуже високі. А також знайдемо варіанти оформлення подібних пройомів  відповідно до ситуації.

Дуже широкі вікна

Порушуйте основне правило – не закривати віконний отвір шторами.
Великі вікна – це завжди добре. Подібного роду прорізи чудово виконують свою головну функцію – передають багато сонячного світла приміщенню ззовні. Якщо ваша кімната дуже добре освітлена, а вікно настільки широке, що ви не знаєте, як саме його правильно декорувати, скористайтеся таким методом драпірування.

Тільки в цьому випадку вішати бічні смуги по обидві сторони  допустимо, заходячи тканинними драпіровками безпосередньо на отвір. Так ви візуально зменшите ширину вікна, а при достатньому освітленні кімнати ці невеликі втрати на її зовнішньому вигляді не позначаться.
nes_stori_1

Проведіть кілька вертикальних ліній
Вертикалі не тільки додають висоти (що в нашому випадку тільки на руку – візуально пропорції вікна наближаються до більш правильного), але ще і мають властивість “дробити» простір.

97dae7adccc24200dca0f79d3e7dc9e8

За допомогою декількох смуг тканини, розташованих на рівній відстані або, принаймні, в дзеркальному відображенні, ви умовно поділіть ширину величезного вікна на декілька складових. Це обов’язково благотворно відіб’ється на загальному сприйнятті стіни і кімнати в цілому.


nes_stori_2

Дуже високі вікна

nes_stori_3

Діліть висоту поперечним перерізом
Якщо «надмірність» по висоті вікон вас не влаштовує, візуально її завжди можна зменшити. Так, способи горизонтального поділу простору, яких багато хто так боїтися при роботі зі стінами (щоб стеля не здаватися нижче) відмінно підійдуть в цьому випадку. Повісьте карниз не  над вікном, а трохи нижче, щоб певна його частина (скажімо, верхня 1/6) була задрапірована.

Цей підхід не стандартний, але дієвий. При роботі з ним обов’язково варто враховувати якість і естетичний вигляд віконної рами і стіни над вікном – неможливість приховати похибки вимагає ідеального стану ремонту і гарного декору.
Підхоплення тканини за принципом “рукава єпископа»
Назва драпіровки штор досить дивна, але асоціативний ряд допоможе вам добре запам’ятати саме цей спосіб. Він підходить  для дуже високих вікон, які, відповідно, знаходяться в приміщенні з досить високими стелями. Вікна подібного роду часто вузькі і розташовані по кілька прорізів на одній стіні. Часто це привілей класичних інтер’єрів.

nes_stori_4

 

 

Як бачите, впоратися з візуальними недосконалостями кімнати абсолютно не важко – просто не сприймайте їх як такі.