Дизайн маленької ванної кімнати 38 фото

Мріяти про простору ванну кімнату з повним комплектом «все включено» з джакузі, біде і гідробоксом, звичайно, можна, але важливо грамотно використовувати той простір, яке є на сьогоднішній день. Нехай навіть він дістався  в спадщину з часів хрущовської «щедрості». Парадокс полягає в тому, що чим менше кімната, тим складніше продумати її ергономічний функціонал (прибрати все зайве, а потрібне скомбінувати). Підбадьорити вашу фантазію допоможуть вже готові дизайнерські рішення по облаштуванню малогабаритних ванн. Створення яскравого освітлення у ванній вирішить багато нюансів. У цій справі велосипед винаходити не має сенсу, адже всі промахи вже були враховані до вас.

Важливим аспектом є правильне освітлення у ванній кімнаті, наша стаття допоможе Вам дізнатися всі тонкощі цього процесу.

dizajn_vannoj_komnaty_v_hrushhevke_5

Збільшення простору

Корисно!
Багато хто вирішує повністю прибрати гіпсову перегородку, що розділяє ванну і санвузол із закладенням одного з вхідних отворів. Дехто вважає, що це негігієнічно і непрактично з точки зору поєднання двох різноцільових предметів сантехніки. Цей вибір залишимо на ваш розсуд, але будемо виходити з того, що ви прихильник першого варіанту. Після підготовчих робіт ваші 5 (кому пощастило – 7 і більше) квадратів засяють первозданною чистотою голих стін, стелі та бетонної стяжки під ногами.

Миниатюра-2-624x468

Приховані комунікації

Стояки найкраще відразу приховати в компактному коробі з доступом до лічильників та кранів. Розводку з гарячою і холодною водою краще заховати в підготовлені штроби або в підлоговому коробі-сходинці. Якщо довжина комунікацій занадто велика і виною цьому полотенцесушка, є хороша альтернатива з її заміни  на аналогічну тільки електричну яку можна розташувати в будь-якому зручному місці. Але в цьому випадку вам доведеться тягнути дроти для розетки.

1f7b2a0beb029dfa7a14618598b066dc
Дотримання пропорційності

Будьте готові до суттєвих обмежень, які накладають розміри кімнати. Бажана ванна-джакузі на двох може зайняти всю площу. Здорове розуміння пропорційності без покупки громіздких шафок або пральної машини з глибокою камерою приведе вас до використання мініатюрних, але не менш функціональних елементів. Ними можуть стати невеликий кутовий рукомийник, компактна пральна машина і унітаз, сидяча ванна або душова кабінка.
Можливо, варто взагалі відмовитися від установки умивальника на користь одного зручного змішувача над ванною і обладнати місце під пральну машину з кошиком для білизни. Або навпаки перенести машинку в нішу коридору, кладовки або на кухню і розмістити у ванній зручний умивальник з широкою чашею і тумбою.

513
Порада! Комбінований варіант: установка пральної машинки та облаштування над нею навісного умивальника. Однак тут може виникнути проблема з некомфортною висотою чаші. У цьому випадку спочатку підлога у ванній кімнаті піднімається на 5-6 сантиметрів, а в зоні розміщення самої машини залишається незміною. Таким чином, пралка опускається на задану глибину.
Збереження дефіцитної площі

Дверні петлі варто навішувати таким чином, щоб двері відкривалися назовні. Якщо дозволяє бічний простір, можна встановити розсувні двері. Двері-гармошку краще не використовувати, так тонкостінний вихідний матеріал не кращим чином забезпечує звукоізоляцію, а для такого приміщення вона вкрай необхідна. Раптом, приймаючи душ, вам захочеться порадувати себе і близьких своїми вокальними здібностями?

contemporary-bathroom-5Порада! Екрани для ванни з розсувними секціями замість монолітної плиткової стінки забезпечить не тільки естетику, але і приховають такі потрібні дрібниці, як побутова хімія, мочалки, господарські тази, ковші і т.д.
Кольорові рішення

Існує стереотипна думка про те, що ідеальні відтінки для ванної – це блакитний і бірюзовий. Насправді, теплий беж, слонова кістка, білий п і навіть ніжно-рожевий візуально краще розширюють простір. При колірному оформленні все ж віддайте перевагу світлим відтінкам з контрастними елементами (яскраві рушники, губки, щітки і т.д.).

contemporary-bathroom-9
Порада! При укладанні плитки є невелика хитрість, яка дозволить обіграти тему контрасту. Для цього півтораметровий пояс з плитки в темних тонах декорується вузьким горизонтальним фризом для плавного переходу до більш світлої плитки.

Стеля

Підвісна стеля краде площу. Досить популярним рішенням є пристрій стельових пластикових панелей або поліуретанових плит. Установка дзеркального покриття – досить сміливе і оригінальне рішення, що дозволяє розширити об”єм і наповнити кімнату додатковим відбитим світлом, проте дзеркальна поверхня примхлива до механічних пошкоджень і вимагає регулярного чищення. Також варто враховувати і психологічний фактор. Задайте собі питання. Недбало відкинувшись у ванній, чи завжди комфортно будете себе почувати, бачачи своє відображення?

malenkaja_vannaja_komnata-31

Освітлення

Стельове освітлення рідко зустрічається у ванній кімнаті «хрущовського» типу, а один настінний бра не наповнить необхідним світлом кімнату. Скористайтеся додатковим підсвічуванням дзеркала або ванних поличок. Якщо ванна кімната є кутовим приміщенням і конструкція стіни дозволяє облаштувати віконний проріз, обов’язково скористайтеся цим шансом. Використання природного світла по максимуму – перше правило збільшення простору.

30б

Дизайн маленької ванної кімнати – фото

40б

41б

contemporary-bathroom-7

contemporary-bathroom-12-795x530

Designer-Bathroom

hgjgj intvan1 intvan5 midcentury-bathroom smeg_1 traditional-bathroom-1 traditional-bathroom-2 traditional-bathroom-3 transitional-bathroom transitional-bathroom-1 vanna_v_khrushchevke_foto_dizajn_22 vanna-i-tualet-v-hruschevke-01 vanna-i-tualet-v-hruschevke-02 vanna-i-tualet-v-hruschevke-04 vanna-i-tualet-v-hruschevke-06 vanna-i-tualet-v-hruschevke-07 vanna-i-tualet-v-hruschevke-08 vannaya1 Интерьер-ванной-комнаты-5 Интерьер-ванной-комнаты-6 Интерьер-ванной-комнаты-7 Интерьер-ванной-комнаты-8 Интерьер-ванной-комнаты-9 Интерьер-ванной-комнаты-14 Интерьер-ванной-комнаты-19