Домашні засоби для прання шерстяних речей у машинці

Як скоротити свої витрати в два рази, щоб светри залишалися такими ж теплими і пухнастими розповіли кулінар Алла Ковальчук, а також телеведучі Надія Матвєєва і Дарина Трегубова в ефірі тележурналу “Все буде добре” на телеканалі СТБ і поділилися своїми рецептами натуральних засобів для прання.

Рецепт від Алли Ковальчук:

На 1 л води необхідно 200 г квасолі, зварити в каструлі до готовності, процідити через марлю. Відвар охолоджуємо, додаємо 1 ст. л. оцту і можемо прати. Цей засіб призначений для ручного прання, але якщо взяти більше квасолі (500 г на 3 літри), то можна використовувати і для пральної машини. Для цього потрібно відключити функцію набирания води і наповнити барабан засобом. Прати в режимі “ручного прання”.

Квасоля має бактерицидну властивість, тому вона ідеальна для прання, а оцет пом’якшує шерсть. Одне таке прання обійдеться 14 грн.

faire-le-linge

Рецепт від Надії Матвєєвої:

Вам знадобиться 50 г гірчичного порошку, 1 ч. л. нашатирного спирту, 1 ст. л. оцту. А для світлих речей додайте 1ч. л. перекису водню. Нашатирний спирт діє як протимікробний засіб, гірчиця, через те, що насичена жирними кислотами, робить тканину м’якшою. Гірчичний порошок засипаємо безпосередньо в барабан до речей, а все решта інгредієнти заливаємо у відділення для порошку і запускаємо прання. Одне прання обходиться 5 грн.

Рецепт від Дар’ї Трегубової:

Знадобиться 200 г тертого господарського мила, 1 ст. л. солі, 0,5 ст. л. гліцерину, 1 ст. л. лимонної кислоти, 3 пакетика борної кислоти (або бура – 100 г) і 1 ч. л. нашатирного спирту. Цього засобу вистачить на 4 прання.
Мило краще трохи підморозити перед використанням і натерти на дрібну тертку. Змішуємо сіль, гліцерин і буру (або борну кислоту) з нашатирним спиртом окремо. Перемішуємо руками лимонну кислоту і стружку мила. Тепер все змішуємо і ставимо в холодильник на 5 – 10 хвилин. Коли суміш трохи охолоне, кладемо її у відділ для порошку, і перемо все при 40 С. Одне прання вам обійдеться в 6.50 грн.