СУПЕР ІДЕЯ!!! Фундамент з шин!

Як зробити фундамент з покришок. Будь-якій  будівлі, великому багатоповерховому або невеликий бані, потрібно міцне підгрунтя, яким є фундамент.
Вибравши фундамент «на покришках», ви можете отримати наступні вигоди:
Зниження витрат на спорудження фундаменту: адже основний будівельний матеріал – покришки – можна просто зібрати у знайомих.
Фундамент з автомобільних покришок.by-pokrishki

Підвищення періоду експлуатації фундаменту – якщо ви подбаєте про захист вашого будівельного матеріалу від ультрафіолету, то гумова покришка послужить і вам, і вашим дітям. У таких умовах гума не згниє, що не розтріскається і не розкришиться навіть за 100 років.
Підвищення сейсмічної стійкості будови – еластична покришка спрацює, як демпфер, гасячи хвилю коливань, що передаються від землі на корпус будови. Причому цей демпфер, на відміну від складних антисейсмічних конструкцій, обійдеться вам майже задарма.
Підвищення опірності будови сезонних температурних деформацій – заклавши покришки під фундамент, ви можете забути про такий фізичний ефект, як здуття грунту. Автомобільна шина знову зіграє роль надійного амортизатора, який нівелює сезонну деформацію грунту. Причому, навіть сама хистка конструкція, створена на базі самих скромних покришок, спрацює не гірше повноцінного пальового фундаменту з монолітним ростверком.
Процес облаштування підстави з покришок починається з розмітки меж фундаменту. Причому сама розмітка виконується за правилами, що діють при облаштуванні типового столбчатого або стрічкового підстави.
Тобто, як і в більш звичному випадку, ви визначаєте найвищу точку на майданчику (перший кут підстави), від якої відкладаєте дві перпендикулярні прямі. А вже на цих прямих – відзначаєте другий і третій кути фундаменту. Четвертий кут можна знайти за допомогою діагоналі, довжина якої вже відома. У підсумку, кути маркують кілочками, а кордони фундаменту – звичайної мотузкою.
Наступний етап – земляні роботи – припускає облаштування вздовж кордонів фундаменту, всередині окресленого мотузкою прямокутника, котловану або траншеї. Ширина траншеї дорівнює зовнішньому діаметру шини. Тому на фундамент з покришок для будинку або малої архітектурної форми слід підбирати шини з мінімальним зовнішнім діаметром – це скоротить обсяг земляних робіт.
Втім, невеликі шини демонструють настільки ж малу ширину, тому будівельний матеріал для основи слід підбирати з урахуванням ще й цього параметра. Ростверк лежить на покришкахВ підсумку, на будівництво йдуть покришки з оптимальним співвідношенням діаметра і ширини. А котлован під такий фундамент риється з урахуванням всіх габаритів шини.
Закінчивши з облаштуванням котловану можна переходити до укладання покришок в траншею. Монтаж шин виконують або з кроком 0,5-1 метр, або встик один до одного, розташувавши шину плазом. В останньому випадку габарити котловану і фундаменту повинні відповідати розмірам покришки.
Далі, у внутрішню порожнину шини підсипають піщано-гравійну суміш або звичайний грунт. Після чого, поверх затрамбувати підсипання, прямо по шинах, укладають шар гідроізоляції. У фіналі, поверх шару гідроізоляції укладають один-два ряди фундаментних блоків, на яких монтують каркас ростверку. Після завершення цієї операції фундамент можна здавати в експлуатацію.
Якщо такий варіант вас не влаштовує, то ви можете замінити грунт бетоном, а у внутрішню частину шини вмонтувати ще й арматурну обв’язку. Спираючись на таку конструкцію можна залити поверх шин повноцінний монолітний ростверк. Однак такі конструкційні вишукування істотно збільшать кошторис. У підсумку, подібний фундамент покине категорію бюджетних конструкцій, наблизившись (за ціною) до класичного стовпчастого варіанту.

YcUa3FjaSIo