Як почистити пральну машину

Як почистити пральну машинуgaf_8WzoHU4 (1)

Залийте 2 склянки білого оцту в пральну машину і запустіть довгий цикл прання з гарячою водою без додавання одягу та інших миючих засобів. Дозвольте машинці попрацювати кілька хвилин, щоб підготувати розчин, а потім тимчасово зупиніть виконання програми, щоб дати йому час подіяти на забруднення всередині бака.

Через годину зніміть пральну машину з паузи і дочекайтеся закінчення прання. Після чого запустіть короткий цикл прання, щоб змити залишки розчину та накипу. Оцет очистить пральну машину від накипу, видалить мильні  відкладення та інші забруднення, допоможе позбутися від бактерій і неприємного запаху. Ви можете замінити оцет двома склянками хлорного відбілювача, але він є більш токсичним засобом.

Після зливу води протріть внутрішню частину дверцят і гумові ущільнювачі навколо них м’якою тканиною, змоченою в суміші рівної кількості води і оцту. Ущільнювачам приділіть особливу увагу, так як вони часто виявляються пасткою для брудної води і різних відкладень. Потім пройдіться по ним вологою ганчіркою і витріть насухо.

Описаним способом можна позбутися і від затхлого запаху, який нерідко йде  з пральної машини після прання білизни. А для запобігання повторного його появи іноді при пранні рушників додавайте склянку оцту і періть їх при високій температурі. Це не зашкодить рушникам і допоможе їх знезаразити. Також з видаленням запахів прекрасно справляється харчова сода, але вона не так згубна для бактерій що викликають непрємний запах.