Рулети-крученики у вершково-паприковому соусі

Ідея обіду, яка вимагає трохи більше часу для підготовки. Ідеально підходить для святкової сімейної вечері.

Перцево-баклажанну пасту варто приготувати собі ввечері, щоб трохи прискорити процес приготування.

Знадбиться:

близько 1 кг свинячої лопатки
1 цибуля
2 зубчики часнику
жовтий перець
4 червоних перці
1 баклажан
5-6 печериць
1-2 чайні ложки гірчиці
близько 1 л бульйону
250 мл вершків 30%
майоран
сіль, перець


Три червоних перці розрізаємо навпіл, видаляємо насіння. Викласти на деко разом з розрізаним навпіл баклажаном. Ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів, поки шкірка перцю не підрум’яниться. Коли це станеться, ми поміщаємо запечені перці в мішечок, закриваємо і відкладаємо на кілька хвилин. Потім (обережно, щоб не обпектися)знімаємо з перців шкірку. Перець і баклажани поміщаємо в високий посуд і перемішуємо блендером до однорідної маси.

М’ясо нарізати приблизно на 1-1.5 см скибочками. Розбиваємо товкачем на більш тонкі пластинки. Посипати з обох сторін сіллю і перцем, а з одного боку додатково висушеним майораном.

Одну половину цибулі нарізати пір’ям, іншу дрібними кубиками. Часник нарізати скибочками.

Гриби нарізаємо навпіл.

Жовтий і червоний перець чистимо і нарізаємо на смужки.

У сковороді розігріваємо невелику кількість масла. Ми кидаємо смужки цибулі. Смажимо. Потім додаємо гриби, перець і часник. Смажимо. В кінці додаємо гірчицю. Приправити за смаком сіллю і перцем.

Підготовлений фарш викладаємо на відбите м’ясо. Розкачуємо в рулетики. Обмотуємо кухонним шпагатом або скріплюємо зубочистками.

Підготовлені рулетики обсмажити на розігрітій сковороді з усіх боків. Потім перекласти в жаростійкий посуд. Поливаємо 2-3 склянками бульйону. Ставимо в розігріту до 185 градусів духовку і запікаємо під кришкою близько 45-50 хвилин (або до м’якості м’яса).

У жирі, що залишився на сковороді, обсмажити нарізану кубиками цибулю. Додаємо перцеву пасту. Поливаємо 1 склянкою бульйону. Доводять до кипіння. Соус заправити  вершками. Приправити сіллю або перцем в міру необхідності. В кінці, якщо є необхідність, можна влити в нього і частину бульйону з-під м’яса.

Подавайте рулетики з картопляним соусом і салатом або з макаронами.

За матеріалами:https://zpierwszegotloczenia.pl/przepis/roladki-wieprzowe-w-sosie-paprykowym