Свинина з вином, вершками та грибами!

Інгредієнти:

Окіст свинячий – 1 кг.
Часник-5 зубчиків (нарізати на 3 частини кожну головку)
Розмарин-листя двох гілочок
Чебрець-листя двох гілочок
Оливкова олія – 60 мл.
Вершки – 120 мл.
Вино біле – 300 мл.
Курячий бульйон – ½ склянки
Гриби печериці – 3 шт.
Сіль, перець – за смаком.

Спосіб приготування:

1. Нагрійте олію в сковорідці з високими бортами. Обсмажте часник, розмарин, чебрець близько однієї хвилини. Додайте в сковороду свинину і обсмажте на середньому вогні з кожного боку по п’ять хвилин. Після свинину відкладіть окремо на тарілку, а часник і трави дістаньте і викиньте. Влийте в сковороду вино і готуйте 1-2 хвилини поки запах алкоголю не вивітриться.
2. Зменшіть вогонь до мінімального-середнього. Поверніть свинину в сковороду і приправте сіллю і перцем. Накрийте частково кришкою і варіть, перевертаючи кожні 15 хвилин до готовності. У мене на це пішло 45 хвилин. Готовність свинини я визначав спеціальним термометром, свинина повинна прогрітися всередині до 77 градусів.
3. Коли свинина приготується вийміть її на тарілку. Влийте в сковороду курячий бульйон і додайте нарізані гриби, готуйте під закритою кришкою ще 7 хвилин. Після вимкніть газ і дайте соусу охолонути 20 хвилин.


4. Коли соус охолоне, додайте вершки і поставте назад на середній вогонь. Постійно помішуйте поки соус не загусне, доведіть до кипіння і відразу зніміть з вогню. (Якщо ваш соус не густіє, розведіть столову ложку кукурудзяного крохмалю з ложкою холодної води і влийте в соус). Якщо соус здасться не солоним, додайте сіль за смаком. Свинину тонко нарізати і полити соусом.

За матеріалами: https://osepchukdamir.livejournal.com/4735.html