Човники з печінкою і перепелиними яйцями

Апетитно, правда? А як же це смачно!
Повітряне здобне тісто з рум’яною скоринкою, соковита печінкова начинка і перепелине яйце з соковитим жовтком….поєднання чудове!
Якщо ви любитель домашньої випічки, то приготувати за цим рецептом, потрібно без зволікання! Ваші близькі оцінять, гарантую!

Треба:

​ тісто:
​ дріжджі сухі 11 гр.
​ вода-50 мл.
​ кефір – 200 мл.
​ цукор-2 ст. л.
​ сіль – 1 ч. л.
​ жовтки – 2 шт.
​ масло-70 гр.
​ борошно ~ 500 гр.

начинка:
​ печінка яловича-300 гр.
​ цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
​ олія
​ сіль, мелений перець
​ перепелині яйця-8-10 шт.
​ вершкове масло-50 гр.
​ ​
​ 1 жовток + 1 ст. л. молока

Як готувати:
​Печінку і цибулю перекрутіть на м’ясорубці. Обсмажте до готовності на олі, додавши сіль, перець
за смаком. Остудити.

У теплій воді розмішайте 1 ст.л. цукру і всипте дріжджі. Перемішайте, залиште на 15-20 хв. до підйому.​ У теплий кефір всипте 1 ст.л. цукру, сіль, перемішайте. Додайте жовтки, розтоплене масло, дріжджі і поступово підсипаючи борошно, замісіть еластичне м’яке тісто. Покладіть його в чисту миску, накрийте серветкою і поставте в тепле місце на ~ 40-60 хв.
​Коли тісто підніметься, трохи вимісити його і розділіть 8 – 10 частин. Кожен шматочок розкачайте в тонкий овал. Викладіть по середині ложку обсмаженої печінки і скрутіть краї з двох сторін рулетом.
​Заліпити кінці, щоб не розійшлися при випічці. Молоко змішайте з жовтком, змастіть пиріжки. Випікайте в заздалегідь нагрітій до 200 гр. духовці, приблизно 15-20 хвилин. Потім, в кожен “човник”, вбийте перепелине яйце. Випікайте до готовності. У гарячі човники покладіть по шматочку вершкового масла.

Смачного!

За матеріалами https://www.instagram.com/p/CCSVtZ2H2NY/