Крісло-мішок: 50 фото-ідей та майстер-клас з виготовлення

Спочатку обираємо основну тканину. Також варто підібрати матеріал для внутрішнього чохла. Дуже важливо, щоб на ньому були невеликі дірочки, які забезпечують вентиляцію. Найчастіше така тканина має невисоку вартість.

Крім того, в роботі обов’язково знадобиться наступне:

швейна машинка;
нитки;
олівець;
сантиметр;
ножиці;
папір;
блискавки;
наповнювач.
Зверніть увагу на те, що найбільш простий і популярний варіант наповнювача – полістирол. Він вважається нешкідливим, а також гіпоалергенним. Це дуже важливо, особливо якщо в будинку є діти.

Якщо всі необхідні матеріали підібрані, то саме час приступати до роботи. Для цього на папері накресліть викрійку. Вона може бути абсолютно будь-якою. Все залежить від того, яке крісло ви плануєте зробити.

Перенесіть всі деталі викрійки на тканину і акуратно виріжте. З’єднайте два заготовки однакової форми за допомогою шпильок і тільки після цього можна прошити їх на швейній машинці.

На одній зі сторін заготовки пришиваємо блискавку.

За таким же принципом робимо внутрішній чохол з більш тонкої тканини.

При бажанні можна пришити ручку до зовнішньої сторони основного чохла.


Коли обидві заготовки будуть зшиті, заповніть внутрішній чохол полістиролом. Робити це потрібно дуже акуратно, щоб він не розсипався. Матеріал сильно електризується і зібрати його буде досить проблематично. Потім просто надягніть на таку заготовку основний чохол і все, крісло-мішок можна використовувати.