Як приготувати курячу печінку: 8 страв, які ви захочете спробувати

Теплий салат, ароматна паштет від Джеймі Олівера і грибні голубці з ніжною курячою печінкою точно не залишать вас байдужим.

1. Голубці з грибами, курячою печінкою і полбою

Як приготувати курячу печінку: Голубці з грибами, курячою печінкою і полбою
thegarumfactory.net
Інгредієнти

1 качан савойської, пекінської або білокачанної капусти (близько 800 г);
морська сіль — за смаком;
50 г сушених білих грибів;
1 стакан курячого або овочевого бульйону / води;
1 стакан полби;
2 столові ложки оливкової олії;
1 цибулина;
350 г сирих грибів;
мелений чорний перець — за смаком;
250 г курячої печінки;
½ склянки білого вина;
1 пучок петрушки;
½ кслянки тертого пармезану;
2 склянки томатної пасти.
Приготування

Опустіть качан в киплячу солону воду на 5 хвилин. Вийміть капусту, відріжте верхні м’які листки і покладіть качан назад в каструлю. Повторюйте ці дії, поки у вас не набереться 16 капустяних листків для голубців.

Замочіть сушені білі гриби на 15 хвилин в ½ склянки теплої води. Коли вони стануть м’якими, витягніть і подрібніть їх. З допомогою ситечка процідіть рідину з-під грибів в порожню каструлю. Додайте до неї бульйон або воду і доведіть до кипіння на середньому вогні.

Переберіть і промийте полбу. Викладіть її в каструлю з киплячим бульйоном, посоліть, накрийте кришкою і варіть приблизно 25 хвилин на повільному вогні. Крупа повинна бути трохи недоварена. Потім зніміть полбу з вогню і остудіть її.

Розігрійте на сковороді оливкову олію, додайте подрібнену цибулю і готуйте її 5 хвилин, поки вона не розм’якшиться. Додайте рубані сирі гриби, сіль, перець і підсмажуйте ще 5 хвилин.

Приправте печінку сіллю і перцем. Викладіть її в сковороду з грибами, додайте вогонь і смажте 3-4 хвилини, постійно помішуючи. Додайте білі гриби, влийте вино і готуйте ще кілька хвилин. Зніміть сковороду з вогню і остудіть.

Добре перемішайте печінкову суміш, рубану петрушку, пармезан, полбу і спеції. Видаліть у капустяного листя жорстку основу. Приблизно розділіть начинку на 16 частин. Викладіть начинку в середину капустяного листа і загорніть.


Викладіть голубці в форму для запікання, щільно накрийте її пергаментом і випікайте в розігрітій до 190 °C духовці 20 хвилин. Потім витягніть форму, приберіть пергамент, полийте голубці томатною пастою і поставте в духовку ще на 15-20 хвилин. Перед подачею посипте їх пармезаном і зеленню.

2. Паста з курячою печінкою

Як приготувати курячу печінку: Паста з курячою печінкою
wildgreensandsardines.com
Інгредієнти

250 г пасти (наприклад, рігатоні);
2 столові ложки вершкового масла;
2 столові ложки оливкової олії;
4 маленькі цибулини;
250 г курячої печінки;
морська сіль — за смаком;
мелений чорний перець — за смаком;
¼ келиха сухого білого вина;
кілька гілочок свіжої шавлії;
2 столові ложки вареної квасолі;
3 помідори;
трохи тертого пармезану.
Приготування

Відваріть пасту до ступеня al dente (для цього дотримуйтесь інструкції на упаковці) і відкиньте її на друшляк. Залиште на потім ¾ склянки води, в якій варилися макарони.

Розігрійте на сковороді по столовій ложці вершкового масла і оливкової олії. Викладіть нарізану тонкими кільцями цибулю і підсмажуйте 4-5 хвилин, поки вона не розм’якшиться.

Додайте до цибулі курячу печінку, посоліть, поперчіть і підсмажуйте 2 хвилини. Потім переверніть печінку, влийте вино і готуйте ще 2 хвилини, періодично поливаючи м’ясо жиром зі сковороди. Лопаткою зішкребіть засмажку з дна сковороди і розділіть великі шматки печінки навпіл.

Додайте листя шавлії, квасолю, попередньо розім’явши її виделкою, рубані помідори, вершкове масло і воду з-під макаронів. Посипте сіллю і перцем. Готуйте до тих пір, поки з сковорідки не випарується майже вся рідина.

Викладіть в сковороду пасту, перемішайте і готуйте кілька хвилин. Паста повинна добре прогрітися. Перед подачею посипте блюдо тертим пармезаном, збризніть оливковою олією і посипте чорним перцем.

3. Томатний суп з курячою печінкою

Як приготувати курячу печінку: Томатний суп з курячою печінкою
turkishstylecooking.com
Інгредієнти:

4 столові ложки оливкової олії;
2 столові ложки борошна;
5 великих помідорів;
5 склянок води;
100 г курячої печінки;
сіль — за смаком;
щіпка сушеного чебрецю.
Приготування

Розігрійте в глибокому сотейнику 3 столові ложки оливкової олії, додайте борошно і підсмажуйте кілька хвилин, періодично помішуючи.

Натріть помідори на тертці і викладіть в сотейник з борошном. Готуйте, постійно помішуючи, 10-15 хвилин. Потім влийте воду і дочекайтеся, коли суміш трохи загусне. Потім збийте її блендером.

Розігрійте на сковороді оливкову олію, що залишилася. Викладіть нарізану кубиками печінку і підсмажуйте, поки вона не підрум’яниться з усіх боків. Додайте печінку в томатний суп, посоліть і перемішайте.

Поставте суп на повільний вогонь на кілька хвилин, щоб він добре прогрівся. Перед подачею посипте суп сушеним чебрецем.

4. Теплий салат з курячою печінкою і яблуками

Теплий салат з курячою печінкою і яблуками
thehealthyfoodie.com
Інгредієнти

Для салату:

400 г курячої печінки;
морська сіль — за смаком;
мелений чорний перець — за смаком;
2 столові ложки олії;
1 середня цибулина;
1 велике червоне яблуко;
¼ склянки білого бальзамічного оцту;
жменя сирого фундука;
жменя родзинок;
кілька гілочок свіжого розмарину;
200 г асорті з будь-якої зелені.
Для горіхової заправки:

¼ Склянки сирого фундука;
¼ Склянки води;
2 столові ложки оливкової олії;
2 столові ложки білого бальзамічного оцту;
1 столова ложка родзинок;
¼ чайної ложки морської солі.
Приготування

Промийте печінку під холодною проточною водою. Добре просушіть і видаліть плівки і прожилки. Посоліть і поперчіть.

Розігрійте на сковороді з товстим дном олію і підсмажуйте печінку приблизно по 1 хвилині з кожного боку. Усередині м’ясо повинно залишитися рожевим, а зовні — підрум’янитися. Викладіть печінку на тарілку.

Цибулю наріжте тонкими півкільцями, а яблуко розділіть на 12-16 часточок. Покладіть цибулю і яблуко на сковороду, на якій готувалася печінка, додайте сіль і перець. Підсмажуйте на середньому вогні приблизно 5 хвилин, поки вони не набудуть золотистий відтінок. При необхідності додайте ще масла.

Влийте до цибулі і яблук оцет, додайте фундук, родзинки, рубаний розмарин і перемішайте. Потім викладіть в сковороду печінку і знову все добре перемішайте. Зніміть з вогню, накрийте кришкою і залиште на 5 хвилин.

Змішайте всі інгредієнти для заправки і подрібніть їх в блендері до однорідної кремової консистенції. Розкладіть асорті із зелені по тарілках, зверху викладіть печінку з яблуками і цибулею і полийте горіховою заправкою.

5. Паштет з курячої печінки

Паштет з курячої печінки

Інгредієнти:

300 г вершкового масла;
трохи оливкової олії;
2 невеликі цибулини;
2 зубчики часнику;
400 г курячої печінки;
кілька гілочок свіжої шавлії;
50 мл бренді;
морська сіль — за смаком;
мелений чорний перець — за смаком;
щіпка меленого мускатного горіха.
Приготування

Викладіть половину розм’якшеного вершкового масла в жаростійку форму для запікання і поставте в розігріту до 110 °C духовку приблизно на 10 хвилин, щоб масло розтопилося. Потім перекладіть його в миску і дайте трохи охолонути. Топлене масло має стати жовтим. А якщо десь залишилося масло білого кольору, просто приберіть його.

Підігрійте оливкову олію на сковороді і підсмажте подрібнену цибулю і часник на повільному вогні протягом 10 хвилин, поки вони не размягчатся. Перекладіть овочі в тарілку.

Протріть сковороду паперовим рушником і викладіть на неї курячу печінку, попередньо видаливши з неї всі  плівочки і прожилки. Додайте майже все листя шавлії і підсмажуйте печінку на сильному вогні по 2 хвилини з кожного боку. Зовні м’ясо повинно злегка підрум’янитися, а всередині — залишитися рожевим.

Якщо ви пересмажити печінку, то вона втратить свою ніжну текстуру.
Влийте в сковороду бренді. До речі, якщо ви не хочете додавати алкоголь, його можна замінити насиченим курячим бульйоном. Потім тушкуйте м’ясо ще хвилину і зніміть з вогню.

Збийте печінку, цибулю і часник блендером до однорідної консистенції. Додайте вершкове масло, що залишилося, і ще раз збийте. Приправте сіллю, перцем і мускатним горіхом. Перемішайте і викладіть паштет в миску або банку.

Посипте суміш листям шавлії і покрийте топленим маслом. Поставте готове блюдо в холодильник на годину. Якщо охолоджувати паштет з курячої печінки пару днів, він набуде ще більш насичений аромат. А під незайманою скоринкою топленого масла блюдо може зберігатися до двох тижнів.

Перед подачею намажте паштетом підсмажені шматочки хліба і посипте зеленню.

6. Смажена куряча печінка з хрусткою скоринкою

Смажена куряча печінка з хрусткою скоринкою
onechoppingboard.com
Інгредієнти:

370 г курячої печінки;
½ склянки борошна;
½ чайної ложки меленого чорного перцю;
1 чайна ложка солі;
1 яйце;
кілька столових ложок оливкової олії.
Приготування:

Промийте печінку в друшляку і добре просушіть. Змішайте борошно, перець і сіль. Вмочіть кожен шматочок печінки у збите яйце, а потім обваляйте в борошні.

Розігрійте масло на сковороді і підсмажуйте печінку на середньому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку до утворення хрусткої скоринки.

Подавайте печінку з будь-яким гострим соусом.

7. Запечена куряча печінка в беконі

Запечена куряча печінка в беконі
culemborgsemarkt.nl
Інгредієнти:

100 г маслин;
240 мл гірчиці;
450 г курячої печінки;
450 г бекону.
Приготування

Наріжте маслини невеликими шматочками, а потім змішайте з гірчицею.

Промийте печінку і видаліть прожилки і плівки. Наріжте бекон тонкими смужками. Умочіть кожну печінку в гірчичну суміш і загорніть в смужку бекону. Закріпіть шпажкою, щоб бекон не розкрився при приготуванні.

Викладіть печінку на деко і запікайте в розігрітій до 175 °C духовці приблизно 20 хвилин. Печінка повинна добре пропектися, а бекон — покритися рум’яною скоринкою.

8. Кростіні з курячою печінкою і цибулею

Кростіні з курячою печінкою і цибулею
shadesofcinnamon.com

Інгредієнти:

1 маленька цибулина;
2 столові ложки вершкового масла;
3 столові ложки оливкової олії;
1 чайна ложка кориці;
¼ склянки борошна;
1 чайна ложка меленого кайенського перцю;
сіль — за смаком;
мелений чорний перець — за смаком;
250 г курячої печінки;
2 столові ложки бальзамічного оцту;
8 скибочок багета.
Приготування:

Наріжте цибулю дуже тонкими кільцями. Розігрійте на сковороді по столовій ложці вершкового і оливкового масла. Викладіть на сковороду цибулю, додайте корицю і підсмажуйте, поки цибуля не розм’якшиться і не підрум’яниться.

Змішайте борошно, кайенский перець, сіль і перець. Обваляйте в цій суміші печінку. Розігрійте на сковороді вершкове масло і столову ложку оливкової олії. Підсмажте печінку по 2-5 хвилин з кожного боку. Час залежить від того, який ступінь прожарювання м’яса ви любите. Викладіть печінку в миску.

Влийте в цю сковороду оцет і лопаткою зішкребіть із дна залишки печінки. Потім покладіть туди печінку і цибулю і ще раз трохи підсмажте, поливаючи отриманим соусом.

Підсмажте на іншій сковороді скибочки багета, попередньо змастивши їх оливковою олією з обох сторін. Викладати печінку і цибулю на багет потрібно безпосередньо перед подачею, щоб хліб не розм’як.

За матеріалами https://lifehacker.ru/kurinaya-pechen/