Як заощадити на ремонті малогабаритки: реальний приклад з Іспанії

Як заощадити на ремонті малогабаритки: реальний приклад в Іспанії

55-kvadratov-1

Квартира 55 квадратних метрів
Ремонт завжди є витратним заходом. Особливо, якщо це стосується оформлення інтер’єру з нуля. Чимало коштів йде на нові шпалери, заміну підлоги, шпаклівку і вирівнювання стін. При ремонті невеликої квартири в Іспанії вдалося не тільки заощадити на будматеріалах, а й візуально розширити площу і грамотно організувати простір.

Ні шпалерам!

55-kvadratov-2

Стіни не стали закривати шпалерами

Коли сімейна пара з дитиною придбала цю квартиру, то на її ремонт засобів практично не залишилося. Незважаючи на це господарі хотіли оточити себе затишком, зробити своє житло неординарним, світлим і яскравим. Щоб здійснити задумане вони звернулися в дизайнерське бюро Egue У, архітектори якого часто стикаються з бюджетними проектами.

55-kvadratov-3

Оголили лише частину стін в районі вітальні

Фахівці відразу запропонували заощадити на обробці. За тонким шаром шпаклівки тут ховалася розкішна кам’яна кладка, яку не хотілося ховати. Роботи з її оголення обійшлися в рази дешевше, ніж додаткове вирівнювання стін і обклеювання їх шпалерами. Кам’яні стіни внесли в простір особливий затишок і тепло, відчути які  можна тільки в приватному будинку.

 

Цікаві ефекти

55-kvadratov-4
Сонячна гостьова кімнатка

Інші стіни було вирішено пофарбувати. Це виявилося також вигідніше, ніж возитися з шпалерами. Купили кілька банок білої фарби і різні кольори. І тут почалися експерименти. У зоні вітальні створили ефект блакитного неба з білявими хмарами, в дитячій на стінах немов грають промінчики річного світанку, а гостьова кімнатка завдяки жовтому відтінку ніби залита сонячним світлом. Комбінації різних відтінків зіграли на візуальне підняття стель і стирання кордонів простору.

 

55-kvadratov-10

55-kvadratov-8

 

Незвичайне фарбування стін в дитячій

На розпродаж!

55-kvadratov-11
Щоб позначити зону кухні було вирішено використовувати різні підлогові покриття в зоні вітальні і кухні. Традиційну для цих місць блакитну плитку придбали на розпродажі, паркет взяли по акції, і він дивом підійшов під колір кам’яних стін. Для облицювання санвузла вибрали плитку простіше. Її колір став відмінним помічником у візуальному розширенні простору. На чому не стали економити, так це на сантехніці і підлоговому покритті в санвузлі – у зоні душа поклали мозаїку, а решту підлоги облицювали керамогранітом. Для невеликого приміщення його знадобилося небагато, так що по бюджету такий вибір не вдарив.

Зонувати простір вдалося за допомогою різних підлогових покриттів

 

 

Бюджетні і стильні меблі

55-kvadratov-6
Кухня, меблі, текстиль, декор та аксесуари придбали в ІКЕА, де за порівняно невеликі гроші вони отримали стильне меблювання всього інтер’єру. Звичайно, це не єдиний варіант заощадити на меблях. Можна пройтися по блошиних ринках, іноді там можна знайти щось цікаве і недороге.

 

Наші реалії
В українських реаліях просто втілити всі прийоми, які ми розглянули в цьому інтер’єрі:
• Не потрібно боятися фарбувати стіни. Сьогодні для цього використовуються акрилові фарби, які практично не мають запаху, швидко сохнуть і не змащуються, якщо до них доторкнутися. При бажанні фарбовану стіну завжди можна заклеїти шпалерами.
• Розпродажі плитки, шпалер, текстилю, декору та паркету – часте явище на стику сезонів, коли бренди випускають свіжі колекції, а від старих магазини поспішають позбавитися.
• Така ж ситуація і з меблями. Крім розпродажів, недорого буде переробити старі.
• Замість кам’яної кладки в хрущовках і сталінках досить часто зустрічаються цегляні стіни в хорошому стані. Варто їх правильно почистити і можна буде заощадити на шпалерах.

Затишний і стильний інтер’єр

 

Якщо вибір впаде на оголення цегельної стіни, то бажано ознайомитися з деякими нюансами, які допоможуть розібратися в цьому процесі.