45 інтер”єрів з відкритою цегляною кладкою – джерело для натхнення

45 інтер”єрів з відкритою цегляною кладкою – джерело для натхнення

Останні роки дизайнери активно використовують її там, де їм потрібна текстура, унікальний характер і шарм. Відкрита цегляна стіна у вітальні може мати різноманітні форми і відтінки, вона вписується у величезну кількість стилів – від індустріального і шеббі-шику до сучасного та вінтажного. Пропонуємо огляд приголомшливих віталень, які викликають захоплення, здивування і натхнення.

Brick-Wall-0

Brick-Wall-1

Brick-Wall-2
1. Відкрита цегляна стіна і сучасний інтер’єр напрочуд чудово і гармонійно поєднуються. Для декого  це можливість продемонструвати багате історичне минуле будівлі і об’єднати його з сьогоденням. Для інших така стіна – спосіб привнести в нудний інтер’єр зі скла і бетону трохи індивідуальності і елегантності. Причини можуть бути різними, але в будь-якому випадку цегляні стіни назавжди залишаться приголомшливим дизайнерським елементом.

Brick-Wall-3

Brick-Wall-4

Brick-Wall-5

Brick-Wall-6

Brick-Wall-9
Сучасна вітальня з акцентної цегляною стіною – одна з найбільш популярних тенденцій останніх років, яка, як здається, не збирається йти. Тому якщо в будинку, квартирі або лофті цегляні стіни заховані, то саме час їх відкрити і показати їх оригінальну красу, а не поштукатурену.
Колір і стиль цегляної кладки має величезне значення для загальної атмосфери  кімнати і її виду. У випадку з сучасним інтер’єром найоптимальнішим варіантом стане фарбування цегляної стіни в білий колір. Це допоможе створити нейтральний фон і в той же самий час не приховає текстури кладки.

Brick-Wall-10

Brick-Wall-11

Brick-Wall-12
Якщо хочеться якоїсь неймовірної альтернативи, то можна спробувати в якості нейтрального кольору сірий відтінок або навіть чорний для створення насиченого фону. Класична червона цегляна кладка теж гармонійно впишеться в сучасний інтер’єр, якщо всі інші елементи нейтрального кольору. Це додасть вітальні організований, упорядкований і естетичний вигляд, а стіна стане основним об’єктом уваги.

2. Трохи піжонства

Brick-Wall-13

Brick-Wall-14

Brick-Wall-15
Відкрита цегляна стіна – це чудовий фон для демонстрації колекції картин або сімейних портретів. На відміну від традиційних білих стін тут  галерея буде виглядати більш яскраво і привабливо.

 

Brick-Wall-16 Brick-Wall-17 Brick-Wall-18
Завдяки правильно підібраному освітленню і декору вітальня може стати неймовірно затишним і красивим приміщенням. Нейтрального кольору меблі тільки виграють від присутності цегляної стіни. Втім, декорування кімнати з такою стіною вимагає більше організації, оскільки еклектичний мікс може легко перетворитися на неестетичний хаос.

3. Індустріальний і не тільки

Brick-Wall-19 Brick-Wall-20 Brick-Wall-21
Величезна кількість стилів чудесно поєднуються з відкритою цегляною стіною в інтер’єрі. Але поза всяких сумнівів на першому місці стоїть ефектний і функціональний індустріальний. Вони просто створені одне для одного.

Brick-Wall-22 Brick-Wall-23 Brick-Wall-24
Завдяки популярній в світі тенденції реконструкції старих будівель і перетворення їх у житло цегляні стіни завжди будуть присутні в інтер’єрі. У поєднанні з трубами, великими вікнами з металевими рамами, оригінальним освітленням вони перетворюються на ідеальну вітальню для любителів індустріального шику.

Brick-Wall-26 Brick-Wall-27 Brick-Wall-28
Масивні дерев’яні елементи в поєднанні з цегляними стінами білого кольору стануть відмінним фоном для середземноморського, фермерського або рустикального стилю. Побілена кладка принесе в кімнату легку і повітряну атмосферу, тому вона чудово впишеться в елегантний пляжний стиль.

4. Цегляна стіна в маленькій вітальні

Brick-Wall-29 Brick-Wall-30 Brick-Wall-31
Невеликі розміри вітальні абсолютно не є перешкодою для стін з відкритою цегляною кладкою. Текстурна краса такої стіни привнесе в інтер’єр необхідне тепло і зробить його затишним.

 

Brick-Wall-33 Brick-Wall-34 Brick-Wall-36Є два підходи при оформленні невеликих приміщень. Все залежить від особистих переваг і обраного стилю. Перший – це вибір еклектичного шляху і створення продуманого хаосу, який вразить розмаїттям барв, текстур, контрастних стилів і унікальних декоративних елементів. Такий підхід вимагає гармонії, уваги до дизайну і організованості, а також уміння вчасно зупинитися.

Brick-Wall-37 Brick-Wall-39 Brick-Wall-41
Другий підхід декорування невеликої вітальні з цегляною стіною заснований на принципах скандинавського стилю. Помірність, чистота ліній і нейтральні відтінки – основа всього. У цьому випадку цегляна стіна з відкритою кладкою перетворюється на композиційний центр. Потрібно лише пам’ятати, що в невеликих приміщеннях варто використовувати лише один явний і певний стиль декору.

5. Простота і краса

Brick-Wall-42 Brick-Wall-43 Brick-Wall-48
Цегляна стіна з відкритою кладкою сама по собі є оригінальною прикрасою, тому при декоруванні вітальні можна обійтися невеликими фінансовими витратами. Найпростіший спосіб – це графіті, яке здатне привнести в інтер’єр колір і малюнок і створити енергійну і живу атмосферу.

Brick-Wall-44 Brick-Wall-45 Brick-Wall-46
Темна цегляна стіна притягує  до себе максимум поглядів. Тому можна пограти на контрастних текстурах (ніжні прозорі фіранки і груба стіна) і відтінках (біла і червона стіни в одній кімнаті), щоб наповнити вітальню енергією.