Найкращі різдвяні фільми для перегляду у 2023

З наближенням Нового року немає кращого способу розпочати святкування, ніж затишний домашній кіносеанс. Незалежно від того, чи шукаєте ви зворушливу класику, чи класичні новорічні фільми, видання підготувало список з 10 фільмів, які обіцяють додати радості, сміху та дотику магії напередодні новорічних свят. Візьміть улюблений плед, попкорн і налаштовуйтеся на свято в домашньому кінотеатрі.

1. Пригоди Тедді (2022)

Наш топ відкриває новинка 2022 року фільм “Пригоди Тедді” — це чарівна історія про дружбу, любов і силу волі. Він нагадує нам про те, що ніколи не слід відмовлятися від своїх мрій, навіть якщо вони здаються нереальними. У центрі сюжету — восьмирічна Маріанна, яка часто бачить те, на що не звертають увагу дорослі. У переддень Різдва вона прогулюється по місцевому ярмарку і помічає на полиці однієї з лавок плюшевого ведмедика.

2. Вартові Галактики: Святковий випуск (2022)

На планеті Земля людство готується до Різдва. Всюди панує атмосфера свята: дерева прикрашені вогниками, люди купують подарунки, а в повітрі витає запах кориці та глінтвейну. А тим часом на космічному кораблі “Міленіум Фалк” лідер Вартових галактики Пітер Квілл поринає у вихор глибокої депресії. Він не може забути свою кохану Гамору, яка загинула від рук Таноса. Тому Мантіс і Дракс вирішують відправитися на Землю, щоб знайти йому Різдвяний подарунок, який хоч якось розвеселить його.

3. Найкраще. Різдво. У житті! (2023)

Зворушлива романтична комедія режисерки Мері Ламберт за сценарієм Тодда Ґаллікано та Чарльза Шаєра. Шарлотта Сандерс — успішна кар’єристка, яка живе метушливим міським життям. Щороку вона отримує хвалькувату різдвяну розсилку від своєї старої подруги з коледжу Джекі Дженнінгс, в якій висвітлюється її, здавалося б, ідеальне життя в передмісті. Втомившись відчувати себе неповноцінною, Шарлотта вирішує довести, що життя Джекі не таке ідилічне, як здається.

4. У дусі Різдва (2022)

У фільмі розповідається про Клинта Бриггса, успішного рекламника, який не вірить у Різдво. Він грубий, егоїстичний і нехтує своєю дочкою Моллі. Одного вечора в переддень Різдва до Клинта приходять три духи: минулого, сьогодення та майбутнього. Духи показують, що він втратив у житті, і надихають його змінитися.

5. Як закохатися за 12 днів (2022)

У фільмі Марія Менунос грає тренерку зі знайомств, яка отримує завдання від свого видавця довести, що її поради щодо знайомств справді працюють. Для цього вона вирішує закохати в себе чоловіка до Різдва за 12 днів. Це чарівна і легка романтична комедія.

6. Різдво з тобою (2022)

Фільм розповідає про Анджеліну, попзірку, яка перегоріла і втомилася від старої святкової рутини. У пошуках натхнення для свого наступного різдвяного хіта вона вирішує виконати бажання юної прихильниці, яка мріє зустрітися зі своїм кумиром. Анжеліна вирушає до рідного міста Крістіни — маленького Нью-Йорка, де вона не лише знаходить натхнення для своєї музики, а й шанс на справжнє кохання.

7. Незабутнє Різдво (2021)

Це чарівний і зворушливий різдвяний фільм, який неодмінно викличе у вас посмішку на обличчі. Напередодні Різдва молода і нещодавно заручена спадкоємиця потрапляє в аварію на лижах. Після діагнозу “амнезія” вона опиняється під опікою симпатичного власника будиночка та його доньки. У цей святковий сезон не варто боятися несподіванок.

8. Щасливого Різдва (2019)

Це романтична комедія 2019 року, яка наповнює дух свята щирою розповіддю. У фільмі режисера Пола Фейга головну роль виконала Емілія Кларк, молода жінка, яка працює ельфом у цілорічній різдвяній крамниці в Лондоні. Історія розгортається на тлі святкового сезону, коли Кейт долає життєві виклики, позначені боротьбою та низкою комедійних пригод. Ми бачимо не лише романтичну історію, а й свято магії, яку можна знайти в найнесподіваніших місцях під час свят. Завдяки поєднанню гумору, романтики та культової музики, фільм пропонує свіжий і зворушливий погляд на жанр різдвяного кіно.

9. Принц на Різдво (2017)

Романтична комедія року, яка стала улюбленим доповненням до лінійки святкових фільмів. Розповідає історію молодої журналістки Ембер Мур, якій доручили висвітлювати пресконференція у вигаданій королівській країні Альдовії. Там вона перетинається з принцом Річардом у виконанні Бена Ламба, який має стати королем, але вагається, чи займати трон. Завдяки своїм чарівним персонажам, мальовничому королівському палацу та дотику святкової магії, фільм здобув популярність як добрий різдвяний роман, що передає дух сезону.

10. Аромат кохання (2021)

Пропонує свіжий і розважальний погляд на жанр романтичної комедії, наповнюючи його святковим настроєм, близькими моментами та посланням про непередбачуваність кохання у святковий сезон. Фільм резонує з аудиторією, яка шукає легку та приємну романтичну комедію на тлі Різдва.

Нехай ці 10 фільмів стануть вашими супутниками для затишного вечора. Незалежно від того, чи є у вас настрій для класичних казок, зворушливої романтики або чарівних пригод, ці фільми обов’язково додадуть нотку радості та свята у ваші новорічні святкування. Тож хапайте улюблені закуски, натискайте кнопку “Play”, і нехай магія кіно розпочнеться!