Торт “Малинова хмаринка”

Інгредієнти:

Бісквіт з мигдалем:

6 яєць

130г цукру

180г борошна

10г розпушувача

70г смаженого мигдалю

Приготування:

Збити яйця з цукром. Перемолоти мигдаль не дуже дрібно. Додати борошно, мигдаль і розпушувач в збиті яйця, перемішати лопаткою.  Вилити в 2 форми (14-18 см), випікати близько 40 хвилин при t 160. Охолодити в кільці. Поки теплі – загорнути в плівку, охолодити в холодильнику. Зрізати шапки, розрізати кожен на 3 частини, просочити.

А далі найцікавіше! Перед складанням ріжемо малинову начинку на маленькі кубики, відправляємо ненадовго в морозилку, потім вмішуємо в готовий крем-мус.

Просочення:

150г молока

30г цукру

З’єднати, нагріти до розчинення цукру, охолодити.

Малинова начинка:

300г малинового пюре

7г пектину

80г цукру

7г желатину

Приготування:

З’єднати пектин і цукор, замочити желатин. Покласти пюре в сотейник, почати нагрівати. Нагріти до 40-50 градусів, всипати водоспадиків пектин з цукром, активно помішуючи. Довести до кипіння і варити ще пару хвилин. Зняти з плити, додати желатин. Вилити в квадратну форму, щоб шар був близько 1 см. Дати застигнути в холодильнику.

Крем-мус:

10г листового желатину

60г води

120г цукру

300г вершків 33%

250г сиру Креметте

Приготування

Замочити желатин. З’єднати в чаші міксера сир і цукор, змішати активно до однорідності. Збити вершки до моменту, коли вони почнуть тримати форму. Нагріти желатин з водою кілька секунд в мікрохвильовці, перемішати. Включити міксер з сирною масою на середню швидкість збивання і влити желатин. Відразу ж викласти вершки, перемішати міксером до однорідності.

Збираємо торт в кільці:

Кладемо бісквіт. Викладаємо крем з шматочками малинового желе. Потім бісквіт і так далі Даємо настоятися 5-6 годин

За матеріалами https://www.instagram.com/p/CA0hlqIph3G/