Торт “Лимонний сметанник”

Джерело https://www.instagram.com/p/B_kIqScFEO-/ автор vladunoff

Інгредієнти:

Тісто:

Згущене молока – 400 г

Вершкове масло – 120 г

Сметана (20%) – 450 г

Яйця – 70 г

Мука – 170 г

Кукурудзяний крохмаль – 55 г

Сода – 10 г

Винний оцет (6%)

Крем:

Сметана (30%) – 880 г

Цукрова пудра – 200 г

Цедра 2 лимонів ~ 30 г

Лимонний курд:

Лимонний сік – 150 г

Яйця – 150 г

Цукор – 120 г

Вершкове  масло – 75 г

Кукурудзяний крохмаль – 10 г

Листковий желатин – 3 г

Інгредіенти крему для покриття:

Сметана (30%) – 320 г

Яйця – 60 г

Цукор – 70 г

Ванільний цукор – 20 г

Мука – 65 г

Вершкове масло – 140 г

Рецепт приготування:

Почнемо з приготування лимонного курду, йому необхідний час настоятися. Желатин заздалегідь кладемо в холодну воду, нехай набухає В сотейнику з’єднуємо лимонний сік, цукор, яйця, крохмаль і перемішуємо. Ставимо на середній вогонь і нагріваємо до загусання, постійно помішуючи масу вінчиком. Змімаємо з вогню і додаємо вершкове масло, порізане дрібними кубиками. Перемішуємо до його розчинення. Тепер вмішуємо добре віджатий від зайвої вологи, набряклий желатин. При бажанні проціджуємо, накриваємо харчовою плівкою в контакт і прибираємо в холод.

Теперь тісто. Всі інгредієнти у мене кімнатної температури. З’єднуємо вершкове масло зі згущеним молоком, збиваємо. Додаємо яйце. Збиваємо. Додаємо сметану. Збиваємо. Зверху просіюємо борошно і крохмаль. Збиваємо. Додаємо соду, погашену оцтом. Збиваємо. Із цієї кількості інгредієнтів вийде 10 коржів діаметром 20 см. Рівномірно розподіляємо частину тіста в кільці і випікаємо в розігрітій до 200 ° духовці близько 8-10 хвилин. Так само чинимо з рештою тіста.

Готуємо крем. Жирну сметану збиваємо до пишного стану Додаємо цукрову пудру і цедру. Збиваємо. крем готовий.

Збір. Корж рівномірно змащуємо шаром крему, потім лимонний курд (хаотично або по спіралі) і накриваємо наступним коржем. Таким чином збираємо весь торт. Робити це, до речі, краще в кільці. Так зручніше

Готовий торт прибираємо в холодильник на годин 5-6. Краще на ніч.

Черга крему для вирівнювання. У сотейнику з’єднуємо сметану, цукор, ванільний цукор, яйце і борошно. Перемішуємо і ставимо на середній вогонь. Постійно помішуючи, варимо крем, поки не загусне. Накриваємо харчовою плівкою в контакт і даємо охолонути до кімнатної температури. Вершкове масло кімнатної температури збиваємо до посвітління. Невеликими порціями вводимо заварний крем в масло, продовжуючи при цьому збивати масу. Готовий крем виходить пишним і повітряним. Вирівнюємо торт і прикрашаємо на свій розсуд.