Очищаємо брудну духовку від нагару без дорогої хімії

Брудна духовка з товстим шаром нагару є проблемою навіть для найдорожчої хімії. Але мало хто знає, що звичайні підручні засоби, можуть її почистити набагато краще і з гарантованим результатом. Все, що нам знадобиться: господарське мило, сода, перекис і оцет.

Наша чистка буде складатися з двох етапів. На першому нам знадобиться мило і перекис водню. Натираємо мило на тертці, викладаємо в посуд, пристосований для духовки і додаємо туди ж 1 літр гарячої води. Потім додаємо 5 столових ложок перекису.

Нагріваємо духовку до 200 градусів і ставимо наш розчин на годину.

Мильна пара проникне всередину нагару і він буде дуже легко зчищатися. Протираємо духовку і залишаємо провітритися. Найчастіше розчину вистачає на більшість типів нагару. Якщо ж духовка все ще має ознаки забруднення, то далі починаємо готувати другий розчин – на основі соди і оцту.

У 100 г столового оцту додають 50 г харчової соди і 30 г господарського мила. Мило потрібно попередньо подрібнити на дрібній тертці. Готовий препарат ретельно втирають в забруднення і залишають  на кілька годин. Після руйнування нальоту жирний коричневий шар без проблем  буде видалений м’якою ганчіркою. Таким способом можна домогтися сяючої чистоти духової шафи як зсередини, так і зовні. Суміш можна використовувати для очищення скла на дверцятах.

Плюси підручних засобів навіть не в тому, що вони не вимагають великих грошових витрат. Вони набагато менш шкідливі і токсичні, ніж сильна хімія – з ними навіть не потрібен респіратор.