5 пісних, але неймовірно смачних рецептів приготування скумбрії

ПРЯНА СКУМБРІЯ З ЛИМОНОМ ТА ГОРІШКАМИ

СКЛАДОВІ:

Таблиця заходів
скумбрія свіжа 2 шт.
лимон 1.5 шт.
апельсини 1 шт.
олія оливкова 50 мл
кедрові горіхи 30 г
перець чорний мелений
зелень петрушки
зелень кропу
сіль

Приготування:
1 Розробити, вимити і просушити рибу. Натерти перцем і сіллю всередині і зовні.
2 З’єднати сік 1 лимона і 1 апельсина, подрібнену зелень, олію. Покласти рибу в маринад на 60 хвилин.
3 Викласти рибу в форму, зверху покласти лимонні дольки, трохи полити маринадом.
4 Готувати 20 хвилин в духовці, дотримуватися температуру 190-200 градусів, поливати періодично маринадом.
5 Посипати пряну скумбрію з лимоном горішками, продовжувати готувати 10 хвилин.

Смачного!

ФАРШИРОВАНА СКУМБРІЯ З РИСОМ У ДУХОВЦІ

СКЛАДОВІ:
скумбрія 1 шт.(велика)
рис 100 г
лимон 1/4 шт.
олія оливкова 3 ст.л.
апельсиновий сік 2 ст.л.
хлібні крихти 1 жменя
куркума 1/2 ч.л.
черемша 1 пучок( можна замінити шпинатом чи петрушкою)
перець чорний мелений
сіль

Приготування:
1 Велику рибу вимити, видалити бічні плавники. Тонким, гострим ножем зробити надрізи на спинці по обидва боки від хребта. Обережно, руками і ножем, відокремити від хребта реберні кістки. Гострими ножицями перерізати хребет біля голови, вийняти. Видалити ребра, нутрощі, чорну плівку на черевці. Зрізати зябра на голові. Рибу знову вимити, обсушити, натерти сіллю і перцем, відставити убік.
2 Для приготування начинки до напівготовності відварити рис. Можна використовувати суміш білого і дикого рису. Масу охолодити, змішати з куркумою і подрібненої черемшею. Влити лимонний і апельсиновий сік, оливкову олію. Начинку добре перемішати. Отриману рибну «кишеню» наповнити рисовою начинкою, посипати сушеними хлібними крихтами, скропити оливковою олією.
3 Викласти фаршировану рибу на застелений папером для випічки або фольгою деко. Фольгу або папір потрібно добре змастити олією. Випікати фаршировану скумбрію з рисом протягом 20 хвилин при температурі 180 градусів, до зарум’янювання. Подати рибу можна як в теплому, так і в холодному вигляді. Прикрасити тонко нарізаним лимоном, можна і саму тушку додатково скропити лимонним соком.
ПОРАДА
По сезону черемшу можна замінити петрушкою або шпинатом, при подачі на стіл прикрасити блюдо гілочками зелені.

ШВИДКА СКУМБРІЯ В ЦИБУЛЕВОМУ ЛУШПИННІ

СКЛАДОВІ:
вода 1 л
скумбрія 1 шт.
сіль 5 ст.л.
цибулиння

Приготування:
1 Лушпиння цибулі замочити у воді (ненадовго), потім поставити його на вогонь, посолити (на 1 літр води необхідно покласти 5 столових ложок солі).
2 Цибульну воду закип’ятити, покласти скумбрію і варити 3 хвилини (максимум). Викласти скумбрію на друшляк, дати стекти. Охолодити під пресом. Скумбрію в цибулинні нарізати шматочками і їсти.
ПОРАДА
Якщо риба не велика, то вона встигне проваритися повністю, а якщо велика, то її можна розрізати уздовж або проткнути ножем в різних місцях.

ДОМАШНЯ СОЛЕНА СКУМБРІЯ В ЧАЙНОМУ РОЗСОЛІ

Скумбрія, приготована за запропонованим нижче рецептом, виходить настільки смачною і красивою, що вашим гостям буде важко відрізнити її від покупної копченої рибки.
СКЛАДОВІ:
вода 1 л
скумбрія 2 шт.
цукор 4 ст.л.
сіль 4 ст.л.

Приготування:
1 Рибу розморозити під водою (проточною), промити, відрізати голову і очистити тушки від нутрощів. Потім обидві скумбрії ще раз ретельно промити і обсушити паперовими серветками.
2 Для розсолу: залити заварку окропом і дати чаю повністю охолонути, після чого додати в нього сіль і цукор і гарненько все розмішати. Покласти в отриманий розсіл підготовлену рибу і прибрати миску в холодильник, де тримати домашню солону скумбрію в чайному розсолі 4 дня.
3 Наприкінці відведеного часу дістати рибу з розсолу, і дати їй стекти всю ніч на друшляку. у холодильнику.
ДУЖЕ СМАЧНА ЗАПЕЧЕНА СКУМБРІЯ З ЧАСНИКОМ

СКЛАДОВІ:
скумбрія 2 шт.
олія оливкова 2 ст.л.
часник 3 зубчики
паприка 1 ч.л.
Приготування:
1 Розробити рибу, обережно видалити кісточки. Приготувати суміш для риби. З’єднати пресований часник, орегано, паприку, сіль, оливкову олію. Розмішати. Намазати сумішшю філе скумбрії, відставити на 30-40 хвилин маринуватися.
2 Покласти спеціальний папір або фольгу на жароміцний лист. Обережно викласти філе шкірою вгору, трохи посипати сіллю. Відправити на 10 хвилин в духовку, дотримуватися температури 220 градусів. Щоб риба була засмаженої, залишити в духовці ще на 10-15 хвилин. На гарнір до запеченої скумбрії з часником подавати картоплю, посипати зеленню.

Смачного!

За матеріалами https://vkuso.ru/page/1/?s=скумбрия