Шарф-снуд з елементами плетення: тепло, стильно, зручно!

Ефектним доповненням до гардеробу стане снуд-шарф з елементами плетіння. Виглядає він стильно і оригінально. Присутність плетіння дає снуду додатковий обсяг і робить його ошатним. Присутній в моделі і ефект моделювання. При бажанні фрагмент з плетінням можна розміщувати на грудях або переміщати на плече.

Модель настільки проста у виконанні, що схема стає непотрібною. Щоб снуд здавався більш об’ємним краще використовувати товсту пряжу. Наявність по краях бахроми не обов’язкова, особливо якщо для снуда обраний візерунок з чіткою фактурою.

Визначившись із зовнішнім виглядом снуду і шириною смуг плетінки (орієнтовно 6-8 петель), пров’язуємо необхідну кількість рядів до початку плетіння. При наборі петель робимо їх кратними кількості петель в окремій смузі плетінки плюс 2 окантовочні. Дов’язавши до початку плетіння ділимо полотно на частини, а потім пров’язуємо панчішною в’язкою кожну зі смуг окремо. Довжина смуг приблизно повинна бути рівною ширині снуда.
Після того як смуги готові знову збираємо снуд в суцільне полотно і продовжуємо в’язати основною в’язкою близько 50 см. Потім знову ділимо полотно на фрагменти і в’яжемо панчішною в’язкою кожну з кіс окремо.

Набравши потрібну довжину, спочатку переплітаємо коси між собою, і тільки після цього збираємо в’язання в один ряд і переходимо на основну в’язку.

за матеріалами http://cpykami.ru/snud-sharf-s-elementami-pleteniya/?fbclid=IwAR1u7CtbDi6kRv9y9doumBM7KehlEd8uFDTocb958aCNf-4XAc8NZX26hyI