Як заховати цінності (гроші) в оселі

Зрозуміло, найпростішими сховками є «природні» укриття, де можна заховати будь-яку цінну річ (або гроші) не дуже вдаючись до будь-яких «технічни» зусиль. Однак, подібні «закладки» нерідко запросто «вичисляються» професіоналами, які вирішили відвідати вашу квартиру з досить кримінальною метою. Ми ж розкажемо вам про дуже хитрі сховки!

Схованки в меблях

Для найпростішої схованки цілком підійде кухонна табуретка або будь-який стілець. Тут можна 1.5-сантиметровим свердлом акуратно висвердлити отвір або у всіх, або в одній ніжці. Туди прекрасно помістяться дорогоцінні камені, прикраси, туго згорнуті в рулон гроші. Головне – потім на всі табуретково -стільцеві ніжки знизу наклеїти однакові шматочки фетру.

Схованки в м’яких меблях – це досить просто і дуже ефективно. Досить розпороти частину шва тканини, що закриває дно кушетки, крісла, ліжка або дивана. Подібний сховок просто призначений для зберігання всього, що прийде в голову, якщо, габарити крісла, природно, дозволяють – важливо тільки добре упакувати предмети і акуратно зашити розпоротий шов.

Для схованки чудово підійдуть і м’які іграшки, з якими проводиться та ж операція, що і з м’якими меблями. Навряд чи грабіжники візьмуться за патрання старих плюшевих зайців і ведмедиків, що валяються на всій території або в шафі дитячої кімнати.

Не позбавлена ​​також привабливості ідея подвійного дна. Його можна спорудити де завгодно (все залежить від польоту фантазії): висувні ящики гардероба, робочого столу, тумби для взуття,  та ін. Однак, не варто забувати, що друге дно необхідно виготовляти з схожого матеріалу, що і «оригінал», а кріплять «фальшивку» на шурупах, двосторонньому скотчі або магнітних засувках (більш мобільний варіант, якщо подібним «сейфом» необхідно користуватися досить регулярно). Подібний кріплення досить легко знайти в магазинах або на базарі.

Кухонні таємниці

Дно банок і ємностей, у великій кількості наявних на будь-якій кухні, можуть служити прекрасним схованкою для невеликих предметів, монет, рулончиків грошей в упаковці. Подібні тайники нерідко заливають жиром, олією, гірчицею, медом, варенням. При наявності комори з консервацією і коли банок багато, то подібний сховок врятує від квартирного злодія, особливо, якщо полки розташовані під стелею і банки стоять в кілька рядів.

Можна залити цінності в декоративні великі свічки.

«Подібне лікується подібним» – говорить народна мудрість, а тому всілякі металеві цінності рекомендується зберігати в настільки ж металевих консервних банках. Для цього цілком достатньо акуратно зняти (можна «відмочити») наклейку, банку розрізати звичайною ножівкою по металу (різати потрібно поперек), витягти початковий вміст посудини. Потім необхідно вирізати сполучну вставку з жерсті. Поверніть її кільцем, встановіть всередині, покладіть вниз ваші скарби, зверху покладіть вміст банки, надіньте верхню частину банки і з максимальною точністю поверніть на історичне місце рідну етикетку. Для гарантії попередньо знежирену наклейку рекомендується приклеїти клеєм «Момент» або «Суперцемент». Головне – не набивайте банку занадто важкими предметами, щоб її вага не викликав підозр.

Приклад: колись один художник оригінальним чином ховав в дачному сараї тоді ще заборонені долари. Чим в основному харчуються дачники? Звичайно, тушонкою! Щасливий володар доларів з’їдав вміст жестяної банки, відклеюючи широку етикетку, прикріплював до неї ззаду 50-100 доларову купюру, знову наклеював етикетку і жбурляв брудну банку в купу за верстаком. Таких схованок у нього було більше 50, ціла гора. Банки лежали кілька років, і можете уявити, який вони мали вигляд. Його будиночок кілька разів «чистили» злодії, у нього влаштовували офіційний обшук з перекопуванням всього саду і зняттям підлоги, але сховок так і не був виявлений! А ось дві золоті ручки на дверях, пофарбовані якоюсь убогою фарбою, виявили за допомогою детектора …

Далі. А ось для приховування будь – яких документів (або грошей, коротше, неметалевих предметів) дуже можуть стати в нагоді різні коробки з картону, в якій зберігають всякі сипучі продукти, порошки та ін. Зробіть ось що:

Зазвичай, всередині коробки виробники розташовують паперову або синтетичну упаковку з вмістом. Якщо він відсутній, Ви можете це зробити самі. Між дном і пакетом укладіть конвертик з великими купюрами або документами, приклейте пакет до нижніх країв стінок коробки і наповніть його вмістом. Тепер акуратно заклейте дно. Навіть, якщо дану коробку розкриють зверху і перевернуть, щоб вміст висипався, то внутрішній пакет залишиться приклеєним, і дуже мала ймовірність того, що навіть самий хитрий злодій буде його відривати і потрошити всю коробку. Природно, «вкладиш» рекомендується зробити досить тонким і легким.

У разі оперативної необхідності, негайно заховати речі можна і в відрі для сміття, накидав зверху всілякі недоїдки, використані чайні пакетики, кавову гущу, кірки і очистки. Багатьох людей від такої картини нудить. Не менш традиційне місце для оперативної схованки – лоток з піском для кішки. Але тут головне, щоб ваша улюблениця НЕ відкопала заритий в пісок вміст, як то кажуть, на очах здивованої публіки …

Абсолютно непомітний сховок також можна створити з абсолютно непривабливого коридорного килимка. Зшийте два шматка ряднини або старої ковдри, між ними покладіть плоскі пакетики з фольги або товстого поліетилену з грошима або паперами, ретельно обшийте по краях і покладіть біля вхідних дверей. Можете бути впевнені, що домашній злодій, навіть з витонченою фантазією навряд чи буде потрошити брудний підстилку в надії на велику здобич.

Сховок цей неординарний і поки маловідомий. Хтось може сказати, що після публікації цих матеріалів злодії візьмуть всі хитрощі на замітку. Звичайно,  наш сайт читає  багато, але лазять по квартирах аж ніяк не всі, та й малоймовірно, що навіть у прочитав статтю у грабіжника знайдеться час обшукати всі місця, де ми рекомендуємо влаштувати сховки.

Секрети у ванній

Підлогу ванної кімнати розумно доповнити фальшивим стоком: тоді будуть зведені до мінімуму шанси втопити цінні речі, як це може статися, якщо заховати їх у робочому стоці. Пробурити бетон на 10-15 сантиметрів під діаметр консервної банки. На трубу знизу пристосуйте ковпачок. На верхньому кінці труби або банки з протилежних сторін пробийте пару отворів, до яких прикріпіть «ручку» з мотузки. Тепер лише необхідно підібрати відповідну решітку для «водостоку» і зацементувати в підлогу. Якщо боїтеся, що вміст схованки може випадково постраждати від води (а, як відомо кожному, у ванній може статися все що завгодно!), Виріжте пластикову кришку, зафіксуйте її зверху вашого «схрону» і лише потім укладайте грати водостоку.

Досить доцільно сконструювати фальшиву трубу. По крайній мірі, це більш прогресивний схованок, ніж традиційні «схрони» в туалетному бачку, в який неодмінно влізе навіть початківець злодій.  Якщо труба досить добре підігнана до стіни, то, звичайно, на неї мало хто зверне особливу увагу. Подібна конструкція цілком можлива не тільки в горизонтальному, але і в вертикальному варіанті. Вставивши трубу з цінностями, рекомендується замазати стики алебастром і пофарбувати під колір стін (у разі дерев’яної обшивки – просто прикрийте трубу планкою). Словом, чим більше мистецтва ви проявите в маскуванні труби, тим надійнішим буде ваш сховок.

Багато хто може здивуватися, але досить відомий і, здавалося б, банальний спосіб ховати цінні речі в брудній білизні, все таки, працює. Багато в чому це пояснюється психологією людини: деякі люди настільки гидливі, що їм навіть не прийде в голову ритися в «несвіжих» шкарпетках і трусах, особливо, якщо не знає, що шукає (наприклад, домашній злодій, щло випадково, без наведення, потрапив в квартиру ).

Ще приклад. Дуже багато чоловіків (а саме представники цієї статі, як правило, приходять з обшуком (офіційним або навпаки)) дуже мало тямлять в предметах жіночої інтимної гігієни. Тому Великиі купюри можна ховати у прокладках, коробках з тампонами…

Для зберігання дрібних цінностей нерідко використовують термобігуді, масажну щітку, ємності з непрозорим шампунем і навіть в звичайну мочалку. А ще в якості відмінної схованки цілком підійде пральна машина – по меншій мірі, той відсік, куди вкладається її електропровід. До верхньої стінки відсіку скотчем приклейте конверт або плоский згорток. Можете бути впевнені, що, якщо грабіжник навіть викине з машини білизн,у він або забуде про цей відсік, або витягне з нього шнур. Перевірити верхню стінку йому навряд чи спаде на думку.