Як пофарбувати кухонні фасади: фото до і після

Можна сміливо сказати, що кухня, їдальня – це головне місце в будь-якому будинку, місце, де зустрічається вся родина, снідає, обідає, вечеряє, зустрічає гостей і обговорює сімейні справи. І, звичайно, це місце має бути затишним і красивим, радувати око і заспокоювати, адже на навколишній інтер’єр іноді доводиться дивитися багато років. Оновити кухонний гарнітур без вкладення величезних коштів і зусиль досить просто і не обов’язково відразу ж бігти в магазин за придбанням нових дорогих меблів.
Є безліч інших способів змінити кухню, починаючи від повної або часткової заміни окремих модулів, закінчуючи нанесенням спеціальної плівки, покриття лаком і обробки шпоном, проте найпопулярніший і найменш витратний спосіб перетворення – це пофарбувати фасад кухні самому. Після цього улюблене місце зустрічей всієї сім’ї перетвориться і створить теплу атмосферу у всьому будинку.

Чим пофарбувати кухонні фасади в домашніх умовах? Вибір фарби.

Для початку необхідно визначитися, чим ви будете фарбувати фасад кухні. Сьогодні ринок пропонує безліч різновидів лакофарбових матеріалів, однак не всі однаково добре можна використовуватися для фарбування кухонних фасадів. Наприклад, олійною фарбою і пензликом практично неможливо добитися ідеально рівній поверхні, а водоемульсійні фарби в принципі не призначені для такого роду робіт.

Найкращим варіантом фарбування фасаду кухні в домашніх умовах вважається аерозольна фарба в балончиках, наприклад, акрилова або автоемаль за рахунок її тепло- і вологостійкості. Аерозольна акрилова фарба довговічна, не боїться пошкоджень і має безліч відтінків.

Проте, можливо, комусь зручніше і звичніше фарбувати фасади традиційним способом за допомогою пензлика або валика, тому ми в статті розглянемо обидва способи – фарбування кухонного фасаду аерозольною фарбою і фарбування фасаду валиком і пензликом.

Фарбування кухонного гарнітура своїми руками, як один з найдоступніших способів відновлення приміщення, не зажадає від вас особливої ​​майстерності і багаторічного досвіду роботи з фарбами та лаками. Процедура фарбування фасаду кухні в домашніх умовах настільки проста, що людина, навіть ніколи не стикалася з подібного роду роботою, успішно впорається. Найголовніше – запастися терпінням, а також необхідними інструментами і матеріалами. Отже, щоб якісно пофарбувати фасад кухні самому, знадобляться наступний інвентар.

– аерозольна емаль в достатній кількості

– при використанні звичайної фарби – валик, кисті, ванночки для фарби

– рукавички і маска або окуляри для захисту

– газета або у плівка, а також паперовий скотч (малярська стрічка)

– тазик з водою, миючий засіб і губки

– розчинник або уайт-спірит для знежирення поверхні

– дрібний наждачний папір

– грунтовка

– якщо необхідно заробити глибокі подряпини або сколи, то шпаклівка і шпатель

– аерозольний акриловий лак

– Додатково: якщо ви плануєте наносити на кухонний фасад візерунки або малюнок, вам

знадобляться трафарети

Крок 1 Підготовка робочого місця. При фарбуванні їх з аерозольного балона фарба може розлітатися досить широко по кімнаті, тому заздалегідь підготуйте місце для фарбування, закрийте навколишні предмети і підлогу укривной плівкою, підготуйте засоби індивідуального захисту, інструменти та матеріали.

Крок 2 Підготовка кухні до фарбування. Демонтаж елементів фасаду. Фарбувальні роботи зручніше вести в горизонтальному положенні, тому потрібно зняти всі дверцята і відкрутити фурнітуру. По можливості прибрати скляні вставки з конструкцій або заклеїти їх захисною плівкою. При бажанні можна буде замінити стару фурнітуру новою. Також місця, які не потребують покриття фарбою, закрийте монтажним скотчем і укривною плівкою.

Крок 3 Очищення поверхонь. Якщо фасади брудні, то добре промийте їх миючим засобом і теплою водою, витріть насухо і знежирте розчинником.

Крок 4 опціонально. Шпаклювання. Якщо на поверхні кухонних фасадів є глибокі подряпини або відколи, зарівняти їх за допомогою шпаклівки і шпателя. Найкраще використовувати автомобільну шпаклівку. Після шпаклювання необхідно зашліфувати поверхню дрібною шкуркою і очистити.

Крок 5 Фарбування. Як ми вже говорили, щоб якісно пофарбувати кухонний фасад своїми руками найкраще використовувати аерозольну фарбу. Ретельно потрясіть балон протягом 20-30 секунд, щоб фарба добре перемішалися. Розпилюйте фарбу по поверхні з відстані 20 – 30 см. Рекомендується наносити не менше 2-3 шарів фарби, дотримуючись правила: наступний шар наноситься не раніше, ніж висохне попередній. Час висихання вказано в інструкції до фарби.

Крок 6 Покриття лаком. Після фарбування і фінального висихання фасадів, рекомендуємо вам нанести лакове покриття. Найкраще використовувати аерозольний акриловий лак, глянцевий або матовий, в залежності від того, який ефект на покритті ви хочете отримати. Він додасть кольору глибину і створить захисне покриття, що охороняє від пошкодження нову забарвлену поверхню.

Крок 7  Фінальна сушка і установка. Пофарбований і лакований фасад слід остаточно просушити протягом 3 – 4 годин, потім поставити на місце петлі, ручки та іншу фурнітуру, яку ми знімали, після чого можна встановлювати фасадні панелі на місце.

Як пофарбувати фасад кухні пензликом і валиком?

Загальна технологія і послідовність кроків при фарбуванні фасадів кухні пензликом і валиком така ж, як і при фарбуванні аерозольними фарбами. Звернемо вашу увагу на кілька важливих моментів:

Пензлик для фарбування фасаду кухні в домашніх умовах повинна бути новим. За допомогою нього легко пофарбувати поглиблення, стики, кути, дрібні деталі, в загальному, все ті важкодоступні місця, де дістатися валиком буде складно або неможливо. Для рівного нанесення фарби придбайте валик на поролоні, а спеціальний лоток для фарби зробить роботу більш зручною і не дасть увібрати багато лакофарбового матеріалу в пензлик або валик.

Щоб якісно пофарбувати фасад кухні самому, уникнути патьоків і будь-яких інших слідів, рекомендується не брати занадто багато фарби на пензлем і валик, водити по поверхні плавними рівними рухами.

На закінчення хочеться відзначити, що, змінивши лише колір фасаду кухні, ви зробите так, що всі приміщення буде виглядати інакше. Цей спосіб допоможе вам зробити зі старих і потертих меблів новий кухонний гарнітур, вписати його в колірну гаму приміщення після ремонту або просто створити навколо себе нову затишну обстановку. Для більшого ефекту ви можете прикрасити фасади малюнками або спеціальними декоративними елементами.

 

Amazing Old Kitchen Cabinets Before And After of Magnificent Painting Old Kitchen Cabinets Before And After Fresh Images Old Kitchen Cabinet – Mountrainiersunspots

Good Old Kitchen Cabinet of Gorgeous Painting Kitchen Cabinets Chalk Paint Inspirational Idea Old Kitchen Cabinets Before And After – Mountrainiersunspots

Great Old Kitchen Cabinets Before And After of Before And After 25 Budget Friendly Kitchen Makeover Ideas Hative Pics Old Kitchen Cabinet – Mountrainiersunspots