Стильне пончо з капюшоном спицями: проста схема в’язання


Взимку хочеться тепла і затишку, і один з найбільш зручних  видів одягу, який може подарувати максимум комфорту в холодні дні – це пончо. Колись популярна серед індіанців Південної Америки деталь гардеробу стала справжньою родзинкою в шафі сучасної модниці. Сьогодні ми хочемо розповісти вам про те, як зв’язати спицями стильне і затишне пончо за пару годин.

Розмір нашого пончо – 46-48, довжина – 72 см

Необхідна кількість пряжі – 800 грам

Візерунки – виворітна гладь і «джгути»

В’язання пончо починається з низу його лицьової сторони, у напрямку до каптура. Після горловини в’язання переходить на спинку. Розділіть в’язання на 2 частини і в’яжіть окремо лицьову сторону і спинку до рівня плечей, потім зв’яжіть горловину спинки, помістіть ліву і праву частину на одну спицю і в’яжіть спинку від одного клубка.

В’язання лицьової сторони:

Наберіть 44 петлі, кожні 6 рядів додавайте по 1 петлі з обох сторін від візерунка «джгути». Після 39 ряду почніть в’язати «резинку» по краях пончо. На 65 ряді починайте в’язати горловину.

В’язання спинки:

Спинка в’яжеться зверху вниз зі зменшенням по 1 петлі з обох сторін від візерунка «джгути» кожні 6 рядів.

В’язання капюшона:

Наберіть 45 петель. Для того, щоб зв’язати капюшон, необхідно 2 рази чергувати лицьові і виворітні петлі (по 5 петель). В’яжіть середню частину полотна також, як в’яжеться п’ята в шкарпетці. Зв’яжіть 14 петель, поєднуючи всі частини капюшона разом і збавляючи по 2 петлі кожні 6 рядів. Пришийте капюшон до накидки і зробіть 2 ланцюжки по 1 метру. Зашнуруйте ланцюжка з боків пончо.