Супер-обігрівач зі свічки та глиняних горщиків власноруч(за 4 години гріє кімнату 15 м2)

Один винахідник Дойлі Досс придумав, як за допомогою квіткових глиняних горщиків і однієї свічки обігріти кімнату. Для цього він вирішив змайструвати незвичайний обігрівач своїми руками.

Він взяв 3 глиняних горщика вклав їх один в одного і згвинтив відповідним по діаметру болтом. При складанні він підтягував конструкцію гайками, прокладав в проміжках шайби. Болт був підібраний на всю глибину найбільшого горщика (перший був ємністю 1 літр, другий 0,6 літра і третій 0,2 літра).

Таким чином, вийшов своєрідний глиняний радіатор здатний розсіювати тепло, від невеликої господарської свічки, глиняні горщики нагріваються до 80 ° С, а металевий болт до 250 ° С. Звичайний болт служить теплоприйомником-розподільником від палаючої свічки.

В процесі було виявлено, що від температури свічка швидко тане і термін її служби значно зменшується, тому було вирішено використовувати свічку в скляній посудині. Так було і безпечно, і економно.

Отже, що вийшло – скляний стакан або банку, в ній свічка, зверху над свічкою розташовані 3 квіткових глиняних горщика дном вгору. Вся конструкція тримається на триногій підставці, вирізаної з сталі.

За словами автора такий обігрівач створений своїми руками здатний за 3-4 години обігріти кімнату в 15-18 квадратів.

Пізніше, був придуманий альтернативний варіант, де замість свічки встановили інфрачервону лампочку розжарювання. Результат з лампочкою був більш ефективним, так як приблизна потужність свічки 15-20 ват, а лампочка давала відмінний ефект навіть потужністю 50 ват. Єдиний недолік, на відміну від першого варіанту – «прив’язка до електрики», що менш універсально.

Від себе додамо, нашою командою було проведено маленький експеримент «перевірки користі», можна зробити висновки – такий глиняний обігрівач (з інфрачервоною лампочкою розжарювання) працює економічно, не коптить і не виділяє запахів.

Через пару годин вже в метрі від нього відчувається тепло, а через 4-5 годин в кімнаті площею 18 квадратних метрів цілком комфортна температура 21-22 ° С, температура на вулиці була 0 ° С, інших джерел тепла не було.

З мінусів, ми помітили тільки один – довгий розігрів поверхні глиняного квіткового горщика. Але мінус це? Адже будь-якому економічному обігрівачу потрібен час.

З плюсів, суцільні плюси – економічне споживання 50 ват / година, безпечний, екологічний, зверху можна пристосувати піддон-тарілочку з комплекту і зволожувати або ароматизувати повітря.

Джерело: http://www.heatstick.com/