Плед Русалка: ідеї та майстер-клас з виготовлення

Processed with MOLDIV

Неможливо передбачити, якими нитками і яким гачком буде в’язатися плед,  Тому я не буду малювати схему в’язання пледа і робити фотографії процесу, а просто докладно опишемо ПРИНЦИП.

Слідуючи цьому опису, цілком можна пов’язати плед “хвості русалки” (плед “Хвіст русалки”, плед “Русалочка”) потрібного Вам розміру з наявних у Вас ниток.

Людині, хоч трохи в’язкому гачком, буде нескладно зв’язати такий плед.

Наприклад такий (Фото взято з інтернету)

Хвіст в’яжеться стовпчиками з накидом (далі -з сн) за задню стінку.

Убавка (далі – зб) – два ст сн із загальною вершиною.

Надбавка (далі – пр) – два ст сн, провязани в одну петлю попереднього ряду.

Повітряна петля – далі вп.

Набираємо ланцюжок з вп довжини, що дорівнює бажаної довжині хвоста;

1 ряд – ст сн до кінця ряду, крім останніх двох петель – в них – уб .;

2 ряд – ст н, уб, ст сн до кінця ряду;

Далі можна продовжувати в’язати всі парні ряди – як 2-й, а всі непарні, як 3-й, але мені здалося, що краще зменшити нахил, і я в’язала так

5 ряд (і далі непарні ряди) – як 1-й;

І так до бажаної середини хвоста (можна, якщо дуже різко зменшилася довжина хвоста, в середині провязать кілька непарних рядів ст сн без убавок)

Починаючи з середини – зворотний процес, симетрично замість убавок робимо прибавки в передостанній петля ряду.

Хвіст готовий, залишилося його трохи стиснути і зібрати на нитку по верхній частині.

Основний візерунок може бути будь-яким. У запропонованому фото – просто ст сн,

я пропоную в’язати ст сн не в петлю, а між стовпчиками попереднього ряду.

Набираємо ланцюжок з вп довжиною десь на 3 см менше, ніж вийшла верхня зібрана частина хвоста.

1 ряд. Обв’язуємо ланцюжок стовпчиками без накиду в такий спосіб: 2 сбн в другу від гачка петлю, далі стбн до кінця ланцюжка, 4 сбн в останню петлю. І продовжуємо в’язати по іншій стороні ланцюжка сбн до кінця. В останню петлю – 2сбн (т..е. В цій петлі 4сбн).

2 ряд – 2 сб н, прибавка з сбн

3 ряд, 2 ст сн. пр

Далі дивитися, як йде додаток, і робити надбавки приблизно так, як в’яжеться куля. тільки ст. сн, а не без накиду (4 ряд ​​- 2 ст н, пр; 5ряд – 3 ст сн, пр. 6 ряд – 4 ст сн, пр і т.д.). Якщо додаток занадто різке, можна черерез ряд провязивать просто ст сн. Отримавши потрібну ширину, в’язати просто ст сн до місця передбачуваного розрізу (ноги закінчуються і йде звичайне ковдру).

Розгортаємо в’язання і в’яжемо в зворотному напрямку до кінця ряду (в’язання з цього моменту двостороннє, як у звичайного ковдри).

Якщо розріз почався раніше, ніж досягли потрібної ширини – продовжуйте робити надбавки в колишньому ритмі (або за потребою), пров’язуючи ряди в прямому і зворотному напрямку.

Переглядаючи цю тему, я зрозуміла, що краще хвіст не зверху (встик) пришивати а вшивати всередину тулуба. Тому краще не в’язати овал, а набрати ланцюжок з повітряних петель, щоб служіння в двоє вона була по довжині як верхня кромка стисненого хвоста, з’єднати її в кільце.

Провязать один-два ряди по колу без накиду (можна і з накидом), а далі в’язати як в способі 1 (поступово додавати і т.д.)

Сподіваюся, що такого опису буде досить.

за матеріалами https://www.livemaster.ru/topic/1822108-pled-hvost-rusalki-kryuchkom-opisanie-vyazaniya-pochti-master-klasshttps://www.livemaster.ru/topic/1822108-pled-hvost-rusalki-kryuchkom-opisanie-vyazaniya-pochti-master-klass