Еко-кондиціонер з пластикових пляшок. Працює без електрики!

Ця геніальна ідея прийшла в голову інженерам з Бангладеш де, як відомо, спека і бідність однаково сильні. Так ось, щоб врятуватися від спеки, що виснажує, виявляється, досить просто скористатися знанням фізики.4.Eco-Cooler

Група інженерів придумала EcoCooler, або екологічний кондиціонер, який не вимагає електрики, а зробити його може будь-яка людина, і практично безкоштовно.

Конструкція збирається з матеріалів, які використовуються повторно і вона така проста, що її може зробити навіть дитина.
І, звичайно ж, у цій конструкції є одна колосальна перевага – їй не потрібна електрика, вона абсолютно екологічна і безпечна – як для житла, так і для навколишнього середовища.

eco-cooler-01
Але цей винахід крім усього ще й дуже ефективний! Ви можете знизити температуру повітря на 5 градусів дуже швидко, встановивши пристрій просто у відкрите вікно. А складається  він з щитка, який може бути зроблений з будь-якого твердого матеріалу, і пластикових пляшок.
Принцип роботи цього кондиціонера дуже простий, він заснований на відомих нам законах фізики. На тому, що термодинамічна система використовує різницю в температурі і тиску. Повітря надходить в широке “сопло” пляшки і виходить з вузького горла, як якщо б видмухали  на чай складеними губами. Пам’ятайте, повітря виходить прохолодним? Хто не пам’ятає, але хоче згадати, – зверніться до шкільного підручника фізики і прочитайте, що таке Адіабатний процес.
Отже, якщо ви хочете на літо зробити таку штуку для вашого дачного будинку, то запасіться пластиковими пляшками – чим більше, тим краще.

maxresdefault

Виберіть відповідне вікно в домі, куди потрапляє більше вітру.

1. Виріжте за розміром вікна щиток з пінопласту або іншого відповідного матеріалу.
2. Зробіть в щитку потрібну кількість отворів, куди будуть вставлятися пляшки.
3. Розріжте навпіл пляшки.
4. Частина з шийкою вставте в щит.
5. У пляшкових пробок відріжте верхню частину, щоб вийшло кільце.
6. Отриманими кільцями закріпіть пляшки в щитку.
7. Вставте щиток у віконний отвір, так щоб горлечка виявилися з боку кімнати.
8. Насолоджуйтесь прохолодою. Особливо це пристрій актуально в жаркі літні ночі.
Запам’ятайте як робити, може, стане в нагоді?

getImage