Як змусити орхідею знову зацвісти

Існує ряд дієвих способів стимулюючих цвітіння:
1. “Влаштувати темну”. Орхідею фаленопсис(стандартний сорт, що в нас продається) з сухим грунтом поміщають на 5-6 днів у темний простір, наприклад, в антресолі. Потім назад на підвіконня і тижня через три фаленопсис випустить стрілку.
2. “Підсушити”. Не поливати орхідею до тих пір, поки нижні листочки не втратять упругість.Тут важливо не перестаратися і не засушити рослину цілком. Потім полив відновлюють (зануренням у теплу воду хвилин на 15) і удобрюють препаратом з великим вмістом фосфору.Орхидея-фаленопсис-уход
Ці способи використовують тільки для здорових і міцних рослин з гарною кореневою системою і міцними листям.
3. Але найкраще стимулює орхідею фаленопсис на цвітіння правильний і дбайливий догляд.Для успішного вирощуванняорхідей  необхідно, щоб нічна температура завжди була на 4 ° С нижче, ніж денна. Наприклад, якщо вдень + 20 ° C, тоді вночі не більше + 16 ° С. При більш високих (низьких) коливаннях між нічною і денною температурами на квітконосах і листі орхідеї починають з’являтися солодкі клейкі виділення. При температурах від + 25 ° С до + 32 ° С орхідеї активно нарощують зелену масу (листя), але набагато гірше цвітуть. Якщо ваша квартира дуже тепла і перепадів між нічними і денними температурами майже немає, то цвісти в таких умовах ваша орхідея буде достатньо рідко.
4. Крім різниці температур потрібно добре освітлене місце. Для здорового росту і рясного цвітіння орхідеї фаленопсис необхідно якомога більше світла, проте слід уникати прямих сонячних променів, які можуть обпалити листя. Ідеальний варіант – східне вікно. Також допустиме притінене південне або західне вікно. Якщо умови фаленопсису не підходять, квіткові стрілки не закладаються. Спробуйте також додати препарати – Циркон в поливну воду, а Бутон і Цвітень для обприскування листя. І вона обов’язково зацвіте!

Phalaenopsis