Плетемо браслети: ідея для дитячого багодійного ярмарку(майстер-клас)

Вам потрібно:

  • шматок картону, наприклад, просто зі старої транспортної коробки
  • 1 стакан як шаблон (у нас був діаметр 8 см)
  • кольорова шерсть за бажанням (1-7 різних кольорів)
  • Ручка, лінійка та ножиці

Спочатку виріжте коло з картону . Розмір не має значення, наше має 8 см , і ми просто використали склянку як шаблон. Потім за допомогою лінійки проведіть чотири лінії через середину кола, щоб створити 8 сегментв приблизно однакового розміру . Проріжте кінці ножицями приблизно на 1 см . Просвердліть  отвір посередині .

Тепер відріжте 7 вовняних ниток для свого шнура , наші мають довжину 40 см , цього достатньо для браслета на ручку маленької дитини (приблизно 28 см). Під час плетіння втрачається приблизно 1/3 довжини. Зробіть вузол з усіма нитками з одного боку і протягніть нитки через отвір у шнуровому колесі. Тепер розподіліть нитки та закріпіть їх у пазах у шнуровому колесі, залишивши одне місце вільним.

Щоб заплести косу, візьміть кожну третю нитку (3, фіолетова на нашому фото) і проведіть через дві нитки перед нею (1 рожева, 2 жовті) у виїмку (стрілка) і затисніть її тут. Тож місце 3 зараз пусте. Поверніть коліщатко за годинниковою стрілкою , щоб порожня виїмка знову опинилася внизу, і знову відрахуйте 3-ю нитку праворуч від неї (на нашому малюнку синя, тобто пропускаємо фіолетову та зелену нитку). Візьміть третю нитку, протягніть її поверх двох інших і закріпіть у виїмці.

Так і продовжується – обертайте шнурове колесо і затискайте кожну третю нитку . Час від часу потягніть шнур на вузлі трохи вниз. Якщо ваші нитки все ще дуже довгі, вони іноді можуть сплутуватися у верхній частині, тому просто витягніть їх нитку за ниткою, і вона швидко знову розплутається.

Один раз переверніть своє колесо: знизу з’явиться гарний шнур! Коли нитки закінчаться, витягніть їх із затискних точок і зав’яжіть вузол з цього боку. Потім ножицями обріжте кінці нитки однакової довжини. Готово!

Якщо у вас є певна практика, весь шнур такої довжини займе близько 30 хвилин . З шнуровим  колесом навіть діти віком від 5-6 років можуть робити все самостійно! А ми продовжуємо з наступним шнуром, адже плетіння затягує!