Плетені дерева з верби: створюємо особливу рослину (простий майстер-клас)

Для початку живі саджанці потрібно проростити в горщику( потримати тиждень у воді). Іноді  прутикивідразу висаджують у відкритий грунт. Посадковий матеріал можна легко знайти в сирих місцях на березі річки. При цьому підійдуть тільки прямі пагони, за все потрібно буде 36 штук. Плетіння буде здійснюватися по групах по 6 штук, і при цьому відстань між ними має бути близько 2 або 3 сантиметрів. Якщо ви підготували маленьку ємність, то тоді краще взяти по 4 вербових прутика.

Все прутики повинні бути приблизно однакової товщини і довжини, щоб готове дерево вийшло красивим і максимально акуратним.

 

 

Перед тим як висадити в землю посадковий матеріал, потрібно буде все зрізи додатково обробити за допомогою сікатора. Вони повинні в підсумку вийти трохи косими. Пухкий грунт засипають в ємність, при цьому його висота повинна бути близько 20-25 сантиметрів. Його злегка утрамбовують.

Після цього потрібно вибрати з пучка 6 гілочок і вставити їх в підготовлену землю в ряд один за іншим уздовж стінки контейнера. Краще відразу поділити пучок з 6 елементів на дві окремі частини: 3 перших прутика встромляють зліва, 3 останніх прутика – справа. Разом з тим слід акуратно переплітати всі складові між собою.

Коли вийде перший ромбик плетіння, його надійно фіксують за допомогою прищіпки. Замість неї також можна використовувати тонкий шпагат або просту мотузку. Такі ромбики формують до потрібної висоти. В кінці необхідно зробити обмежувач. Для цього беруться два тонких вербових прутика, слід з’єднати їх верхівками між собою, а потім акуратно обплести кожні три елементи «вісімкою». Коли матеріал закінчиться, поблизу вплітають наступний ряд.

Все це поєднують у щільне кільце, кінці надійно фіксують. Коли прути почнуть вкорінюватися в грунті, бічні пагони будуть відростати по всій довжині насадження. У міру відростання потрібно буде періодично висмикувати їх з пазух  бруньки. Крону дерева можна коригувати. У процесі вкорінення рослину необхідно регулярно рясно поливати, щоб вона змогла нормально розвиватися і рости.

Щоб рослина досить добре зміцніла і змогла рости у відкритому грунті, слід дотримуватися важливих правил догляду і посадки.

Формування ями. Її глибина повинна становити щонайменше 30-40 сантиметрів, а периметр – 40х40 сантиметрів (для рослини, що знаходиться в ємності з об’ємом в 10 літрів).