Вирощування огірків на вертикальних грядках

Як і будь-яка інша агрокультура, огірки вимагають особливого підходу до вирощування. Незважаючи на свою поширеність, цей овоч досить-таки вибагливий, і перш за все – до температури і режиму зволоження. При догляді за ним треба постійно стежити за зволоженістю ґрунту.

Багато городників і дачників шукають ефективні способи догляду за цією культурою, щоб отримувати хороший і дуже хороший урожай. Потрібно сказати, що існує багато таких способів, серед яких деякі заслуговують на особливу увагу.

1441832554_vertikalnye-gryadkiОдин із способів вирощування огірків – вертикальні грядки. Цей спосіб має наступні переваги:
• Економія простору. Це дуже важлива перевага, коли мова йде про невеликий город.
• Плоди, вирощені таким способом, не стикаються з ґрунтом, що запобігає поширенню гнильних бактерій.
• На вертикальній грядці огірки надійно захищаються від забруднення. Вони також більш недосяжні для шкідників, таких як слимаки.
• Стає більш безпечним і зручним підживлення гранту.
• З’являється можливість спорудити зручну систему для поливу огірків.

Можна влаштувати найрізноманітніші вертикальні грядки. У більшості випадків це вертикально розташовані пластикові пляшки або мішки на стіні, щиті, сітці. Іноді можна горизонтально розмістити пластикові труби, які мають закриті торці. Підійдуть також п’ятилітрові ємності для води.

1426880705_screenshot_8

hxFwUqUtjyM

Труби, вставлені вертикально в землю можуть комбінуватися з контейнерами, іноді підвісними. З металевих бочок можна приготувати оригінальні конструкції для висаджування огірків.

Як зробити вертикальну грядку

Перший варіант – в якості основи використовуємо сітку, встановлену вертикально або трохи під нахилом. Не допускається металева сітка. Коли метал нагрівається на сонці, він викликає опіки рослини. Перед посадкою грунт збагачується добривами. На сітці дуже зручно збирати урожай огірків.

ogurcy-na-naklonnoy-shpalere-01

Другий варіант з використанням пластикового мішка. Усередині цього мішка буде міститися грунт для посіву. Мішок повинен бути максимально великого розміру. У центрі мішка встановлюється палиця з таким розрахунком, щоб від неї до кілочків по краях можна було прив’язати волосінь для вусиків. Конструкція нагадує намет.

ogurci-v-meshkah1

hxFwUqUtjyM

Полив здійснюється через пластикові трубки. Треба стежити за тим, щоб ґрунт в мішку не була занадто сухий і дуже зволожений. Коли у огірків з’являться вусики, їх треба оповити навколо волосіні. Таким чином, набагато раніше вийде непоганий урожай огірків.

 

Особливості вертикальних грядок

За допомогою вертикальних грядок можна вирощувати будь-які виткі рослини. Такий спосіб розведення простий і ефективний. Вертикальними конструкціями можна максимально перетворити свою дачну ділянку і використовувати її площу з найбільшою вигодою, причому врожаю з вертикальних грядок збирають більший, ніж при звичайному вирощуванні.

Вертикальним способом можна також вирощувати огірки в умовах міської квартири – на балконі. Це не займе у багато місця і навіть з такого маленького простору можна отримати хороший урожай овочів. І все це – без великого вкладення фізичної сили і фінансових витрат.

25d8e2b6fcb3e68519b02384d3342a86

32fcaca84912d3a19b3ddf8321c723af

74912d736896deedc0b8c9dd2db3fe54

b903197dfacd1751c5a95abad0bd4709

article51288

cucumbers1

i-1192

uhod-ogurcy-v-otkrytom-grunte-04 vertikalnye-gryadki-dlya-ogurcov-500x333