8 найлегших способів пофарбувати яйця до Великодня

  1.  Мармурові яйця в цибулинніgetImage(6)Беремо лушпиння від цибулі, як можна більше, дрібно нарізаємо, викладаємо на велике блюдо. Сирі курячі яйця в мисці заливаємо холодною водою, потім по одному яйцю виймаємо і мокрим обвалюємо в подрібненому цибулинні. Потім кожне яйце викладаємо на марлю і зав’язуємо у вузлик, кінчик відрізати. Ще можна для фарбування яєць застосувати використати капронову панчоху або колготки замість марлі.Тепер готуємо розчин для фарбування 10-ти яєць. Для цього в каструлю наливаємо склянку води, вливаємо пляшечку аптечної зеленки(можна спробувати використати зелений харчовий барвник), додаємо столову ложку солі.Закладаю в каструлі яйця в лушпинні, так щоб вони були добре сховані під воду з зеленкою, якщо стакану води мало, додайте ще. Ставимо на плиту і варимо мармурові яйця до готовності. Потім промиємо фарбовані варені яйця холодною водою. Остуджувати крашанки повністю під водою не потрібно. Тепер з яєць знімемо марлю з лушпинням і знову промиємо під проточною водою.

    Якщо не давати зеленку у воду а просто зварити яйця, то вони будуть ось такими 

    04_12_mramornie-14

Крашанки за допомогою листочків. 

Варимо замотані в панчоху яйуця з листочками у цибулинні або розчині харчових барвників

10-1

3. Мармурові крашанки (спосіб з олією)

Одним з найбільш, цікавих способів фарбування яєць за допомогою  харчових барвників є мармуровий малюнок. Щоб отримати цікаву текстуру на поверхні шкаралупи, досить додати в розчин фарби трохи соняшникової олії (приблизно половина столової ложки на 0,5 л води). Зварене яйце опускайте у воду, при цьому намагайтеся зробити так, щоб поверхня яйця максимально покривалася дрібними кульками олії: чим більше масляних розводів, тим “мармуровіший” малюнок. Витримавши необхідну кількість часу, діставайте яйця, протирайте їх одноразовим рушником. Готово.

4. Крашанки в старих краватках(спосіб дія тільки якщо краватка з натурального шовку)

image

01e0843be36ae051c4d864d4625d4aca_cropped_612x408

Завернути яйця в краватки і зварити. Фарба з шовку залишиться на шкаралупі.

5. Фарбуємо яйця нитками муліне

Eco-Eggs-2

Трохи трудомісткий спосіб, але зате ефектний: фарбувати яйця за допомогою ниток муліне. Потрібні щільно обмотати яйце різними нитками  і зварити. Фарба з нитками перейде на яйця, і вони вийдуть яскраві і смугасті.

6. Зробіть великодні яйця з градієнтом. Для цього потрібно поступово збільшувати рівень води з барвником(доливаючи води)

KOIDIa10

ombreeggstutorial

7. Яйця з мереживним узором. Варимо обмотані мереживом  яйця в цибулинні чи барвнику

DIY-Lace-Patterned-Easter-eggs-1

kruzhevnye-pasxalnye-yajca-kak-krasit-yajca-v-kruzhevax-1

8. Крашанки з воском

clip_image017_thumb

Фарбуємо яйце у світлий базовий колір. Сушимо. Беремо свічку і акуратно капаємо воском по шкаралупі утворюючи патьоки і краплі. Занурюємо в насичений колір обсушуємо а віск стираємо прогрівши яйце.