Великодні витинанки. 38 шаблонів

Вирізання ажурних візерунків з паперу 1

4

5

7

8

10

11

12

14

19 (1)

22

images

вытынанка-на-пасху-шаблоны-схемы-для-вырезания-из-бумаги-яйца..

вытынанка-на-пасху-шаблоны-схемы-для-вырезания-из-бумаги-яйца-пасхальные.. вытынанка-на-пасху-шаблоны-схемы-для-вырезания-из-бумаги-яйца-пасхальные-. вытынанка-на-пасху-шаблоны-схемы-для-вырезания-из-бумаги-яйца-пасхальные-трафарет. вытынанка-на-пасху-шаблоны-схемы-для-вырезания-из-бумаги-яйца-пасхальные-трафарет вытынанка-на-пасху-шаблоны-схемы-для-вырезания-из-бумаги-яйца-петушок. вытынанка-на-пасху-шаблоны-схемы-для-вырезания-из-бумаги-яйца-петушок вытынанка-пасха-яйца-шаблоны-для-вырезания-из-бумаги вытынанка-пасха-яйца-шаблоны-для-вырезания-из-бумаги1 вытынанка-пасха-яйца-шаблоны-для-вырезания-из-бумаги2 вытынанка-пасха-яйца-шаблоны-для-вырезания-из-бумаги3 вытынанка-петух-2017-новый-год-шаблон вытынанка-петуха-шаблон-для-ажурного-вырезания-из-бумаги-на-новый-год-2017-символ вытынанка-петух-символ-нового-года-шаблон-для-вырезания.6 вытынанки-пасха-яйца-шаблоны-для-вырезания вытынанки-пасха-яйца-шаблоны-для-вырезания1 вытынанки-пасха-яйца-шаблоны-для-вырезания2 вытынанки-пасха-яйца-шаблоны-для-вырезания4 вытынанки-пасха-яйца-шаблоны-для-вырезания5 вытынанки-пасха-яйца-шаблоны-для-вырезания07 вытынанки-пасха-яйца-шаблоны-для-вырезания7 вытынанки-пасха-яйца-шаблоны-для-вырезания08 вытынанки-пасха-яйца-шаблоны-для-вырезания8 вытынанки-пасха-яйца-шаблоны-для-вырезания9 пасхальная-вытынанка-пасха-яйца-шаблоны-для-вырезания-из-бумаги1 пасхальная-вытынанка-пасха-яйца-шаблоны-для-вырезания-из-бумаги4Витинанка – популярне хобі в багатьох країнах. У кожного народу є свої традиції, тому легко відрізнити роботу китайських майстрів від українських. З давніх пір ажурні візерунки використовували як прикраси житла і предметів інтер’єру, особливо до Різдва і Великодня. Подивіться на цей веселий малюнок, хіба він не викликає посмішку на обличчі? Так і хочеться його вирізати.

На перший погляд може видатися, що це дуже трудоємна праця, і навіть дорослому з нею не впоратися. Але практика показує, що діти молодшого шкільного віку цілком можуть вирізати не дуже складну витинанку з паперу, якщо у них є навик роботи з ножицями і підтримка з боку дорослих.

Для цього виробу потрібно:

1) офісний папір або папір для пастелі (білий або кольоровий);

2) маленькі ножиці і канцелярський ніж зі змінними лезами;

3) шаблон;

4) бажання і трохи терпеливості.

Як зробити:

Почнімо з того, що роздрукуємо вподобаний шаблон на принтері, за бажання можна змінити розмір малюнка. Перед друкуванням можна використовувати функцію “дзеркального зображення”, щоб робота була як в оригіналі. Оскільки після вирізання я перевертаю роботу, щоб контури малюнка виявилися на виворітній стороні. Якщо Ви віддаєте перевагу роботі ножу, не забудьте підкласти щільний картон або скло під шаблон. Дітям проте зручніше вирізати ножицями. Зробіть на лінії проріз канцелярським ножем, а потім вирізуйте ножицями. Вирізуйте спочатку дрібні деталі, а потім великі. Починайте з середини, поступово просуваючись до країв. Обрізки паперу не слід відривати, вони повинні бути прорізані до кінця. На зламах повертайте папір, а не ножиці. Готовий виріб за необхідності можна пропрасувати. Роботу можна приклеїти на картон або листівку шматочками двобічного скотчу. Можна використовувати клей-олівець, але не слід наносити його на всю поверхню. Ось такі роботи можуть вирізати діти до Великодня.