Варимо мило з дитячого

Варимо мило з дитячогоGKk9KdMJ1Kw

Щоб зробити мило на основі дитячого на 100 грам твердого шматка додайте:
– 1 столову ложку базових олій(оливкова, кокосова….);
– 100 грам рідини, в тому числі молоко, відвари і так далі;
– 6-7 крапель ефірного масла;
– 4-5 крапель барвника;
– Інші добавки (шоколад, цукор, мед, кава, вівсянка та ін.) 50 грам на 100 грам мила.

«Топимо дитяче мило»
Для цього спочатку натріть шматки дитячого мила на тертці. Повинна вийти стружка з мила.
Тепер підготуйте водяну баню: в каструлю, яку поставите на плиту, налийте води, та так, щоб тарілка зі стружкою занурилася до країв в воду. Тепло має передаватися від киплячої води до тарілки.

Щоб стружка добре і швидко розплавилася додайте в неї воду, але краще молоко, так як воно додасть особливі м’які властивості. Також можна використовувати плавителі: цукор (можна ванільні цукор), мед або шоколад. Ці компоненти прискорюють процес плавлення. Як варіант, додайте відвар трав, але попередньо розбавивши його молоком. Всі ці компоненти додавайте, коли мило буде на бані. Через 15-30 хвилин процес плавлення завершиться. Слідкуйте, щоб маса не закипіла, інакше в милі будуть небажані бульбашки.

Як тільки мило розплавиться, стане тягучому без грудочок, сміливо додавайте базові олії (на 100 грам 1 столову ложку). Зніміть збані  і в теплу масу додайте ефірні масла, барвники та інші компоненти. Так як вони летючі, то робити це краще в самому кінці.
Ретельно розмішайте готову масу і розлийте по формах. Ви також можете додавати компоненти в формах, якщо робите різні мила відразу.
Залиште мило остигати в холодильник до твердої консистенції.
Потім покладіть на повітря, щоб випарувалася волога. Коли мило усохне, тому ножем відріжте зайве

Рецепти мила «з дитячого мила»

1. Дитяче мило з маслом жожоба
Додайте до 100 грам розтопленого дитячого мила 1 столову ложку масла жожоба. Ретельно перемішайте, щоб масло не виступило на поверхню. Мило з маслом жожоба добре пом’якшує шкіру, підійде для сухої і чутливої. Не варто додавати масла більше, тому що мило буде погано милитися.

2. Мило на основі шоколаду (білого або чорного).
До мила з маслом жожоба можна додати шоколад. Якщо використовуєте шоколад, то використовуйте його під час розплавлення дитячого мила, так як він виступить плавником. На 100 грам слід додавати не більше 50 грам шоколаду. Щоб додати ефект скрабу, додайте мелену каву (не більше 1 чайної ложки), таке мило добре відшолушує  відмерлі клітини. Для посилення аромату додайте ефірну олію  апельсина. Вийде новорічний шматочок ароматного мила!

3. Мило з вівсянкою
Розтопіть дитяче мило і додайте в нього масло жожоба. На 100 грам заготовленої основи, додайте 1 столову ложку вівсяних пластівців (можна розмелених). Перемішуйте масу до тих пір, поки пластівці не перестануть осідати на дно форми. Перемішувати слід ложкою, щоб не утворювати зайвих бульбашок в милі. Після цього добре примніть ваше мило ложкою і покладіть в холодильник охолоджуватися.