Міні-ялинки за 15 хв. Майстер-клас

Міні-ялинки за 15 хв. Майстер-клас

Новорічні іграшки, зроблені своїми руками – це завжди щось особливе. Вони несуть тепло і домашній затишок і, безумовно, є цікавим подарунком. До того ж вони завжди оригінальні і, безсумнівно, привернуть до себе увагу всіх гостей.

При цьому зробити новорічні іграшки своїми руками зовсім не складно. Давайте почнемо ось з таких ялинок14stZQjg0rY

Для початку виріжемо з щільного картону заготовки для майбутніх ялинок (мої ялиночки 12 см у висоту і 9 – в ширину). Я використовую для цього крафт-картон – він досить щільний, щоб витримати найрізноманітніші маніпуляції, і до того ж приємний на вид.

CiX6V05Ye38

Варіант 1. Мереживо плюс папір. Час на виготовлення 15 хвилин.

За допомогою швейної машинки пришиваємо до нижнього краю ялиночки бавовняне мереживо. Щоб не помилитися з довжиною відрізка мережива, я спочатку пришиваю його, а потім відрізаю.

9kNzTGG9S_M

Відступаємо від пришитого краю відстань приблизно в півтора рази більше, ніж ширина мережива, і пришиваємо наступну оборку. Для того щоб у процесі пришивання мереживо НЕ поповзло вниз або вгору, я роблю олівцем позначку, до якої мені потрібно прийти.

8P6buheddIc

Таким же чином пришиваємо всі рюші на ялинку.

DS9o5O246h4

З паперу для скрапбукінгу вирізаємо відрізки шириною в півтора рази більше ширини мережива, один з довгих країв яких робимо мереживними за допомогою дирокола або фігурних ножиць.

l5GvQhzxDas

Акуратно приклеюємо смужки під мереживо, при бажанні прошиваємо їх на машинці.

Верхівку робимо ось так.

Зайвий папір обрізаємо. В результаті у нас виходить ось така ялинка. На неї ви можете наліпити блискітки, пластівці снігу, приклеїти перлинки – загалом, прикрасити на свій смак.

EIIY9Eg3dlM

Варіанти цієї ж ялинки: замість паперового мережива можна використовувати будь-які стрічки, пришиті так само, як мереживо; або декоративні стрічки з трояндочками

Варіант 2. Мереживо плюс міні-гудзички. Час на виготовлення 15 хвилин.

p6nL-HkfGW0Починаємо так само, як і в першому варіанті – пришиваємо мереживо.

Далі наносимо на прогалини між мереживними смугами клей, який добре тримає дрібні прикраси, наприклад Glossy Accents від Ranger або клей-лак UHU.

Чекаємо 1-2 хвилини, щоб клей трохи “схопився”, після цього в хаотичному порядку приклеюємо на нього міні-гудзички.

Інші варіації на цю ж тему: замість міні-гудзичків – будь звичайні гудзики або стрази або перлини або маленькі паперові трояндочки.