10 простих і ефективних способів позбавитися від неприємного запаху у взутті

10 простих і ефективних способів позбавитися від неприємного запаху у взутті

Піт, волога, бруд – чинники, від яких нікуди не дітися, тому рано чи пізно у взутті з’являється неприємний запах. Пропонуємо 10 простих і ефективних способів, що не вимагають ні зусиль, ні фінансових витрат, позбутися від нього.

Fresh-Shoes-1Чай

Якщо ви п’єте чай з пакетиків, то не викидайте їх, а висушіть і покладіть просто всередину взуття. Вони вберуть неприємний запах, позбавивши від необхідності купувати дезодорант для взуття.

Fresh-Shoes-2

 

Дезодорант для взуття своїми руками
Для приготування диво-засобу знадобиться горілка, вода, ефірна олія і пляшка-спрей. На 1 частину горілки беремо 2 частини окропу і кілька крапель ефірної олії, наприклад, лавандової, чайної або м’ятної. Ретельно все змішуємо і переливаємо в пляшечку. Тепер залишилося лише побризкати всередину взуття і почекати, поки все висохне.

Fresh-Shoes-3JPG

 

Саше для взуття своїми руками

Для виготовлення саше знадобиться харчова сода і ефірна олія. Готуємо дві порції суміші і висипаємо її в два шматки бавовняної або нейлонової тканини, зав’язуємо кінці або закріплюємо гумкою. Вкладаємо саше всередину взуття на ніч.

Fresh-Shoes-4

Абсорбент
Харчова сода – відмінний абсорбент, який легко вбере вологу з взуття. Досить просто посипати туфлі содою на ніч, а вранці від них буде йти свіжий запах. Залишиться лише витрусити залишки соди.

Fresh-Shoes-5

Дитяча присипка

Перш ніж взуватися, присипте дитячою присипкою устілку. Це ідеальний варіант в основному для чоловіків, що носять шкарпетки. Присипка буде вбирати піт, і взуття залишиться сухим.

 

Апельсинова шкірка

Fresh-Shoes-6
Ще один з найпростіших способів освіжити взуття. З’їдаємо апельсин, а шкірку кладемо на ніч у взуття. Неприємний запах піде, залишиться лише смачний цитрусовий аромат.

Fresh-Shoes-7

 

Газети

Всім відомий спосіб сушіння взуття за допомогою газет, тільки буде краще, якщо додати на них кілька крапель ефірної олії.

Fresh-Shoes-8

 

Кавові зерна
Кава – один з кращих адсорбентів, який здатний прибрати неприємний запах буквально за кілька хвилин. Тому якщо раптом кава не сподобалась, або десь лежить стара пачка, не потрібно викидати.

Fresh-Shoes-9

 

Оцет

Щоб позбутися неприємного запаху, потрібно всього лише помити ноги в оцтовій воді. Досить півсклянки на тазик води. Можна просто протерти взуття всередині оцтом або перекисом водню і висушити.

Fresh-Shoes-10

 

Ротація взуття
І один з головних способів. Не потрібно носити одну і ту ж пару взуття щодня. Його потрібно міняти і давати  йому час просохнути.