10 чудових французких комедій для безтурботного вечора

Французькі комедії дуже складно переплутати з чимось іншим … Все-таки є в них щось таке: чи то динаміка подій, що розвиваються, то чи міміка акторів, то чи сам гумор, чи то особливий шарм. І якщо ви в своєму житті подивилися хоча б одну добру французьку комедію, вам буде хотітися ще і.

Лашкаво прошимо !, 2008

Як бути, коли ти мрієш про підвищення і життя на Лазурному березі, а тебе відправляють «на заслання» на північ країни, де живуть «вульгарні, простуваті неуки, які розмовляють на незрозумілому суржику» (ну принаймні так кажуть оточуючі)? Мовчки погоджуватися і їхати керувати поштовим відділенням в маленькому французькому  містечку. Так і вирішує поступити Філіп Абрамс. Приготуйтеся, перші 20 хвилин фільму ви, як і головний герой, не відразу зможете зрозуміти беріговскій франсуржик. Але через півгодини ви не тільки вивчите нові слівця , а й сміхом продовжите своє життя мінімум на пару років!

Невдахи 2009

Фільм від режисера «Амелі» Жан-П’єра Жене більше нагадує театр абсурду. Ось є таке кіно, де все на межі – гумор, пропоновані обставини, гра, і ти або приймаєш ці умови, або вибираєш інший фільм. Але якщо ви все-таки приймаєте дивакуватий стиль режисера, то ось вам історія невдачливого Базиля, краще кулю в голову і залишився на узбіччі життя без квартири і роботи. Начебто не схоже на комедію, правда? А ви подивіться до кінця.

Маленький Ніколя 2009

Чудовий фільм, наповнений настроєм дитинства з усіма його численними і смішними історіями, фантазіями і пригодами. Ось вам в дитинстві коли-небудь спадало на думку, що батьки хочуть завести ще одну дитину, яка, звичайно ж, буде забирати всю їхню увагу? Ні? А Ніколя з друзями вирішив саме так. І, звичайно, хлопці не кинуть свого друга в цій «біді».

Анонімні романтики 2010

Він – скромний кондитер Жан-Рене, а вона – чарівна і не менш скромна його нова співробітниця Анжеліка. І обидва вони сходять з  розуму від шоколаду. Ну просто ідеальна скромна пара і абсолютно чарівний фільм.

Ім’я, 2012

Ніяких спецееффктов, ніякого екшна, ніяких супердекорацій … Замість цього всього лише одна квартира, п’ятеро героїв і відмінні гуморні діалоги! «Ім’я» – насправді, спектакль, перенесений на кіноекран, відірватися від якого неможливо. Чим закінчиться вечеря, учасниками якої є чоловік з дружиною, її брат, дружина брата і старий друг сім’ї? І як це – дізнатися, що про тебе по-справжньому думають твої друзі? Загалом, любителям тонкого розмовного гумору на межі з драмою присвячується!

Шеф, 2012

Історія розповідає про талановитого кухаря, який, не знайшовши свою публіку, виявляється в результаті маляром, і фарбує  вікна в будинку для літніх людей. Однак невдасі кухареві випадає шанс попрацювати з найвідомішим кулінаром Франції, у якого теж все не так гладко. Легка комедія, яка припаде до смаку не тільки поціновувачам французького кінематографа, а й кулінарії.

Кохання з перешкодами, 2012

Трохи абсурду і крапелька гумору, загорнуті в романтичну комедію. Композитор-музикант Саша і експерт в галузі образотворчого мистецтва Шарлотта закохуються одне в одного з того самого першого погляду, про який знімають фільми і пишуть книги. Але низка пристрасних побачень змінюється казусами, як тільки головний герой дізнається про існування у Шарлотти трьох дітей.

Хай живе Франція !, 2013

Іронічна, хоча ні, не так … самоіронічна комедія про парочку пастухів з вигаданої країни Табулістан, яка вирішила підірвати Ейфелеву вежу. А самоіронічних, тому що тільки французи, мабуть, вміють так стебно висміювати європейську культуру з її бюрократією, демократією і толерантністю.

Божевільне весілля, 2014

Герої цього фільму Клод Верней і Марі виростили чотирьох дочок – розумниць і красунь. Звичайно, батькам хотілося для своїх донечок найкращих партій. Але у дівчат були своє плани, які не перетиналися з батьківськими. Три з них пов’язали себе шлюбними узами з євреєм Давидом, арабом Рашидом і китайцем Чао. Звичайно, консервативним батькам, що не підтримують принципи толерантності, такі дії дочок були зовсім не до вподоби. Але залишалася ще надія на молодшу дочку Лауру, ось тільки свою другу половинку вона теж уже знайшла …

Цей незграбний момент, 2015

Як бути, коли в тебе закохується юна дочка твого друга? Ось і у героя Касселя – Лорана – виникають змішані почуття. Тут би можна закотити серйозну драму про відповідальність і мораль, але французи все піднесли легко і невимушено, присмачивши фільм неабиякою порцією свого гумору.