Як пошити сукню трансформер  власноруч  

Як пошити сукню трансформер  власноруч  поетапно:

Визначтеся з кольором. Це дуже важливо. Як правило сукню шиють з більш строгих кольорів: сірий, чорний. Такі кольори створять видимість великого гардероба. Ну а якщо Ви оберете більш рідкісний і яскравий колір, то комбінувати таку сукню  з іншими речами буде набагато важче.

Купуйте тканину. Знайти якісний двосторонній трикотаж завдання не з легких. Тканина повинна бути досить щільною, але при цьому тягнутися. При стандартній ширині полотна 150 см Вам знадобиться відріз 3 метри завдовжки (для сукні зі спідницею до коліна, для довшої знадобиться більше тканини).

Плюс сукні трансформера в тому, що ви можете зробити спідницю абсолютно будь-якої форми і довжини.
Отже, необхідно визначиться з довжиною спідниці. Для цього ми докладаємо сантімер до талії і вимірюємо необхідну довжину. У нас вийшло 50 см. Тепер вимірюємо окружність талії і ділимо її на 4. У нас вийшло 15 см.

Тепер переходимо до топу. Почати вимірювати довжину топа необхідно з обхвату грудей. Наш обхват 90 см. Тепер виміряємо довжину – 38 см.

Для пояса необхідно виміряти обхват трохи нижче талії, там, де буде знаходиться спідниця. Отже, у нас це 68 см.

Зав’язки – найважливіша деталь сукні. Саме з їх допомогою ви зможете створювати різні вирізи і коміри. Не залежно від розміру сукні і Ваших параметрів, зав’язки можуть бути одного стандартного розміру. Всі стандартні розміри ми вказали в викрійці нижче.

Після того, як ви зробили розкрій сукні, переходимо до деталей. Почнемо з топа. Його необхідно скласти навпіл і наметати уздовж. Приміряйте його. Можливо Вам знадобиться відрізати значно більше тканини. До верхньої частини топа ми пришиваємо еластичну гумку або робимо куліску і вставляємо гумку в неї.

Для того щоб пошити пояс, його необхідно також як і топ скласти навпіл уздовж, прострочити а потім вивернути. Зав’язки необхідно обметати по краях. Можливо, при наявності якісного трикотажу, вам не знадобиться обметування. Подивіться на тканину, якщо вона не сиплеться, а нитки не звисають по краю тканини, значить обметування Вам не потрібне.

Переходимо до спідниці. Поділ спідниці також необхідно підігнути і прошити. В пояс необхідно вставити широку еластичну гумку, трохи ширше, ніж та  що Ви вставляли в топ.

Всі шви повинні бути прошиті спеціальним трикотажним швом, в крайньому випадку – зигзагом, а краще – прострочені на оверлоку.

Збираємо деталі сукні:

Тепер всі деталі необхідно скріпити між собою, щоб отримати єдине ціле. Для початку необхідно наметати зав’язки до спідниці. Покладіть спідницю на стіл, в місці, де буде знаходиться пояс покладіть зав’язки кінцями вниз, до подолу спідниці. Вони повинні знаходитись трохи під кутом і заходити одна на одну. Перекриття може становити близько 10 см.  Далі беремо пояс і пришиваємо його в місці з’єднання всіх деталей. До верхньої частини пояса з внутрішньої сторони ми пришиваємо топ. Прострочіть сукню  на швейній машинці. Сукня трансформер готова!

за матеріалами http://www.alamella.ru/sshit-plate-transformer-svoimi-rukami/